בלינצ'ס ריקוטה ודובדבני אמרנה

מתכון להכנת בלינצ'ס ריקוטה ודובדבני אמרנה באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

בלינצס ריקוטה ודובדבני אמרנה מתכון מאיה דרין שפית ועיתונאית אוכל צילום גל בן זאב באדיבות סולתם
בלינצ'ס ריקוטה ודובדבני אמרנה מתכון השפית מאיה דרין צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים לכ-16 יחידות

לעלי הבלינצ'ס

2 וחצי כוסות חלב (600 מ"ל)

4 ביצים טרופות

75 גרם חמאה מומסת

1 ו-2/3 כוס קמח

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

למלית

1 קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם)

2 כפות גדושות גבינה לבנה

שליש כוס סוכר אבקת סוכר

1 כפית תמצית רום

1 צנצנת דובדבני אמרנה

אופן ההכנה

לעלי הבלינצ'ס: מערבבים היטב חלב, ביצים וחמאה מומסת, מוסיפים תוך כדי ערבוב לקמח.

מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים.

אני משתמשת בבלנדר מוט.

מחממים על אש בינונית מחבת קרפים, עם ציפוי נונסטיק.

יוצקים מבלילת הבלינצ'ס כך שתכסה בשכבה דקה את פני המחבת.

מזהיבים צד אחד במשך כ-2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי, כך מכינים עלי בלינצ'ס מהבלילה כולה.

למלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית לקרם חלק ואחיד.

לקיפול: מורחים כף מלית על הצד החיוור של כל עלה.

מפזרים כשני דובדבנים ומעט מהסירופ שבצנצנת מקפלים לחצי ואז שוב לחצי כך שיוותר משולש.

מגישים.