שקמה משיקה בירה עם שעורה ישראלית

מבשלת הבוטיק "שקמה" משיקה בירת חיטה חדשה בשם Bitter Wheat. בבירה הזאת של מבשלת שקמה נעשה לראשונה שימוש בשעורה ישראלית-מקומית אשר פותחה במיוחד עבור הבירות של המבשלה. לאחר שנתיים של פיתוח משותף של אנשי מבשלת שקמה, יחד עם האגרונום אריק הירשמן מחברת "אגרידרה", הצליחו לפתח זן שעורה ישראלי המתאים להכנת בירה, וכעת זוהי הבירה הראשונה המיוצרת תוך שימוש בלתת הישראלי-מקומי.

שקמה BITTER WHEAT צילום יחסי ציבור
בירה עם שעורה ישראלית. שקמה BITTER WHEAT צילום יחסי ציבור

בירה שקמה BITTER-WHEAT היא בירת חיטה מרירה ולא מסוננת המתובלת במספר זני כשות ייחודיים, המעניקים לבירה ארומות טרופיות וטעמים מתקתקים, עם מרירות עדינה המבטיחה סיומת ארוכה ומיוחדת. הבירה מחברת את כל הטוב שבבירות חיטה, עם מרירות עדינה האופיינית לבירות בסגנון IPA המוכר.

אלעד חורש, מנהל קטגוריית הבירה בחברת CBC מסביר: "כאשר הוחלט על ידי מבשלות בירה ישראל על הקמת מבשלת שקמה כמבשלת קראפט ישראלית, ראינו לנגד עיננו פיתוח בירת קראפט המיוצרת מחומרי גלם ישראלים. לאחר תהליך פיתוח של שנתיים יחד עם אגרידרה, הצלחנו לפתח זן שעורה מקומי המתאים להכנת בירה. בבירה שקמה BITTER WHEAT נעשה שימוש בכ30% לתת שעורה ישראלית, אך אנו מקווים שתוך שנה נגיע לכ-100% שימוש בשעורה מקומית בכל הבירות של מבשלת שקמה".

ענת מאיר הברומאסטרית של מבשלת שקמה מספרת: "עבור הבירה הראשונה המיוצרת עם לתת משעורה ישראלית, בחרנו לייצר בירת חיטה, שזהו סגנון בירה אהוב במיוחד על ידי חובבי הבירה בישראל. שילוב הלתת משעורה ישראלית כחלק מהרכיבים זהו אתגר טכנולוגי מורכב, אותו צלחנו בזכות העבודה המשותפת עם  חברת אגרידרה ועם ויירמן- יצרן לתת גרמני ברמה בינלאומית."

מקור השם שקמה מגיע ממאגר המים שקמה הממוקם סמוך למבשלה ממנו נשאבים המים המשמשים לייצור הבירות.

בירה שקמה Bitter wheat ניתנת לרכישה ברשתות השיווק, חנויות אלכוהול, ברים ומסעדות נבחרות

מחירה יקבע על ידי הקמעונאי בלבד