שיפודי בקר עם קרם פארסניפ

מתכון להכנת שיפודי בקר עם קרם פארסניפ באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

שיפודי בקר עם קרם פרסניפ צילום Küppersbusch studio
שיפודי בקר עם קרם פרסניפ צילום Küppersbusch studio

מצרכים עבור השיפודים

בירה סטאוט

רוטב סויה

מיץ תפוחים

סוכר חום

שמן שומשום

אניס כוכב

בשר בקר

עבור הזיגוג

מרינדת בשר

1 כפית קורנפלור

עבור קרם הפארסניפ

2 פארסניפ (גזר לבן)

1 תפוח

200 מ"ל חלב

200 מ"ל ציר ירקות

מלח

פלפל לבן

שמן זית

לקישוט

זרעי שומשום

עירית

אופן ההכנה

השיפודים

מוסיפים את מרכיבי המרינדה לסיר קטן ומבשלים למשך 5 דקות.

נותנים להתקרר.

מניחים את פרוסות הבקר בקערה ויוצקים את המרינדה לתוכה.

מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך 2 שעות לפחות.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את פרוסות הבקר בתבנית אפייה ומוסיפים מעט מהמרינדה לתבנית.

מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על לחות הבשר.

מכסים את תבנית הבשר בנייר אלומיניום ואופים למשך שעתיים.

מוציאים את הבקר מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט.

חותכים את הפרוסות לריבועים ומשפדים שלושה חתיכות על כל שיפוד.

זיגוג

מוסיפים את המרינדה של הבקר לסיר קטן, ממיסים את הקורנפלור ומחממים עד שהזיגוג מסמיך.

קרם הפארסניפ

מקלפים וקוצצים את הפארסניפ והתפוח.

מוסיפים לסיר עם החלב וציר הירקות. מבשלים על חום בינוני עד שהפארסניפ רך.

מוסיפים מלח, פלפל לבן, מזלפים מעט שמן זית וטוחנים עד שהקרם חלק.

מברישים את השיפודים בשמן וצולים אותם במחבת גריל או על גריל חם משני הצדדים עד שהם משחימים.

לאחר הצלייה, מברישים אותם בזיגוג.

מגישים את השיפודים עם קרם הפארסניפ.

מקשטים בזרעי שומשום קלויים ובעירית.