לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי שיתקיים ב-28.5 רשת טיב טעם מציעה מתכון להכנת המבורגר בקר – אחת המנות הפופולאריות ביותר בעולם.
מרכיבים ל-6 המבורגרים
650 גרם צוואר טרי
350 גרם שפונדרה טרי
טוחנים את שני הבשרים ביחד, רצוי בטחינה גסה.
1 כף מלח דק
חצי כפית פלפל שחור דק
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר עם התבלינים, ולשים היטב במשך, לפחות 5 דקות.
יוצרים מכל הכמות 6-8 כדורים, ומעצבים אותם לקציצה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ.
נותנים לקציצות לנוח במקרר לפחות שעתיים.
מכינים על מחבת חמה מאד, או על המנגל בהתאם למידת העשייה הרצויה.
לאחר שהקציצה מוכנה מומלץ לתת לה לנוח כמה דקות על מנת שתתייצב והמיצים ירגעו.
הגשה של המבורגר
המבורגר מומלץ להגיש בלחמניה מתוקה, אשר קולים בצורה קלה לפני ההגשה.
לצורך הרכבת המנה מומלץ להכין תוספות לפי הטעם, כגון: מלפפון חמוץ, מיונז, ספייסי מיונז, קטשופ, ברביקיו , חרדל וירקות טריים כמו בצל, חסה ועגבניה.
מי שאוהב יכול גם לבחור בתוספות קצת יותר ייחודיות להמבורגר בהתאם למה שבא לאכול: החל מפטריות, ביצת עין, אננס, בצל מטוגן, פלפל חריף, קונפי שום, נקניקים שונים ועד כל מיני תוספות סופר יצירתיות שבא לכם. התוספות מאפשרות לייצר מדי יום המבורגר חדש ושונה מזה שהיה יום קודם.
מי שרוצה צ'יזבורגר יכול להוסיף בזמן הרכבת המנה על הקציצה (כל עוד הקציצה חמה) גבינה בהתאם לטעמו. זו יכולה להיות גבינה צהובה אמנטל, גבינת צ'דר או כל גבינה אחרת – לכל אלה יש גם תחליפים טבעוניים.