עוגת גבינה בסקית עם שוקולד 70% מוצקי קקאו

מתכון להכנת עוגת גבינה בסקית עם שוקולד 70% מוצקי קקאו. המקור של העוגה הוא מחבל הבסקים בצפון ספרד ומכאן שמה. זהו מתכון לעוגת גבינה שנשרפה בכוונה ומעוצבת באופן לא מושלם ולכן אי אפשר לפשל. המתכון  באדיבות מתיו מולר, שוקוליטייר לינדט.

עוגת גבינה שוקולד בסקית מתיו מולר לינדט צילום חול
עוגת גבינה בסקית עם שוקולד מתיו מולר לינדט צילום חול

כמות מנות: 12

מרכיבים

תבנית 22 ס"מ

220 גרם לינדט אקסלנס 70%

220 גרם שמנת מתוקה

800 גרם גבינת שמנת

200 גרם סוכר לבן

6 יחידות ביצים (גודל L)

25 גרם קמח

10 גרם קורנפלור

10 גרם אבקת קקאו מנופה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס 

מרפדים תבנית אפיה בקוטר 22 בצורה כזאת שנייר האפיה יהיה גבוה משפת התבנית כ-4 ס"מ  

מחממים את שמנת מתוקה עד שהיא חמה (לא להרתיח).

מוזגים את שמנת החמה מעל שוקולד קצוץ, מערבבים עד לקבלת מרקם גנאש חלק.

מקררים.

בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת עם סוכר עד שהגבינה מתרככת.

מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, מוודאים שכל ביצה נבלעת בתערובת לפני שמוסיפים ביצה נוספת.

מוסיפים את גנאש השוקולד, אבקת קקאו, קמח, קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד

מוזגים את התערובת לתבנית אפיה שהכנו קודם.

אופים כ-30 דקות , תלוי במרקם שרוצים לקבל.

אופים עד שחלק עליון של העוגה שחום והמרכז עדיין לא יציב.

מוציאים את התבנית מתנור, מקררים עד לטמפרטורת החדר.