לקראת יום העצמאות 2012, מדווחת מועצת הבקר כי הערך הכלכלי של משק הבקר בישראל עומד על כ- 1.23 מיליארד שקל, המהווה כ-8 אחוז מסך ערך התפוקה החקלאית
צריכת בשר בקר טרי בישראל בשנת 2012, עומדת על כ- 37 אלף טון בשר בשנה וצריכת הבשר הכללית היא 103 אלף טון. הצריכה הממוצעת לנפש היא 13.50 ק"ג בשר בקר בשנה כאשר לשם השוואה, צריכת הבשר הממוצעת בארגנטינה היא 65.9 ק"ג לנפש.
עוד עולה מהנתונים כי בצריכת בשר צורכים הישראלים כ-60 אחוז בשר בקר קפוא לעומת כ-40 אחוז בשר בקר טרי, כאשר פער המחירים ביניהם הולך ומצטמצם עם השנים. כך למשל, בשנת 97' הפער בין הבשר הקפוא לטרי עמד על יחס של 2.5 וכיום מדובר על פחות מ-1.8.
בשר בקר טרי הינו מזון עם יתרונות תזונתיים רבים. בשר בקר טרי מכיל שפע חלבונים, ויטמינים ומינרלים שחיוניים לגופנו ושומרים על בריאות טובה. הוא מהווה חלק מתזונה מאוזנת ותורם לבריאות, באמצעות אספקת רכיבי תזונה חיוניים בכמויות משמעותיות, ביניהם: יתרונות בשומן, בתכולת ויטמין 12B ואבץ אשר גבוהות פי כמה מבשר העוף. בנוסף, נתחי בשר בקר פשוטים להכנה ועלותם אינה גבוהה.
אנשים רבים אינם מודעים כי לעיתים ברכישת בשר בקר טרי, נמכר להם בשר בקר קפוא שהופשר במסווה של בשר בקר טרי ואף במחירו של בשר בקר טרי. "מועצת הבקר" יזמה את "אמנת בשר בקר טרי". במסגרת האמנה מתחייבים הקצבים ליושרה צרכנית – דיווח אמת לצרכן לגבי מקור הבשר, איזה סוג בשר בקר הם רוכשים ולבצע הפרדה ברורה בין בשר בקר טרי לבשר הקפוא באמצעות שילוט מתאים ובולט ותצוגה נפרדת. זאת מתוך ההבנה כי בשר בקר טרי הוא טעים יותר, בריא יותר, מזין יותר ומכירה וצריכה של בשר בקר טרי תטיב עם הצרכן.
על-פי נתוני מועצת הבקר, לקראת יום העצמאות עולה צריכת בשר הבקר בארץ באופן משמעותי – בין 15 ל-20 אחוז והישראלים צפויים לצרוך 1230 טון של בשר. הנתחים הפופולאריים ביותר הם אלו המיועדים לצלייה: אנטריקוט, סינטה ופילה.
אחת ממטרות מועצת הבקר הינה עידוד הצרכנים לרכוש בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן. הן בשל איכות וטיב הבשר ויתרונותיו התזונתיים בהשוואה לבשר הבקר הקפוא והמעובד, והן על-מנת לתמוך בענף הבקר הישראלי.
צילום: אסף רונן
{loadposition google02}