עראייס טלה וטחינה

חברת אחוה, יצרנית הטחינה, מגישה יחד עם השפית ג'קי אזולאי, את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון – מתכון לפיתה במילוי בשר משוחה בשמן – עראייס טלה וטחינה. המנה מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים.

עראייס טלה וטחינה אחוה צילום נופר בוגנים

מצרכים לעראייס

חצי ק"ג תערובת עראייס טלה

2 פיתות

1 כף רסק עגבניות

חצי כפית פפריקה מתוקה

מעט כמון

מעט שמן זית

מצרכים לטחינה

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של "אחוה"

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

מצרכים לסלטון

8 פלחי עגבניות

3 גבעולי בצל ירוק

מעט מיץ לימון

קורט פלפל שחור טחון

קורט מלח

1 כף שמן זית

אופן ההכנה

שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים –  כמון ופפריקה.

חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.

משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.

מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.

מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.