פאי תפוחים קלאסי

מתכון להכנת פאי תפוחים קלאסי באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

פאי תפוחים קלאסי צילום Teka Studio

רכיבים לעוגת התפוחים

2 משטחי בצק פריך מצונן ומרודד

1 ק"ג תפוחי גרני סמית

125 גרם סוכר

3 כפות קמח תירס

1 כפית קינמון טחון

½ לימון

25 גרם שמן קוקוס/ חמאה

רכיבים לקישוט

1 ביצה

סוכר

גלידת וניל

אופן הכנה

קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות גדולות. מניחים בקערה ויוצקים את מיץ הלימון, הסוכר והקינמון, מערבבים ומשאירים לספיגת הטעמים במשך 30 דקות.

לאחר מיכן, מסננים את המיץ ומוסיפים לתפוחים את שמן הקוקוס/ החמאה המומסת וקמח התירס ומערבבים.

מרדדים עלה של בצק, מניחים על תבנית פאי משומנת, מרפדים את הבצק היטב לדפנות התבנית עם הידיים ויוצקים את תערובת התפוחים על המאפה.

מניחים את דסקית הבצק השנייה על קרש חיתוך, מרדדים מעט עם מערוך, חותכים רצועות שוות ומניחים על גבי התפוחים בשתי וערב.

אוטמים בקצוות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל. אופים ב-180 מעלות למשך שעה ומגישים חם עם כדור גלידת וניל.