אמריקן אקספרס מביא לראשונה לישראל את מותג הקולינריה הבינלאומי של אמריקן אקספרס American Express Dining Experience, המקיים אירועים קולינריים ברחבי העולם במקומות מיוחדים כגון: מסעדה צפה על נהר ההדסון בניו יורק, במרכז מוזיאון ידוע, באמצע מגרש כדורגל ובחללים לא קונבנציונליים. החוויות משלבות ארוחות מישלן משובחות בהובלת שפים בינלאומיים יחד עם תוכן אמנותי.
השנה לקוחות אמריקן אקספרס בישראל יוכלו ליהנות מהקונספט הייחודי שנרקח במיוחד עבורם: ארוחת מישלן וביניהם שף עטור כוכבי מישלן. חוויה חד פעמית של קולינריה יחד עם תוכן אומנתי בלוקיישן עם נוף. האירוע יתקיים לארבעה ערבים בלבד, בין התאריכים 05-08.04.
השף המועטר בשלושה כוכבי מישלן Paolo Casagrande, שף מסעדת Lasarte בברצלונה: פאולו נולד באיטליה ועם תשוקה עזה למטבח כבר מגיל קטן. הוא סלל את דרכו בין מסעדות רבות באיטליה כדי לגלות טכניקות חדשות, משמעת ויצירתיות בעולם הבישול. הוא שיכלל את כישוריו הקולינריים במסעדות נחשבות במליאנו, לונדון, פריז עם שפים בינלאומים מעוטרי פרסים. החל מ-2012 פאולו הוא השף של מסעדת Lasarte בברצלונה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן החל מ-2017.
השף פטיסרי Antonio Bachour המחזיק בארבע קונדיטוריות במיאמי: אנטוניו גדל בפורטו ריקו והתאהב במאפים מגיל קטן, תודות לילדותו אותה העביר בין תנורי המאפיה המשפחתית. בשנת 2001 כשעבר למיאמי החל לעבוד כשף פטיסרי בכיר וב-2011 כבר הוכתר לאחד מעשרת השפים מתחום הפטיסרי הטובים בעולם. בשנת 2018 הוענק לו פרס 'שף הפטיסרי הטוב בעולם' במילאנו וב-2019 הוכתר כשף פטיסרי הטוב ביותר עפ"י מגזין Esquire היוקרתי. הקינוחים היצירתיים של אנטוניו הם שם דבר בעולם הקולינריה ומעטרים את המגזינים הנחשבים. כיום שף אנטוניו מלמד ועושה שיתופי פעולה עם שפים מובילים בעולם והוא בעל ארבע קונדיטוריות במיאמי.
TATO GIOVANNONI RENATO , המדורג כאחד מחמשת המיקסולוגים הטובים בעולם (שלא מגיע לישראל) יכין תפריט קוקטיילים שיוגש באירוע. רנטו נולד לתעשיית המסעדנות כאשר לאביו מספר עסקים בתחום בעיירה פינאמר, על חופה של ארגנטינה. בגיל 12 כבר לקח משמרות מאחורי הבר. טאטו למד את אומנות הכנת הקוקטיילים כאילו שמדובר במטבח עילי והבין דרך זה שלכל קוקטייל יש פרופיל טעמים מובהק. עם אהבתו למיקסולוגיה המוניטין שלו הלך לפניו. ב-2013 טאטו פתח את הבר הראשון שלו בבואנוס איירס Florería Atlánticoשבמהרה נכנס לרשימת 50 הברים הטובים בעולם.
רז רהב, שף ובעלים של המסעדה המצליחה בישראל OCD ומאפיית אפוי: השף הצעיר והמבטיח של ישראל החל את דרכו הקולינרית ב-2013 במסעדת 'פופינה' וכבר ב-2016 פתח את מסעדת OCD עם שותפיו ארז זוארס ועידן בלומנטל. המסעדה פועלת בקונספט לפיו התפריט קבוע ומשתנה בהתאם לחומרי הגלם בעונה. בשנת 2022 זכתה המסעדה במקום השלישי ברשימת 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון, בשנה זו גם פתח את מאפיית "אפוי".
עלות ארוחת המישלן 650 שקלים לאדם ובמהלכה ייהנה כל סועד מ-3 פתיחים, 2 מנות ראשונות, 2 עיקריות ו-2 קינוחים. אירוע American Express Dining Experience פתוח לכלל לקוחות אמריקן אקספרס, כאשר לקוחות הפרימיום ייהנו ממכירה מוקדמת. מספר המקומות לסדרת האירועים מוגבל.
מכירה מוקדמת ללקוחות סנטוריון ופלטינה תחל ביום שלישי 22.03.
עידו עלמני מנכ"ל אמריקן אקספרס ישראל: "כמותג המשקיע רבות ותומך בתחום הקולינריה בישראל ושואף לרגש וליצור לקהל לקוחותיו מגוון חוויות קולינריות איכותיות, אנו גאים ושמחים להביא לראשונה לישראל את הקונספט הקולינרי הבינלאומי של אמריקן אקספרס במסגרתו יגיעו ארצה שפים בינלאומיים מעוטרי פרסים ותארים אשר יחברו לשף ישראלי וביחד יגישו לקהל הישראלי חוויה קולינרית–אמנותית בלתי נשכחת".
המותג אמריקן אקספרס הושק ב- 1995 והינו מותג הפרימיום המוביל בשוק כרטיסי האשראי. בעל נתח שוק היקף פעילות של כ- 7% וכ- 600,000 לקוחות. לאמריקן אקספרס שווי מותג עולמי של 26 מיליארד $, המותג נכלל ברשימת מותגי העל (superbrands) והתברג ברשימת 100 המותגים החזקים בעולם של פורבס.
הפקת האירוע נעשית בניצוחה של חברת ההפקה הבינלאומית ראונד טייבלז קוספטס אשר בין היתר יזמה והפיקה את פסטיבל האכול הבינלאומי ROUND TABLES TOUR BY AMERICAN EXPRESS.