חמודי אוקלה זכה בתחרות שף צעיר של מסדר אבירי הרגיל

חמודי אוקלה, בן 24 מכפר מרר בגליל, הוא הזוכה בתחרות השף הצעיר של מסדר אבירי הגריל, שנערכה ב"דן גורמה" בתל אביבtal26713a

והביס נציגים מהמסעדות הטובות בישראל בהן כתית, מסה, טאיזו, ואחרות. אוקלה ייצג את ישראל בתחרות העולמית שתיערך בחודש ספטמבר בטורקיה המהווה דריסת רגל לעולם הקולינאריה הבינלאומי

חמודי אוקלה, בן 24 מכפר מגר בגליל, הוא הזוכה המאושר בתחרות שפים צעירים שהתקיימה בישראל זו השנה החמישית ואשר ייצג את ישראל בתחרות העולמית שתיערך בספטמבר הקרוב בטורקיה. בתחרות, שנערכה על ידי מסדר אבירי הגריל – מהארגונים הגסטרונומיים החשובים בעולם – ב"דן גורמה" בתל אביב, גבר אוקלה על נציגים מהמסעדות המובילות בישראל, בהן כתית, מסה, טאיזו, פופינה, מארבו ואחרות בזכות ארוחה בת שלוש מנות שהציג לשופטים.

תחרות שפים צעירים מהווה הזדמנות פז עבור טבחים אנונימיים הכמהים להכרה להברג בצמרת הקולינאריה העולמית. זהו האירוע, בו יכול טבח מוכשר ובעל ניסיון, שעד עתה נחבא לכלים, להפגין את יכולותיו ולהראות יכולת לנהל ארוחה מתחילתה ועד סופה.tal26713b

אוקלה ישלח על- ידי מסדר אבירי הגריל לתחרות הבינלאומית שתיערך בטורקיה בחודש ספטמבר 2013, בה יתמודד מול עשרות טבחים מרחבי העולם. בניגוד לתחרויות אוכל המעמידות באור הזרקורים את השפים עתירי הידע והניסיון, זוהי התחרות היחידה המקדמת כישרונות מבטיחים.

בין השופטים: שף אייל לביא (רוקח 73, רוקח ים ורוקח בנמל), שף יוסי שטרית (קיטשן מרקט, ויולט), שף נועם דקרס (ליליות, ברקרולה, מול ים), שף צ'ארלי פדידה (אוליב ליף, שרתון ת"א) שף אלי קישוני (שף פרטי ויועץ למסעדות), שף עידן הלפרין (רוטשילד), עמיר אילן (שף דן גורמה, דיקסי, האדסון) שף רן ראש (נמל 24, חיפה) וכמו כן, חיים שפיגל מרשת מלונות דן, גלי וולצקי (עיתונאית מבקרת מסעדות) וטל גל כהן – נשיא מסדר אבירי הגריל הישראלי.

חמודי אוקלי גדל בכפר מגר בגליל, והכין בכיתה י' את ארוחתו הראשונה למשפחה. בכיתה י"א, לאחר שעות הלימודים בתיכון, עבד במסעדה מקומית בטבריה ולאחר סיום התיכון הלך ללימודי בישול סדירים בשלב ראשון קורס בקונדיטוריה במכללת הולידי אין בטבריה, קורס בישול מלא ועבודה במסעדת שף במלון אמירי הגליל (שף גיל אלטמן) וב"בית בגליל" תחת שף רועי סופר. בהמשך נשלח ללימודים גבוהים בביה"ס הבינלאומי קורדון בלו בפאריז, ובבית הספר לבישול "בישולים" שם התמחה בקינוחי מסעדות בקורס של שף מישל וויליאם (מטעם שוקולד ולרונה), קורס נקניקים תחת השף ז'אן מישל מלה-נוטרה, והתמחות בפירות ים ודגים (לה נוטרה ב"בישולים").

לאחר מכן עבר לעבוד במלון הסקוטי בטבריה תחת שף עודד שוורצברד וכיום עובד כסו שף תחת שרביטו של שף רונן דוברת בלוך.

{loadposition google02}