מתכון להכנת רול אורז צלוי באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
מרכיבים
2שיני שום
2 גבעולי בצל ירוק
100 גרם פטריות
1 גזר
1 כרוב ירוק
1 בטטה מגורדת
חצי גמבה אדומה
2 גרם ג'ינג'ר טרי
120 גרם אורז בסמטי מבושל
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
שמן זית
שומשום צלוי קלות במחבת
לרוטב
50 גרם רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
הכנה
קצצו שום, בצל ירוק, גמבה וג'ינג'ר וטגנו עם שמן זית במחבת ווק עמוקה, עד להזהבה. הוסיפו למחבת את האורז, הבטטה המגורדת, הדבש ורוטב הסויה ואדו את הכל במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב.
בינתיים הביאו מים לרתיחה ובשלו את הכרוב במשך חמש דקות במים עד לריכוך. הוציאו את הכרוב לצינון.
סננו את עלי הכרוב והניחו אותם על קרש חיתוך. מלאו כל עלה בתערובת הירקות והאורז, קפלו את הצדדים וגלגלו לרול. חזרו על הפעולה עם כל עלי הכרוב.
על המנגל או במחבת עם שמן זית – צלו את הרולים משני הצדדים.
הכנת הרוטב והגשה
ערבבו בקערה את כל מרכיבי הרוטב. הגישו עם הרולים, ופזרו מעליהם את השומשום.