פנקייק טחינה

יצרנית הטחינה טורקיז מציעה יחד עם השף אורי נבון מקבוצת מחניודה, מתכון פנקייק טחינה גולמית.

פנקייק טחינה צילום שני בריל
פנקייק טחינה צילום שני בריל

מצרכים (לכ-6 יחידות)

1 וחצי כוסות קמח תופח

2 ביצים

2 כפות יוגורט יווני

3 כפות טחינה גולמית טורקיז

1 כוס חלב

3 כפות סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

להגשה: פירות יער מסוגים שונים

אופן ההכנה:

במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם כף סוכר אחת עד שהתערובת הופכת גבוהה ונפוחה.

בקערה מערבבים את כל שאר הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים לתערובת את הביצים הקצופות ומערבבים בעדינות עד שהן נבלעות פנימה. מכסים את המסה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-10 דקות.

על מחבת פנקייקים שטוחה ככל שיש מניחים רינג עגול בקוטר של כ-10 ס"מ משומן היטב. מוזגים מהתערובת כמעט עד לסוף גובה הרינג ומטגנים על חום בינוני.

משחררים את הפנקייקס מהרינג ומניחים על צלחת הגשה.

מערבבים טחינה גולמית עם מעט סוכר ומוזגים מעל ערימת הפנקייקים. מקשטים עם פירות יער טריים ומגישים.