מחלקת היין של רדקס הושקה באירוע במסעדת OPA

מחלקת היין של רדקס הושקה באירוע שנערך במסעדת OPA של השפית שיראל ברגר. החברה משיקה לראשונה מחלקת יין אשר תכלול מעל 30 סוגי יינות ומבעבעים ממדינות אירופה הקלאסיות. תחילה משיקה החברה מספר יינות פרימיום מבית יקב מקסימין גרונהאוס ושלושה סוגי שמפניות פרימיום מבית השמפניה הוותיק "פיליפונה". זאת לצד יינות נגישים יותר מבית "דומיין אוריול" המעניקים לצרכן הישראלי הצצה לזנים ואזורי יין שהיו עד כה פחות מוכרים בישראל.

לירון רוקח מנכ"ל רדקס צילום גיא שמואלי

רדקס הוקמה לפני כ-20 שנה על ידי לירון רוקח במטרה להביא לישראל מגוון רחב של בירות פרימיום, בסגנונות וטעמים שונים שלא היו קיימים בישראל עד אותו זמן. לעולם האלכוהול הגיע די במקרה, לאחר שעבד בחברת אמדוקס ויצא לרילוקיישן באוסטריה. שם נחשף לעולם הבירה והחליט לייבא לישראל את אחד המותגים שהכיר שם. מאז ועד היום הביאה החברה לישראל מעל ל-100 מותגי בירה שונים ומגוונים. כעת, החליטו ברדקס להתרחב לראשונה לתחום היין. מחלקת היין של רדקס תחל לייבא לישראל מבחר יינות ומבעבעים מארצות היין הנחשבות באירופה.

גיא חלילי מחלקת היין בחברת רדקס צילום גיא שמואלי

לצורך הקמת מחלקת היין בחברת רדקס, הצטרף לחברה הסומלייה גיא חלילי, אשר הציג במהלך האירוע את היינות אותם מייבאת החברה לישראל לצד המנות הטבעוניות הייחודיות של השפית שיראל ברגר. בשלב הראשון יוגשו היינות בעיקר בבתי יין.

היינות מגרמניה תופסים בשנים האחרונות מקום של כבוד בין יינות העולם. לכן, נבחר בשלב זה להביא לישראל מספר יינות לבנים המתאימים לחיך הישראלי מבית יקב מקסימין גרונהאוס (Maximin Grünhaus) השוכן למרגלות הגדה השמאלית של נהר הרוור בגרמניה, על מדרון הפונה דרומה. היקב ממוקם כ-2 קילומטר מהחיבור לנהר המוזל שהוא אזור הריזלינג הגדול והצפוני ביותר באירופה. ליקב מקסימין גרונהאוס מספר כרמים ביניהם אבטסברג, הרנברג וברודרברג שמייצרים יינות המייצגים נאמנה את האזור.

השתקפות מהתנור במסעדת OPA צילום גיא שמואלי

הגישה של היקב היא בציר של ענבים בשלים ובריאים בגישה טבעית וידנית, בכרמים שיש בהם מגוון ביולוגי נרחב. הקרבה הרבה של היקב לכרמים מאפשרת להעביר את הענבים לסחיטה בתוך דקות בודדות. משם התירוש עובר שיקוע ומקורר לטמפ' תסיסה אופטימלית. התסיסה נעשית עם שמרים טבעיים בחביות עץ אלון בשם פודר שהם קלאסיות לאזור המוזל, וגם בחביות נירוסטה. התסיסה הטבעית מאפשרת את הביטוי העישבי והמינראלי האופניים לריזלינגים מהאזור.

בנוסף ליינות, רדקס תחל לייבא גם שלושה סוגי שמפניות מבית השמפניה הוותיק "פיליפונה" (philipponnat), שחגג השנה 500 שנים להיווסדו, ביניהם ברוט, רוזה ומוצר ייחודי אשר מיוצר במספר מוגבל מאוד – אקסטרה ברוט. המומחיות של פיליפונה היא בשימוש בשיטת הסולרה (Solra System) – שיטה שהיקב משתמש בה באופן מסורתי. השיטה מורכבת משימור של יין רזרבה בחביות אלון ושימוש שלהם ביינות ה-N.V. (ביחס של רבע עד שליש). לאחר מכן, אותו הבלנד הופך ליין הרזרבה בבלנד של השנה הבאה. שיטה זו מאפשרת לשאריות של בלנד יינות מהשנים הקודמות (ממש עד לשנות הייצור הראשונות) להיכנס לתוך היין.

שפית מסעדת OPA שיראל ברגר צילום גיא שמואלי

במהלך אירוע ההשקה במסעדת OPA הוגש התפריט הייחודי של השפית שיראל ברגר, אשר כלל מנת פתיחה של ברוסקטות, שלוש מנות ממטבחה היצירתי של המסעדה וקינוח. כל המנות הוגשו עם היינות החדשים שמייבאת חברת רדקס לישראל.

פטל פטל טרי. אוכמניות : אוכמניות טריות, אוכמניות  בוואקום עם חומץ אוכמניות (לוקחים את האוכמניות מהליקר  אוכמניות ממלאים מים,סוגרים בצנצנת עד התפתחות אלכוהול ואז פותחים את הצנצנת, מכסים בבד למשך כחודש). אוכמניות צרובות על הגריל היפני- מעורבבות עם מיסו שקד ושמן שום, רידוקציה של ליקר תות, מיץ כרוב מותסס ורוזמרין. הקרם עשוי משמן בצל ירוק, פטרוזיליה ועלי מלוח חלוטים, שום, שאריות בצל ירוק מהשמן. השמן הירוק הוא המוצר המסונן מהקרם.

פטל צילום גיא שמואלי

שניצל תירס שניצל תירס מותסס (כאשר עושים מיץ מתירס בשביל הגלידת תירס בקינוח יש המון שאריות של תירס -מעין קליפות, אותם מתסיסים שלושה ימים, לאחר מכן משרים בקלציום ל10 דקות לריכוך, מסננים ומערבבים עם מחמצת מתיישנת משטחים ומקפיאים )וטובלים את השניצל בלילה של קמח קוג'י ותירס(עשייה בייתית) , תערובת קמחים ( קמח לבן קורנפלור קמח תירס מותסס פלפל שחור פפריקה מעושנת צ'יפס שום ושאלוט) רוטב עשוי, מהמרכיבים של הגלידת תירס, חרדל (עשייה במקום התססה של כ3-6 חודשים בחומץ בלסמי לבן וחומץ קאווה) , חומץ ענבי איזבלה , מיסו שקד ושמן פופקורן, מעל תערובת של חלפניו וגרידת ליים- אפשר בלי במידה ויש רגישות לחריף.

שניצל תירס צילום גיא שמואלי

ארטישוק ארטישוק ירושלמי שהושלם בציר של מחטי אורן, רידוקציה של שום שחור , ארטישוק , עלים מהגינה, שקדים, גרידת לימון.

ארטישוק צילום גיא שמואלי

קינוח – בראוניז שעשוי ממיסו שקדים גלידת חיטה ישראלית וסבלה חיטה.

קינוח צילום גיא שמואלי

ברוסקטות

ברוסקטה עם פומלית צילום גיא שמואלי

פומלית מהגג שלנו , אפגר מוחות עשבים , קונגו וקרם שקד מעושן

 לפת טריה לפת מאודה, ריבת ליצי מותססת גוואחילו אנצ’ו וכוסברה .

לחם תפוח אדמה ביתי , גבינה שעשויה מתפוחי אדמה , קציפת תפוח אדמה שרוף

לירון רוקח, מנכ"ל רדקס:"חברת רדקס היא אחת החברות המובילות בייבוא ושיווק בירות פרמיום לצרכן הקצה בישראל. בזכות השאיפה שלנו למצוינות בתחום, הצלחנו להשפיע בצורה ניכרת על תרבות הבירה בישראל ועכשיו אנחנו גאים להרחיב את המומחיות שלנו גם לתחום היין. ניכר כי הולכת ומתפתחת בישראל קהילת יין, מומחים לצד חובבים, כאלה שיש להם בראש את היין הבא שהם ירצו לטעום, אך בו בזמן יחפשו תמיד התנסויות וטעמים חדשים. בחרנו להציג בפניכם, בשלב הראשון שמפניה מבית פיליפונה הוותיק ויינות ריזלינג מהיקב מקסימין גרונהאוס לצד יין מבית דומיין אוריול מדרום צרפת. כל זאת תוך חשיבה על קהל היעד שלנו וחשיפת הקהל הישראלי לטעמים חדשים ושונים על מנת לפתח את תרבות היין. אנחנו מבטיחים להמשיך לצרף למגוון היינות שלנו עוד ועוד פריטים מעניינים במטרה להמשיך ולהוביל את תרבות האלכוהול בישראל".

שמפניה פיליפונה צילום גיא שמואלי

פירוט על סוגי היינות והשמפניה המיובאים על ידי מחלקת היין של רדקס

פיקפול דה פינה, לה פלמאן, דומיין אוריול 2020: 00%1 ענבי פיקפול מהכפר פינה שבדרום צרפת. הכרמים ממוקמים ליד לגונת "דה טו" שנחשבת לאגם השני בגודלו בצרפת ונמצאת בצמוד לים התיכון. זהו אזור בעל אקלים ים תיכוני המאופיין בכמות גשם נמוכה וטמפרטורות גבוהות יחסית בקיץ. זן הפיקפול הוא זן המבשיל מאוחר במיוחד, עם חמיצות טבעית גבוהה יחסית, אפילו בשנים חמות. הענבים נבצרים ועוברים מיון בכרם וביקב. לאחר מכן הענבים נמעכים ועוברים תקופת השריה קצרה לפני התסיסה, כל חלקה עוברת תסיסה בנפרד בטמפרטורה נמוכה וחלק מהיינות עוברים תהליך של התיישנות במיכל על השמרים המתים על מנת להעצים את המורכבות של היין. לאחר מכן מתבצע בלנד בין החלקות ובקבוק. ליין צבע צהוב- ירקרק, אף נעים של פרחוניות ופירות טרופיים בוסריים יחד עם מינרליות מורגשת ואפילו מליחות עדינה. פרטים: יין: לבן | אזור: אוקסיטני, דרום צרפת | אלכוהול: 13% | זן: 100% פיקפול | טמפ' מומלצת לשתייה: 10-12 מעלות | התאמת יין לאוכל: דגים נאים ודגים בגריל.

רויאל ריזרב ברוט, פיליפונה: שמפניה רויאל רזרב ברוט הינה הביטוי הטהור ביותר של סגנון בית השמפניה- פיליפונה. שמפניה זו מציעה איזון מצוין בין מבנה, חמיצות וטעמים וחושפת את האופי של הטרואר במארוי סורי אי ,(Mareuil-sur-Ay) שם גדל בעיקר פינו נואר והוא גם הדומיננטי בבלנד. בלנד של פינו נואר, שרדונה ופינו מונייה שנבצרו בבשלות אידאלית ומגיעים בעיקר מכרמי פרמייר וגראן קרו מלב אזור היין שמפיין. הענבים עוברים ליקב לסחיטה עדינה. התירוש הראשוני עובר תסיסה במכלי נירוסטה ולאחר מכן תסיסה מאלולקטית חלקית. לבלנד מתווספים בין 20% ל-30% של יינות רזרבה המתיישנים בחביות עץ בשיטת הסולרה ובכך מתמזגים יחד מבלי לאבד מהרעננות של היין. דוסאז' מתון של 9 גרם לליטר- ע"מ לשמור על איזון בין רעננות, פירותיות וחמיצות, מבלי למסך על אופי היין. שמפניה זו מתיישנת במרתפי היקב בתוך הבקבוק עם השמרים המתים במשך שלוש שנים מה שמאפשר לה להתיישן בנעימות לאורך שנים מבלי לאבד רעננות. לשמפניה צבע זהוב עם נגיעות ענבריות ובועות עדינות אך חיות. באף, פריחת גפנים ולחם קלוי קלות. לאחר שנפתחת, חושפת ארומות של פירות יער בשלים, פירות הדר ודבשיות קלה. בפה, טעמים פירותיים של דומדמניות, פטל אדום וענבים בשלים יחד עם נגיעות עדינות של ביסקוויט ושל לחם טרי. לשמפניה זו גוף מלא יחסית, וסיומת ארוכה במיוחד. פרטים: יין: לבן מבעבע | אזור: שמפיין, צרפת | אלכוהול: 12.5% | זן: 65% פינו נואר, 30% שרדונה, 5% פינו מונייה | טמפ' מומלצת לשתייה: 6-8 מעלות | התאמת יין לאוכל: מצוין בתור אפריטיף וידגיש מנות של  עופות ונקניקים מובחרים. ילך יד ביד עם מנות דגים ופירות ים.

שלוס ריזלינג, מקסימין גרונהאוס, מוזל 2021: ריזלינג שנותן הצצה ליינות הסינגל ויניארד הגבוהים של היקב ומייצג את האופי ה"גרונהאוסי" המובהק מבחינת הטעמים והצלילות. מערכת היחסים בין המתיקות לחמיצות מגיעה תמיד לבלאנס, ובכך מבטיחה שתיה מהנה גם כשהיין צעיר. היין מייצג באופן מדויק את אזור הגידול. באף, ריחות אבן רטובה, ניואנסים של עשבוניות, פרחוניות מהנה וריחות של פירות האיזור כדוגמת אפרסק לבן, תפוח ירוק ואגסים. בפה, ארומטיות מובהקת, פרחוניות ופירותיות יחד עם חמיצות מורגשת. טעמי פירות הדר כדוגמת ליים ואשכולית שולטים בטעם, אך גם טעמי פרי צהוב בשל כדוגמת חבושים ושזיף צהוב. חריפות ירקרקה ועשבונית, מינרליות של צפחה עזה ומליחות מאפיינים את היין. סיומת ארוכה, פירותית וחמצמצה. פרטים: יין: לבן | אזור: מוזל | אלכוהול: 11.5% | זן: 100% ריזלינג | טמפ' מומלצת לשתייה: 6-9 מעלות | התאמת יין לאוכל: דגים נאים, אספרגוס ברוטב חמאה.

מקסימין ריזלינג, מקסימין גרונהאוס, מוזל 2021: הריזלינג הבסיסי של היקב, ריזלינג קלאסי של אזור המוזל. הענבים נבצרים מכרמים בעלי אדמות צפחה לאורך המוזל ועמק הרוּור. על התווית מופיע הסוס באדום שהוא סמל הבית. ליין ריחות פירותיים ופרחוניים, ארומות תפוח ירוק, פטל עדין ונגיעות פרי הדר משולבות בניואנסים של פרחי סמבוק שחור. בפה, היין מציג טעמי פירות הדר בשלים משולבים בפירות גלעיניים צהובים (אפרסק ומשמש). תבליני הצפחה המובחנים והחמיצות האופיינית מדגישים את האופי ה"מוזלי" ומציגים איזון מושלם. ליין סיומת ארוכה ומרעננת. פרטים: יין: לבן | אזור: מוזל | אלכוהול: 11.5% | זן: 100% ריזלינג | טמפ' מומלצת לשתייה: 6-9 מעלות | התאמת יין לאוכל: דגים נאים, סלטי קיץ ירוקים, תותים ואספרגוס.