דג דניס שלם בלימון עם ירקות

מתכון להכנת דג דניס שלם בלימון עם ירקות באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

דג שלם בירקות ולימון צילום TEKA Studio
דג דניס שלם בלימון וירקות צילום TEKA Studio

רכיבים עבור הדניס

1 בצל

½ קישוא

שמן זית כתית

½ פלפל אדום

½ פלפל ירוק

2 דניס שלם נקי

1 לימון

גרגירי פלפל שחור

100 מ"ל יין לבן

רכיבים עבור הרוטב

שמן זית כתית

3 שיני שום

2 כפות חומץ תפוחים

הכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

פורסים את הבצל והקישואים וחותכים את הפלפלים לרצועות. משמנים תבנית תנור ומניחים את הבצל בתחתית. מניחים מעליו את פרוסות הקישואים, לבסוף את הפלפלים  – ירוק ואדום בתערובת וזולפים מעט שמן מעל.

מבצעים חתכים בחלקם העליון של דגי הדניס על מנת להכניס פנימה פרוסות לימון דקות.

מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים כ-35 דקות או עד שהדג מוכן.

בינתיים מכינים את הרוטב מטגנים שום פרוס במחבת עם שמן.

מסירים מהאש כשהשום מזהיב, מוסיפים חומץ ומערבבים.

כשהדג מוכן, יוצקים מעליו את הרוטב ומגישים.