מתכון להכנת דג דניס שלם בלימון עם ירקות באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
רכיבים עבור הדניס
1 בצל
½ קישוא
שמן זית כתית
½ פלפל אדום
½ פלפל ירוק
2 דניס שלם נקי
1 לימון
גרגירי פלפל שחור
100 מ"ל יין לבן
רכיבים עבור הרוטב
שמן זית כתית
3 שיני שום
2 כפות חומץ תפוחים
הכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
פורסים את הבצל והקישואים וחותכים את הפלפלים לרצועות. משמנים תבנית תנור ומניחים את הבצל בתחתית. מניחים מעליו את פרוסות הקישואים, לבסוף את הפלפלים – ירוק ואדום בתערובת וזולפים מעט שמן מעל.
מבצעים חתכים בחלקם העליון של דגי הדניס על מנת להכניס פנימה פרוסות לימון דקות.
מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים כ-35 דקות או עד שהדג מוכן.
בינתיים מכינים את הרוטב מטגנים שום פרוס במחבת עם שמן.
מסירים מהאש כשהשום מזהיב, מוסיפים חומץ ומערבבים.
כשהדג מוכן, יוצקים מעליו את הרוטב ומגישים.