נטלי לוין מלמדת איך מכינים חלת חלבה עם דבש – חלה חגיגית וטעימה במיוחד לראש השנה עם טחינה ודבש, שיוצרים יחד טעם של חלבה מתוקה. אפשר להכין את החלה בצורת כדורים או קלועה
חומרים ל-2 חלות עגולות או קלועות
קוטר התבנית לחלה – 24 ס"מ.
הרכיבים:
לבצק:
1 קילו קמח חלה של סוגת
20 גרם (1/2 2 כפות) שמרים יבשים בפחית
80 גרם (כ-5 כפות) טחינה גולמית, אפשר מלאה
120 גרם (1/3 כוס) דבש
20 גרם (1 כף) מלח
15 מ"ל (1 כף) שמן
530 מ"ל (1/4 2 כוסות פחות כף) מים
להברשה ולקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום
לזיגוג
60 גרם (3 כפות) דבש
60 מ"ל (4 כפות) מים
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת הבצק: מניחים בקערת מיקסר קמח, שמרים, טחינה, דבש, מלח, שמן ומים ולשים באמצעות וו לישה 10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק המוכן לקערה נוספת, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה עד שנפח הבצק מוכפל.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה (לא מקמחים!) ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מכסים שוב ומניחים לתפוח עוד 30-40 דקות.
מעצבים את החלה: מחלקים כל מחצית בצק ל-10 חתיכות שוות במשקל 80 גרם (מומלץ לשקול) ומכדררים. משמנים תבנית עגולה ומניחים בתוכה את הכדורים בצורה מרווחת. מכסים ומניחים לתפיחה אחרונה עד שהכדורים מכפילים את נפחם והתבנית מלאה בצק. אם מעדיפים, אפשר להכין מהבצק חלה קלועה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את החלה התפוחה בעדינות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד שהחלה מתייצבת ומזהיבה.
מוציאים מהתנור ומכסים את החלה מיד במגבת לחה, עד שהיא מתקררת לחלוטין.
מכינים זיגוג: מרתיחים בסיר קטן דבש ומים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.
מברישים את החלה ומגישים.