כמדי שנה עורכת מסעדת אדום בירושלים פסטיבל ספרדי תוסס וצבעוני עם מנות טאפאס עזות טעמים ולצדם יינות ומשקאות אלכוהוליים מחצי האי האיברי
לכבוד הפסטיבל, שהפך למסורת בת עשור ויתקיים בין התאריכים 20-30 במרץ, יצרו שף קבוצת אדום מיכאל כץ והשף בפועל אלרן בוזגלו תפריט מיוחד הכולל מבחר טאפאסים ופאייות, יינות איכות ספרדיים, משקה סנגריה ומגוון קוקטיילים. תפריט זה יוגש לצד התפריט הרגיל של המסעדה.
הטאפאסים שיוגשו במסגרת הפסטיבל יתחלפו מדי יום, בהתאם לחומרי הגלם הטריים בשוק, וביניהם: סרדינים כבושים על קרם ארטישוק ירושלמי; פלפל שושקה קלוי עם גבינת סנט מור ווינגרט בסלמי; סביצ׳ה פילה בקר עם פורטובלו, כמהין ופטרוזיליה; ברוסקטות אנשובי, גבינת צ׳דר וטפנד זיתים; גלילות רוסטביף ופלפל קלוי, טחינה ושמן זית; פטריות מוקפצות על פולנטה, גבינת צ׳דר ומיקרו בזיל; קבב סלמון על סלט טאבולה ויוגורט מתובל בשום ונענע (25-95 ₪).
יינות פסטיבל ספרד – מסעדת אדום
פתיחה
סנגריה קרה/חמה 28
קאווה – אגוסטי טוריו מאטה:
קאווה אליגר ברוט 33/130
קאווה ברוט רזרבה 150
יין לבן/רוזה
טורס – ויניה אסמרלדה חצי יבש 33/130
פליקס סוליס – בלומה 27/105
טורס – וינייה סול 28/110
טורס – רוזה דה קסטה 35/135
לגאר דה סרברה – אלבריניו 36/140
מרקז דה מורייטה – קפלאניה רזרבה בלאנקו 170
יינות אדומים
אלווי וויינז קלאסיקו 28/110
סרו אניון קריאנזה 29/115
גראן פאודו רזרבה 34/130
איבריקוס ריוחה 35/135
קורונס טמפרניו 37/140
אטריום מרלו 38/145
יינות במבצע (ללא פתיחה לכוסות)
וינייה אלברדי 160
סימס דה פוררה – סולנס 185
סלסט (ריברה דל דוארו) 265
אליון רזרבה 400
יין קינוח/שרי/ברנדי
טורס – מוסקדל
דון גווידו – פדרו חימנז 20 שנה
דריי סאק – שרי פינו/מדיום
קנסטה קרים – שרי
ברנדי
מרקז דה מיסה
פסטיבל ספרד במסעדת אדום. 15-30 במרץ. יפו 31 ירושלים (חצר פיינגולד במדרחוב נחלת שבעה). 02-6246242. א-ו: 18:30-02:00, שבת: 13:00-02:00
מסעדת אדום שוכנת בחצר פיינגולד הירושלמית, שהוקמה במאה ה-19 והיתה לאחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות. חצר האבן הפסטורלית של המסעדה נחבאת מעין אדם ומהמולת הרחוב הראשי, ובחלל הפנימי בר עשיר ותוסס. המסעדה הפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שירות ואווירה. תפריט המסעדה מציע מגוון רחב של מנות מוקפדות עם נגיעות צרפתיות-איטלקיות, החל מבשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, דרך פסטה וריזוטו ועד סלטים טריים ומנות פתיחה מקוריות. מדי יום מציעה המסעדה מנות ספיישל, המשקפות את חומרי הגלם העונתיים. החל בשעה 23:00 מוגש במקום גם תפריט לילי המתאים לנשנושים בשעות המאוחרות.
צילום: שירן כרמל
{loadposition google02}