מסעדת אדום בירושלים חוגגת פסטיבל ספרדי

כמדי שנה עורכת מסעדת אדום בירושלים פסטיבל ספרדי תוסס וצבעוני עם מנות טאפאס עזות טעמים ולצדם יינות ומשקאות אלכוהוליים מחצי האי האיבריצילום: שירן כרמל

לכבוד הפסטיבל, שהפך למסורת בת עשור ויתקיים בין התאריכים 20-30 במרץ, יצרו שף קבוצת אדום מיכאל כץ והשף בפועל אלרן בוזגלו תפריט מיוחד הכולל מבחר טאפאסים ופאייות, יינות איכות ספרדיים, משקה סנגריה ומגוון קוקטיילים. תפריט זה יוגש לצד התפריט הרגיל של המסעדה.

הטאפאסים שיוגשו במסגרת הפסטיבל יתחלפו מדי יום, בהתאם לחומרי הגלם הטריים בשוק, וביניהם: סרדינים כבושים על קרם ארטישוק ירושלמי; פלפל שושקה קלוי עם גבינת סנט מור ווינגרט בסלמי; סביצ׳ה פילה בקר עם פורטובלו, כמהין ופטרוזיליה; ברוסקטות אנשובי, גבינת צ׳דר וטפנד זיתים; גלילות רוסטביף ופלפל קלוי, טחינה ושמן זית; פטריות מוקפצות על פולנטה, גבינת צ׳דר ומיקרו בזיל; קבב סלמון על סלט טאבולה ויוגורט מתובל בשום ונענע (25-95 ₪).

 

יינות פסטיבל ספרד – מסעדת אדום

פתיחה

סנגריה קרה/חמה 28

קאווה – אגוסטי טוריו מאטה:

קאווה אליגר ברוט 33/130

קאווה ברוט רזרבה 150

יין לבן/רוזה

טורס – ויניה אסמרלדה חצי יבש 33/130

פליקס סוליס – בלומה 27/105

טורס – וינייה סול 28/110

טורס – רוזה דה קסטה 35/135

לגאר דה סרברה – אלבריניו 36/140

מרקז דה מורייטה – קפלאניה רזרבה בלאנקו 170

יינות אדומים

אלווי וויינז קלאסיקו 28/110

סרו אניון קריאנזה 29/115

גראן פאודו רזרבה 34/130

איבריקוס ריוחה 35/135

קורונס טמפרניו 37/140

אטריום מרלו 38/145

יינות במבצע (ללא פתיחה לכוסות)

וינייה אלברדי 160

סימס דה פוררה – סולנס 185

סלסט (ריברה דל דוארו) 265

אליון רזרבה 400

יין קינוח/שרי/ברנדי

טורס – מוסקדל

דון גווידו – פדרו חימנז 20 שנה

דריי סאק – שרי פינו/מדיום

קנסטה קרים – שרי

ברנדי

מרקז דה מיסה

פסטיבל ספרד במסעדת אדום. 15-30 במרץ. יפו 31 ירושלים (חצר פיינגולד במדרחוב נחלת שבעה). 02-6246242. א-ו: 18:30-02:00, שבת: 13:00-02:00

מסעדת אדום שוכנת בחצר פיינגולד הירושלמית, שהוקמה במאה ה-19 והיתה לאחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות. חצר האבן הפסטורלית של המסעדה נחבאת מעין אדם ומהמולת הרחוב הראשי, ובחלל הפנימי בר עשיר ותוסס. המסעדה הפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שירות ואווירה. תפריט המסעדה מציע מגוון רחב של מנות מוקפדות עם נגיעות צרפתיות-איטלקיות, החל מבשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, דרך פסטה וריזוטו ועד סלטים טריים ומנות פתיחה מקוריות. מדי יום מציעה המסעדה מנות ספיישל, המשקפות את חומרי הגלם העונתיים. החל בשעה 23:00 מוגש במקום גם תפריט לילי המתאים לנשנושים בשעות המאוחרות.

צילום: שירן כרמל

{loadposition google02}