מיני טארטים עם אגסים גורגונזולה ופרושוטו

רשת טיב טעם חולקת מתכון לקראת חג השבועות להכנת מיני טארטים עם אגסים, גורגונזולה ופרושוטו

מיני טארט אגסים צילום רונן מנגן
מיני טארטים עם אגסים גורגונזולה ופרושוטו

מצרכים ל-10 מאפים אישיים

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה שהופשר במקרר במשך הלילה – כאשר עובדים עם בצק עלים חשוב שהוא יהיה קר מאוד, אחרת קשה לקרוץ ממנו צורות, ניתן לשים את הבצק העלים בקירור עד לתחילת ההכנה ומשתדלים לעבוד במהירות.

3 אגסים בקליפתם מגולענים וחתוכים לשמיניות

200 גרם גבינת גורגונזולה של Ciresa מפוררת

10 פרוסות דקות פרושוטו של מעדני מזרע

2 כפות דבש

1 כף עלי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

פורסים את הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים ממנו 10 עיגולים בקוטר 9 ס"מ.

מניחים את עיגולי הבצק בתבנית.

מסדרים במרכז כל עיגול 2 פלחי אגס, כפית גורגונזולה מפוררת ופרוסת פרושוטו.

מזלפים על כל עיגול מעט דבש, מפזרים תימין ומתבלים במלח ופלפל.

אופים במשך 15 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה מבעבעת.

ניתן, להחליף את האגס בפרוסות נקטרינה או שזיף.

מגישים חם

המתכון אינו כשר