מרינדה היא דרך מצוינת להוסיף טעם וגם לרכך את הבשר. המרינדה מתאימה גם לבשר בקר וגם לעוף, שאפשר גם להשרות בהן את הבשר וגם להגיש לצד הבשר למי שאוהב עוד טעמים. מתכון למרינדת חמאת בוטנים מחוות הבוקרים
מתכון להשריית 1 ק"ג בשר או עוף
מצרכים
2/3 כוס חמאת בוטנים
1/2 פחית קרם קוקוס (לא חלב קוקוס)
3 כפות מיץ לימון
1 כף סויה
1 כף סאקה (לא חובה)
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה
מכניסים את כל המצרכים לבלנדר (אפשר גם בקערה עם בלנדר מוט) וטוחנים בפולסים עד שמתקבל מרקם חלב ואחיד.
מכסים את הבשר ומכניסים למקרר – עדיף ללילה שלם.