מרינדת צ'ימיצ'ורי

מרינדה היא דרך מצוינת להוסיף טעם וגם לרכך את הבשר. המרינדה מתאימה גם לבשר בקר וגם לעוף, שאפשר גם להשרות בהן את הבשר וגם להגיש לצד הבשר למי שאוהב עוד טעמים. מתכון למרינדת צ'ימיצ'ורי מחוות הבוקרים

אומצת-צלע-חוות-הבוקרים-צילום-דן-פרץ
אומצת-צלע-מרינדת צ'ימיצ'ורי חוות-הבוקרים-צילום-דן-פרץ

מרינדת צ'ימיצ'ורי ל-1 ק"ג בשר או עוף

מצרכים

1 בצל בינוני

1 פלפל אדום

1/4-1/2 פלפל צ'ילי חריף (תלוי בטעם)

חצי חבילה פטרוזיליה

חצי חבילה כוסברה

5-6 שיני שום

1 עגבנייה

1/4 כוס שמן צמחי

1 כוס חומץ בן יין לבן (עדיף מסונן)

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

קוצצים דק את עשבי התיבול ומכניסים לקערה.

מגרדים את הבצל על פומפייה דקה וסוחטים את המים (אפשר להשתמש במסננת) ומכניסים לקערה עם עשבי התיבול.

קוצצים דק את הפלפל האדום והחריף, מעבירים דרך המסננת ומוסיפים לתערובת.

כותשים את שיני השום ומוסיפים.

מגרדים את העגבנייה, מסננים מנוזלים ומוסיפים את בשר העגבניות המגורד לתערובת.

מערבבים הכל היטב ומוסיפים לאט את השמן, החומץ, המלח והפלפל עד לקבלת צ'ימיצ'ורי.

מכניסים את הבשר לתערובת הצ'ימיצ'ורי, מכסים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים, עדיף לילה שלם.