מתכון להכנת קרקר קראנצ'י לצד גבינות קשות – הילה בידרמן – משחקי השף וקמפיין רשת זגה (ZAGA) – פינות אוכל
מרכיבים לבצק
חצי קילו קמח
180מ"ל מים קרים
100מ"ל שמן זית
100 מ"ל שמן קנולה
2 כפות מלח
2 כפיות סילאן / דבש
תערובת גרעינים:
150 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שקדים קצוצים
50 גרם שומשום שחור
אופן הכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות. שמים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה, נותנים לבצק לנוח 30 דקות.
מחלקים את הבצק ל-6 עיגולים אותם מרדדים בין שני דפי אפיה.
מקלפים את דף האפיה העליון, מרטיבים את הבצק במעט מים ומפזרים מהתערובת גרעינים.
מכניסים לחימום למשך 15-17 דקות.