טירמיסו שוקולד וקפה

מתכון להכנת טירמיסו שוקולד וקפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

טירמיסו קפה ושוקולד צילום Teka Studio
טירמיסו קפה ושוקולד צילום Teka Studio

רכיבים לקרם מסקרפונה

4 ביצים

100 גרם סוכר

450 גרם גבינת מסקרפונה

150 גרם אבקת קקאו

רכיבים לשכבת עוגת הספוג

בסיס עוגה טורט

1 כוס אספרסו ארוך

רכיבים לקישוט

אצבעות חתול

סוכריות שוקולד/ גרידת שוקולד מריר

אופן הכנה קרם מסקרפונה

מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

בקערה נפרדת: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.

מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות.

מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות.

יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.

אופן הכנה שכבת עוגת הספוג

חותכים עם כוס את עוגת הספוג לקבלת דסקיות עגולות.

מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה.

אופן הרכבת המנה

מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.

חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס

מקשטים בחצי עוגיית אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.