מתכון להכנת טירמיסו שוקולד וקפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
רכיבים לקרם מסקרפונה
4 ביצים
100 גרם סוכר
450 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם אבקת קקאו
רכיבים לשכבת עוגת הספוג
בסיס עוגה טורט
1 כוס אספרסו ארוך
רכיבים לקישוט
אצבעות חתול
סוכריות שוקולד/ גרידת שוקולד מריר
אופן הכנה קרם מסקרפונה
מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.
מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות.
מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות.
יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.
אופן הכנה שכבת עוגת הספוג
חותכים עם כוס את עוגת הספוג לקבלת דסקיות עגולות.
מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה.
אופן הרכבת המנה
מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.
חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס
מקשטים בחצי עוגיית אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.