מרק עדשים עם קינואה

אחד המאכלים הנפוצים והאהובים ביותר בחורף הוא המרק – ומרק יכול להיות ארוחה מלאה בריאה ומזינה. קחו למשל מרק עדשים כתומות עם קינואה – הדרך הטעימה לקבל ברזל, סידן, ואפילו חומצה פולית.

העדשים הכתומות עשירות מאוד בחלבון, בברזל ובסידן וגם בסיבים תזונתיים וחומצה פולית. תוסיפו להן את הקינואה שעשירה בכל חומצות האמינו החיוניות ותיצרו חלבון מלא. וכל זה בקערת מרק אחת חורפית וטעימה במיוחד.

מרק עדשים צילום pixabay
מרק עדשים עם קינואה צילום pixabay

מתכון של ערין כמאל דקסה

המצרכים

כוס עדשים כתומות

חצי כוס קינואה לבנה

חצי בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות

חצי דלעת חתוכה לקוביות

בצל אחד חתוך לקוביות

3 כוסות מים רותחים

תבלינים: מלח, פלפל, כמון

הוראות הכנה

לטגן את הבצל עם הבטטה והדלעת בסיר עמוק

להוסיף את הקינואה ואת העדשים הכתומות ולערבב היטב

להוסיף את המים הרותחים ולהרתיח בשנית

להוסיף את התבלינים ולבשל עד ריכוך מלא

לתבל במידה וחסר וניתן אף למעוך את התערובת בכדי להפוך את המרק לסמיך יותר

ערין כמאל דקסה – נטורופתית ומנחת הורים, מייסדת גישת האכילה המחזקת – גישה שמחזקת את המודעות לאכילה בריאה ומעצימה www.areenkamaldaxa.com