מתכון להכנת פילה דג לברק עם קרם עגבניות שרי ופלפל אדום קונפי – מתכון של מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל באדיבות סולתם
רשימת חומרים ל-4 מנות
4 יחידות פילה לברק חתוך לחצי לרוחב
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
חומרים לרוטב
רבע קילו עגבניות שרי אדומות ומתוקות
2 שיני שום קלופות
רבע כוס שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב אריסה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
חומרים לקונפי
12 יחידות פלפלוני סוויט בייט אדומים
8 יחידות שיני שום קלופות
½ כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה לקונפי
בקלחת קטנה מבשלים את כל המרכיבים עד ששיני השום והפלפלונים מתרככים.
אופן הכנה לרוטב
מבשלים במחבת את כל הרכיבים, כשהעגבניות מבושלות טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק מאוד.
אם יש צורך, מסננים בעזרת מסננת.
אופן הכנה לדג
לקראת ההגשה צולים את הדג: מחממים שמן זית בסוטאז׳, מניחים את פיסות הדג על הצד של העור, כך שהעור כלפי המחבת והבשר כלפי מעלה.
מתבלים וצולים על להבה בינונית עד שצבע הבר מתחיל להשתנות ללבן אטום.
מוציאים מן הסוטאז׳ ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את קרם העגבניות, מביאים לסף רתיחה.
הופכים את נתחי הדג פנימה כך שהבשר יהיה כלפי הרוטב ואילו העור הפריך כלפי מעלה.
מפזרים בין פיסות הדג את קונפי הפלפלים ומגישים.