לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור – מתכון באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מצרכים (ל-15 יחידות)
4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומקולפים
בצל בינוני מגורד דק
1/4 שורש סלרי מגורד דק
1/2 ראש פטרוזיליה קטן מגורד דק
4 כפות קמח
2 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
טוחנים את תפוחי האדמה המבושלים במעבד מזון, עד לקבלת מחית אחידה.
מערבבים את שאר הרכיבים עם מחית תפוחי האדמה ומתבלים.
יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית, על גבי נייר אפייה מרוסס במעט תרסיס שמן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר 8 דקות הופכים את הלביבות, וממשיכים לאפות במשך 8 דקות נוספות.