חברת הכרם תחל להפיץ את יינות יקב כישור

חברת הכרם תחל להפיץ את יינות יקב כישור. היקב, המצוי כעת בתהליך של הרחבת פעילותו, הוקם ב-2010 בכפר כישורית, והוא מוקף בחורש טבעי ובנופי הגליל המערבי. את היקב מנהל מיום היוסדו היינן ריצ'ארד דיוויס, שעלה ארצה מדרום אפריקה ב-1974 לאחר שהשתלם שם בלימודי חקלאות. האני מאמין שמלווה אותו בעבודתו ובחיים: "החשוב ביותר, זה ליהנות ממה שעושים. כשנהנים, גם העשייה תהיה טובה".

יקב כישור צילום בועז אשכול
יקב כישור צילום בועז אשכול

לדיוויס מסייע צוות של כששה עובדים, שרובם תושבי הכפר כישורית, ביתם של כ-175 בוגרים עם צרכים מיוחדים. היקב, אגב, הוא רק אחד מענפי התעסוקה של הכפר, הבנוי על פי המודל הקיבוצי הישן של כלכלה משותפת, ומפעיל מספר עסקים, המייצרים בצד היין גם תוצרת חקלאית ומוצרים בני קיימא (ירקות אורגניים, ביצי חופש, חלב, גבינות עיזים, לחמים ועוד).

עוד מלווה את היקב כיועץ איתי להט, אגרונום גפן, אנולוג ואחד הייננים המוערכים ביותר בישראל. להט, שניהל את תחום היין במכללת תל חי ומלמד גם כיום במוסדות אקדמיים שונים, פיתח בשנים האחרונות התמחות של ממש בגליל המערבי.

סידרת כישור

לבן – צבע זהב חיוור, יפה ואלגנטי, ואף עתיר פירות קיץ צהובים, עדינים. השילוב בין הסוביניון בלאן והריזלינג ניכר כאן במשחק שבין פירות הדר ופרחים. זהו אפריטיף משובח, שיתאים לסלטים וגבינות שמנת, בשר עוף, דג בחמאה ופירות ים.

רוזה – רוזה בעל צבע סלמון יפה, מבריק. הפה בעל שמנוניות ונוכחות אך שומר על הרעננות המתבקשת ביינות רוזה. לקרר היטב ולהגיש עם מתאבנים: סלמון מעושן על גבינת שמנת, עם נגיעות של קוויאר או מאפי בצק עלים טריים, שיצאו עכשיו מהתנור.

אדום – בלנד מבוסס זני בורדו שונים וסירה, בהתאם לשנת הבציר. צבעו בגון דובדבן סגול יפה, והוא עתיר ניחוחות פרחים סגולים ונגיעות ירקרקות, כשל עשבי תיבול. הפה חלק מאוד וטאני בעת ובעונה אחת. זהו יין בעל גוף ונפח עם סיומת מתובלת, המתאים מאוד למגוון בשרים קלים – לבנים, לגבינות עיזים מתיישנות ועוד.

יינות זניים ו-GSM

ריזלינג יבש – Sunny Wine: יין בעל ארומות כתומות, משמחות, של משמש ותפוזים. הפה מהודק ולא כבד, חינני מאוד ובעל סיומת עוקצנית במקצת ומתובלת. ריזלינג יבש מקסים, שיתיישן היטב. ילווה היטב מנות ראשונות, סושי ועוד.

ויונייה – זהו ויונייה מורכב אך מאופק; מהודק מאוד ושומר על עדינות. ההתססה בחביות 300 ליטר, על השמרים, מעניקה לו מעט אגוזיות קלויה ופה מלא. האף מורכב ומזכיר פירות קיץ כתומים, אופייניים לזן.

"כאשר החלנו להפיץ בתחילת השנה את יינות יקבי ברבדו ונטע, קיווינו שזו תהיה רק הראשונה בשרשרת בשורות טובות שתביא עימה 2021" אומרת מנכ"לית הכרם, נורית שמיר, "והנה, שנה מוצלחת נחתמת עתה בבשורה דומה ומרגשת לא פחות, על צירוף יקב ישראלי נוסף למשפחת הכרם".

"המהלך", מוסיפה שמיר, "מתבקש לאור הביקוש הגובר ליינות ישראלים, אך יקב כישור עצמו מיטיב לשקף תהליך רב-שנתי נוסף – זה של השתבחות היין המקומי. אנו בחברת הכרם סבורים כי ליינותיו המצוינים פוטנציאל רב בשוק הישראלי, ומאמינים שנגדל יחדיו משנה לשנה".

"אנו שמחים וגאים על החיבור עם חברת הכרם", אומר מנכ"ל ויינן היקב, ריצ'ארד דיוויס, "המציין שלב נוסף בהתפתחותו, ובתהליך החשיפה ההדרגתית שלו לציבורים רחבים יותר בישראל".

יקב כישור הוקם אומנם ב-2010, אך עוד קודם לכן, ב-2007, ניטעו ראשוני כרמיו.כיום, נטועים בהם על פני כ-100 דונם, בגובה של כ-500 מטרים מעל פני הים, ענבים מ-11 זנים שונים. בייצור היינות האדומים משמשים קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פטי ורדו, מרלו, סירה, גרנאש, ומורבדר, הנטועים על כ-60% משטח הכרמים. הזנים הלבנים הינם סוביניון בלאן, ויונייה, ריזלינג ושרדונה.

ביקב אף פועל כיום מרכז מבקרים נעים ומסביר פנים, הצופה לנוף פסטורלי של כרמים והרים מכוסי צמחייה.

היצע היינות מורכב מסדרת בסיס של יינות ממסך (בלנד), סידרת ביניים של יינות שרובם זניים, ושני יהלומים בכתר – יינות מצודת תפן ועין יפעם היוקרתיים. כיום מייצר היקב כ-60 אלף בקבוקים בשנה, והיקף ייצורו גדל תדיר (בבציר הראשון יוצרו 9000 בקבוקים בלבד). כל יינות היקב כשרים (בהשגחת בד"צ בית יוסף, ה-OU והרה"ר לישראל).

כישור, יקב אחוזתי לכל דבר ועניין, מחדש באזורו מסורת עתיקת יומין. קיומן של גתות עתיקות בסביבת כרמים מעידה כי בסביבה ההר הצופה אל חופי נהריה ועכו, עברה בעת העתיקה דרך יין מפוארת. אולם, כרמי יקב כישור הם הראשונים שנטעו במקום מאז עזבו אותו הצלבנים.

הפרשי הטמפרטורות הגבוהים בין יום ללילה המאפיינים את האזור, רוחות ערות המנשבות אל הכרמים מהים והרכב קרקעותיהם (טרה רוסה עם סלעי גיר), יוצרים במקום טרואר אידיאלי להבשלה ארוכה ואיטית של הענבים ומעניקים ליינות היקב אופי אלגנטי ומאופק.

גישת היקב היא טרוארית במובהק, ולכן גם בחירת הזנים ונטיעות הגפנים נעשים מתוך רצון להתאים אותם ככל האפשר לסביבה.

חברת הכרם, מהחברות הוותיקות והגדולות בישראל בתחום הייבוא, השיווק וההפצה של משקאות חריפים, יינות ובירות, הוקמה בשנת 1921 ע"י ישראל אפשטיין ונותרה במשך כל שנות קיומה בבעלות המשפחה. כיום היא מנוהלת על-ידי ניניו של המייסד – יו"ר הדירקטוריון, אריאל אפשטיין, המנכ"לית, נורית שמיר (לבית אפשטיין), וסמנכ"לית השיווק, רונית אבנר (לבית אפשטיין).

במשך השנים צמחה החברה מעסק משפחתי קטן, לחברה המעסיקה מעל ל- 180 עובדים, עם מחזור מכירות שנתי של מעל- 300 מיליון שקלים. החברה מייצגת בישראל מאות בתי מותגים שהמובילים והמוכרים בהם הם מותגי הוויסקי גלנפידיך, בלויני, גרנטס, וודקה סטולי, ייגרמייסטר, רמי מרטן, קואנטרו, ג'ים בים, טולמור דיו וג'ין הנדריקס.

כמו כן משווקת הכרם מגוון יקבים רחב לא פחות עמם נמנים בין השאר בולינג'ר, שאפוטייה, אנטינורי, אלגריני, טורס, וגה סיציליה, קאטנה זאפאטה, שאטו סיינט מישל, וילה מריה ויקבי דלתון, ברבדו ונטע הישראליים.

בתחום הבירה, חברת הכרם היא הבעלים של מבשלת הנגב הישראלית ושותפה במבשלות מלכה והרצל. בנוסף, החברה משווקת מגוון רחב של מותגי בירות איכותיות ובהם באדווייזר, בקס, שוף, מרדסו, בלו מון, ברודוג, פרנסיסקאנר, פולרס, ליפמנס, דובל ועוד.

אשתקד נכנסה חברת הכרם לתחום הקפה והחלה לייבא מותג קפה איטלקי בשם וסקובי ואת מותג מכונות הקפה לקהל המקצועי, לה מרזוקו.