ה-1 בנובמבר הוא יום הטבעונות העולמי שחותם את חודש הצמחונות שנחגג בחודש אוקטובר. לרגל יום הטבעונות, המומחים של Beko מותג מוצרי החשמל הבינלאומי מציעים מתכון להכנת טארט לימון פירותי וטבעוני ללא אפיה
מצרכים לתחתית הטארט
7-12 תמרים שלמים מיובשים (מג'הול), ללא גלעין
2 כוסות אגוזי מלך
רבע כפית מלח ים
מצרכים למילוי
340 גרם טופו משי רך
חצי כפית תמצית וניל
60 מל סירופ מייפל או דבש
מיץ מלימון בינוני אחד
222 גרם מיקס פירות (אוכמניות, תותים, קיווי, מנגו, ענבים וכל פרי שאוהבים)
אופן ההכנה
נוציא את כלל הנוזלים מהטופו באמצעות נייר סופג תוך לחיצה עדינה ונניח בצד למנוחה.
בתוך מערבל מזון, נניח את אגוזי המלך ונטחן אותם עד לקבלת מרקם דק.
נוסיף את התמרים (אחד בכל פעם), ללא הגלעין תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
נרפד תבניות קטנות (המיועדות לפאי) בנייר אפיה ונניח את הבצק שיצרנו, נשטח אותו ומעליו נניח חתיכה נוספת של נייר אפיה, ניתן להיעזר בכוס זכוכית לשיטוח אחיד.
נניח במקפיא לצינון הבצק.
בתוך מערבל מזון נניח את הטופו, מיץ לימון, תמצית וניל והדבש\המייפל ונערבב את התערובת עד לקבלת בלילה קרמית וחלקה.
נוציא את תחתית הטארט מהמקפיא ונניח את המילוי הלימוני שהכנו.
נניח את הטארט עם המילוי במקרר ל2-4 שעות.
נוציא את הטארט מהמקרר, נפזר פירות לפי העדפה אישית ונגיש. ניתן להגיש בתוספת קצפת טבעונית מקרם קוקוס.
ניתן לאחסן שאריות במקרר עד יומיים מההכנה.