סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה

סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה – המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה צילום Teka Studio
סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה צילום Teka Studio

רכיבים

250 גרם אורז בסמטי

100 גרם קינואה שחורה

1 בצל

30 גרם אגוזי לוז

30 גרם שקדים

20 גרם בצל מטוגן

2 שיני שום

1 לימון

150 גרם עלי ארוגולה

צרור בזיליקום אחד

25 מ"ל חומץ אורז

שמן זית

מלח לפי טעם

הוראות הכנה

מרתיחים את הקינואה השחורה ואת האורז הבסמטי בסירים נפרדים של מים מומלחים.

ברגע ששניהם אל דנטה, מסננים ומצננים במים קרים ושומרים בצד להמשך.

קולפים וחותכים את הבצל, צולים אותו בשמן זית וקורט מלח.

כאשר הבצל חום וזהוב מוסיפים אליו את החומץ ומבשלים עד לאידוי הנוזל.

קוצצים את האגוזים, השום והבזיליקום, שוטפים את הלימון ומגרדים את קליפתו.

מערבבים יחד את האורז, הקינואה, עשבי התיבול השום הקצוץ וגרידת הלימון.

מתבלים במיץ לימון, מלח ושמן זית.

מגישים עם בצל צלוי מעל.