תבשיל אסיאתי עם בשר מפורק בסו ויד

תבשיל אסיאתי עם בשר מפורק – מתכון של גיא שמואלי

אחרי שמסיימים להכין בשר מפורק בסו ויד ניתן להשתמש בבשר למספר מנות שונות: בסיס לראגו בולונז או פאי רועים (במקום בשר טחון), תבשיל בלחמניה עם מטבוחה חריפה או תבשיל אסיאתי עם בשר מפורק שמוגש באופן מסורתי בלחמניה באן (באו) או בלחמניה ביתית רכה שסופגת את נוזלי הבישול.

חשוב מאוד להקפיד על בטיחות מזון בסו ויד לאחר שמסיימים את הבישול של הבשר המפורק. במידה ולא אוכלים את הבשר מיד כדאי לקרוא את המדריך לבישול בטוח בסו ויד על מנת לוודא את טמפרטורת הבישול הנכונה וכיצד לאחסן את הבשר אחרי סיום הבישול.

על פי מידת השומן של התבשיל שרוצים לאכול ניתן לבחור את נתח הבשר. אני מעדיף לעשות שימוש באונטריב, נתח שנמצא בין הצלעות לצוואר ומיועד לבישול ארוך. אונטריב מאזן בטעמים בין בשר הכתף שמכיל אחוזי שומן נמוכים לאסדו עם עצם שמכיל שומן רב. בהתאם להעדפות האישיות שלכם תוכלו לבחור את הנתח המתאים לבשר מפורק בסו ויד.

תבשיל אסיאתי בלחמניה עם סלט כרוב ומיונז חריף

מצרכים לתבשיל אסיאתי עם בשר מפורק

קילו בשר מפורק בסו ויד

שתי כפות שמן קנולה

בצל בינוני

3 כפות רוטב סויה

3 כפות רוטב ברביקיו

כף רוטב הוי סטיר (לא חובה)

מצרכים להגשה

לחמניות או באנים

סלט כרוב אסיאתי

מיונז חריף

אופן הכנה

חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני.

מטגנים את הבצל עד הזהבה.

חותכים פתח בשקית ומעבירים את כל נוזלי הסו ויד לסיר.

מוסיפים את רטבים: סויה, ברביקיו והוי סטיר.

מביאים את הרוטב לרתיחה ומצמצמים אותו מספר דקות

מעבירים את הבשר מהשקית לקרש חיתוך ומפרקים אותו בעזרת מזלג.

מוסיפים את הבשר לסיר ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה כשעה.

אופן הגשה

פותחים את הלחמניה או הבאן.

מוסיפים שכבה דקה של מיונז חריף.

מניחים את הבשר על הלחמניה.

מוסיפים מעל סלט כרוב אסיאתי ומיונז חריף.