גזר צלוי בפסטו פיסטוק

גזר צלוי בפסטו פיסטוק

באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka


מרכיבים

גזר בפסטו פיסטוק צילום Teka Studio

500 גרם גזר שלם – כולל עלים

2 כפות שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

מרכיבים לפסטו

35 גרם פיסטוקים מומלחים (ללא הקליפה)

20 גרם עלי בזיליקום

35 מ"ל שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

מרכיבים להגשה

עלי בזיליקום (לפי הטעם)

פיסטוקים מומלחים (לפי הטעם)

הוראות הכנה

שוטפים את הגזרים היטב מסירים את העלים ושומרים לפסטו, וחותכים אותם לאורכם.

מחממים מחבת על גריל, עם 2 כפות שמן זית, מניחים את הגזרים החתוכים ומפזרים קורט מלח ופלפל.

צולים את הגזרים כ-5 דקות מכל צד, מסירים מהאש ומניחים בצד.

הוראות הכנה לפסטו

טוחנים את הפיסטוקים והשמן במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.

לאחר מכן מוסיפים את עלי הגזר והבזיליקום, טוחנים שוב, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב.

הרכבת גזר צלוי בפסטו פיסטוק

מזליפים את הפסטו על הגזר החם ומגישים עם מספר עלי בזיליקום ופיסטוקים קצוצים לפי הטעם.