לזניה גבינות ביתית

אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי הוא לזניה גבינות ביתית. מקור הלזניה הוא בעיר נאפולי באיטליה. עם השנים הפכה הלזניה למאכל בינלאומי נפוץ מאוד. סביר להניח שנונה איטלקית אותנטית לא הייתה חותמת על הגרסאות הישראליות של לזניה גבינות ביתית, אבל קשה למצוא את המתכון של לזניה מקורית. בעולם יש אלפי גרסאות ללזניה. בכל מקרה, מדובר באחד המאכלים הטעימים ביותר מהמטבח האיטלקי.

לזניה גבינות ביתית

לזניה גבינות ביתית – גיא שמואלי

מתאים לתבנית 30X20 סנטימטר (עדיף פיירקס)

רכיבים לרוטב עגבניות

2 כפות שמן זית

ארבע עגבניות גדולות או קופסת שימורי עגבניות חתוכות

קופסת רסק עגבניות קטנה

בצל

שתי שיני שום כתושות

כפית מלח

תבלינים נוספים על פי הטעם (פלפל שחור / אורגנו / עלי בזיליקום)

כוס מים

רכיבים לרוטב גבינה

שני גביעי גבינת קוטג'

שני גביעי יוגורט טבעי

את הגבינות והיוגורט אפשר להחליף בגבינה לבנה או ריקוטה, כל עוד שומרים על אותה הכמות

שלוש ביצים

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

רכיבים נוספים להרכבת הלזניה

דפי לזניה מקופסה או דפי לזניה טריים

גבינת מוצרלה או גבינה צהובה אחרת מגורדת (אפשר להוסיף גם פרמז'ן מגורדת )

אופן הכנה רוטב עגבניות

חותכים את הבצל לקוביות קטנות

מטגנים את הבצל עד למצב של שקיפות

מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים כדקה (יש לשים לב שהשום לא יישרף)

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות

מעבירים את העגבניות החתוכות לסיר ומאדים אותן מספר דקות

מוסיפים לסיר את רסק העגבניות עם חצי כוס מים, מלח ותבלינים נוספים על פי הטעם

מביאים לרתיחה ומורידים את הטמפרטורה בכיריים לחום נמוך

מבשלים כשלושים דקות

עם סיום הבישול מקררים כרבע שעה

אופן הכנת רוטב הגבינה

קערה מערבבים היטב את הקוטג' והיוגורט

מוסיפים שלוש ביצים ומערבבים עד שישתלבו היטב בתוך התערובת

מוסיפים את המלח והפלפל

הרכבת הלזניה

לשימון התבנית יוצקים כף רוטב עגבניות לתבנית כבסיס ומנערים לציפוי

מניחים בתבנית עלי לזניה בשכבה אחת

מוסיפים שכבה של רוטב גבינה ומעליה שכבה של רוטב עגבניות ועליהן גבינה צהובה מגורדת

חוזרים על השלב הזה עוד פעמיים

מכניסים את התבנית עם כיסוי נייר אפיה ו/או כסף לתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות

אופים במשך 40 דקות

מורידים את הנייר מהתבנית ואופים 10 דקות נוספות להשחמה

נותנים ללזניה לנוח כ-15 דקות לפני ההגשה

מומלץ לאכול לזניה גבינות ביתית לצד סלט טרי