חברת רוקחמן שבבעלותה מותג העוגיות והופלים מן משיקה טעמים חדשים של עוגיות ללא תוספת סוכר מחיטה מלאה בטעם חמאה ועוגיות גרנולה קינמון. מדובר על מגמה שהחלה כבר לפני שנתיים ובה מן בשיתוף רשות החדשנות של המדען הראשי במשרד הכלכלה, הצליחה לפתח עוגיות דלות שומן רווי ועם כמות אפסית של סוכר לצד כמות גבוהה של סיבים תזונתיים אשר קיבלו את תו א.י.ל (האגודה הישראלית לסוכרת).
בתוך כך, מנתוני חברת המידע השיווקי "סטורנקסט" עולה כי בשוק העוגיות והופלים ללא תוספת סוכר בישראל נתח השוק של מן עלה מ-16% ל-23% בשנת 2021. נכון להיום, "מן" הינו המותג השני בגודלו בישראל בתחום העוגיות והופלים ללא סוכר, והביקוש לו צפוי להמשיך ולעלות בשנים הקרובות.
את עוגיות החיטה המלאה בטעם החמאה ואת עוגיות הגרנולה קינמון, ששתיהן משווקות באריזות של 200 גרם, ניתן להשיג ברשתות השיווק המובחרות במחיר מומלץ לצרכן העומד על 7.90 שקלים.
לדברי אבי פקר, מנכ"ל "מן": "בשנים האחרונות אנחנו עדים למהפכה תודעתית ותזונתית של ממש מצד הצרכנים הישראלים. כחברה שקיימת כבר כמעט 70 שנה אנו קשובים לקהל לקוחותינו הרחב והנאמן ואנחנו תמיד עושים ככל האפשר כדי לייצר מוצרים איכותיים עם חומרי גלם אמיתיים ומעולים ובניהם טבעוניים וחולי סוכרת. הפעם החלטנו להשיק שני מוצרים בטעמים יחודיים במיוחד בהם עוגיות גרנולה קינמון ועוגיות מחיטה מלאה בטעם חמאה ללא תוספת סוכר".
פקר הוסיף כי מעבר לפיתוח העוגיות החדשות, תהליך הייצור במפעל הינו אוטומטי, ללא מגע יד אדם וכלל המוצרים עשויים מחומרים טבעיים בלבד – ללא שומן טראנס, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, ללא כולסטרול וללא פגיעה בסביבה. "בסוף, אנו מבינים כי כולנו זקוקים גם לרגעים מתוקים עם משהו מתוק בחך ולכן אנחנו שמחים להגדיל את מגוון המוצרים שלנו ללא תוספת סוכר אשר יכול להתאים גם לקהל הצרכנים הסוכרתי".
חברת רוקחמן המחזיקה במותג הופלים והעוגיות "מן" היא מהחברות הותיקות בתחום, מאפיה משפחתית בעלת ותק של 67 שנים, בעלת מגוון רחב של מוצרים המהווים חלק בלתי נפרד מהטעם הישראלי עוד מהיווסדה. כלל מוצריה הם פרווה וכמעט כולם טבעוניים, בעלי תקן Vegan Friendly.