חלאתי בשוק מחנה יהודה – סיפור הצלחה זוגי

כל מי שמבקר בשוק מחנה יהודה בירושלים לא יכול לפספס את האריזות המעוצבות של חלאתי ואת התורים בכניסה למסעדה. חלאתי, שנפתחה על רקע משבר הקורונה הפכה תוך חודשים ספורים לסיפור הצלחה.

בעקבות משבר הקורונה, מצאו את עצמם בני הזוג אמרי משה (24) ותאיר גרתי (23) ללא פרנסה. אמרי עבד כמחסנאי של שיווק והפצה לפיצוציות ותאיר עבדה כמדריכה בכפר לנוער בסיכון, עד שהשניים הוצאו לחל“ת.

חלאתי צילום דוד מויאל

הם החליטו לנצל את האבטלה הכפויה שלהם כדי לנסות להפוך עצמאיים והחליאו להקים עסק של אפיית חלות בביתם שבמושב אורה הסמוך לירושלים. לאמרי לא היה כל רקע בבישול ואפייה, אבל תאיר תמיד נהנתה לאפות והחליטה להפוך את התחביב למקצוע.

"לא רצינו לשבת בבית ללא מעש וחשבנו לעצמנו איך להפיק את המירב מתקופת הקורונה המאתגרת", מספרת תאיר. "לאמרי ולי יש אהבה גדולה לאוכל ואנחנו מגיעים מבתים מסורתיים, אז החלטנו לאפות ביחד חלות ולמכור אותן לתושבי הסביבה באמצעות משלוחים עד הבית. לא האמנו שהחלות שלנו יהפכו לכל כך פופולריות ושכל כך הרבה אנשים יאהבו אותן".

השמועה על החלות של חלאתי התפשטה תוך זמן קצר בסביבות אזור חיוג 02. מדובר על חלות טריות העשויות בעבודת יד ובתוכן שניצל, חציל ומטבוחה העשויה לפי מתכון מסורתי המגיע מבית סבתה של תאיר.

קרואסון אסאדו צילום דוד מויאל

חלאתי הפכו את החלה של יום שישי לארוחה בכל השבוע. "אנשים רגילים לאכול חלות רק בשבתות ואנחנו מוכיחים שאפשר לאכול חלות בכל ימות השבוע. החלה שלנו כוללת מרכיבים טעימים במיוחד  – שניצל, חציל מטבוחה, ולכן היא זכתה להצלחה כל כך גדולה. בנוסף, אנחנו מעניקים יחס אישי ומבחינתו כל לקוח הוא כמו משפחה".

לאחר ההצלחה של העסק הביתי, בני הזוג פתחו לפני מספר חודשים סניף בשוק מחנה יהודה.

לתפריט המצומצם שכלל את החלה האישית עם שניצל, מטבוחה ופלפל חריף (חלאתי הבית) במחיר 45 שקלים וצ׳יפס רגיל/צ׳יפס בטטה/טבעות בצל במחיר 15 שקלים, הצטרפו מספר מנות חדשות, אולם המסעדה עדיין שומרת על תפריט מצומצם: חלאתי אסאדו מפורק (חלת אסאדו) במחיר 49 שקלים וקרואסון אסאדו מפורק המורכבת מרוטב הבית, עלי בייבי, אסאדו מפורק, צנונית, ריבת בצל ונגיעות צ׳ימיצ׳ורי במחיר 39 שקלים.

תאיר גרטי ואמרי משה צילום עידן מור יוסף

״אחרי שנה של עבודה קשה ומהנה מהבית הצלחנו להגשים חלום ולפתוח את חלאתי בשוק מחנה יהודה", מספרים תאיר ואמרי. "אנחנו נהנים לפגוש את הלקוחות שצברנו במשך השנה הזו פנים אל פנים ולהמשיך לרכוש לקוחות חדשים. ברגע שהסתיים השיפוץ והיה תאריך פתיחה רשמי, שלחנו לכל האנשים שמכירים אותנו מהיום הראשון, מספקים עד לקוחות, כולם התרגשו איתנו והרגישו שהם חלק מהמקום".

את סוד ההצלחה מסבירים בני הזוג בכך שהצליחו להביא מודרניות משולבת עם עממיות ובזכות זה מגיעים אליהם לקוחות מכל הגילאים על מנת לאכול מנות טריות שמוגשות עם הרבה חום ועם הסיפור האישי המיוחד שהוביל את בני הזוג לפתוח את חלאתי.

רבים מהלקוחות עוצרים לאכול ולשתות בירה קרה, ולמחרת חוזרים עם כמה חברים. "ההחלטה שלנו להכניס לתפריט קרואסון אסאדו מפורק, התבררה כבר ביומה הראשון כהצלחה אדירה כשלקוחות רבים המתינו בתור זמן רב כדי לאכול ממנה והחמיאו לנו מאוד", מסכמים בני הזוג.

חלאתי – שוק מחנה יהודה – ירושלים

ניתן לשבת במקום

שעות פתיחה

א׳-ד׳: 11:00-23:00

יום ה׳: 11:00-01:00

יום ו׳: מהשעה 10:00  עד כשעתיים לפני כניסת שבת

כשרות: רבנות ירושלים (שניצל מהדרין)