סנפרוסט מרחיבה את סדרת הפירות הקפואים ומציעה דובדבן מתוק קפוא
הדובדבן המתוק מתאים למגוון שימושים: שדרוג עוגות וקינוחים, שייקים, נשנוש בריא, סלט פירות ועוד. הדובדבן המתוק הקפוא כולל 100% פרי טבעי, שעבר שטיפה יסודית והקפאה שעות ספורות לאחר הקטיף, עשיר בוויטמינים ונוגדי חימצון.
רוני בהט, מנהלת אגף השיווק והפיתוח, חטיבת המזון, תנובה: "בשנה האחרונה נרשם גידול כספי של 5.6% בצריכת פירות קפואים בישראל וסנפרוסט שמה לעצמה למטרה להמשיך ולהרחיב את סדרת הפירות הקפואים, כשהדובדבן המתוק, מהווה תוספת משמעותית למקפיא הישראלי. הוא מציע פתרון זמין, נוח ובריא גם מחוץ לעונת הדובדבנים הקצרה באביב, תוך שמירה על הערכים התזונתיים הרבים של הפרי ".
הדובדבן המתוק יכול לשמש כחומר גלם למאכלים וקינוחים המתאימים בדיוק לעונה זו של השנה: כרעי עוף פאי דובדבנים מתקתק, כרעי עוף בדובדבנים, עוגת יוגורט ודובדבנים, עוגת דובדבנים בשוקולד ועוד מגוון רחב של מאכלים קלים להכנה.
בחברה מציינים כי הפירות הקפואים של סנפרוסט, בדומה לירקות הקפואים, נקטפים מהשדה כשהם בשיאם מבחינת הטעם, המרקם, הצבע והערכים התזונתיים, ומוקפאים שעות ספורות לאחר הקטיף, כך שנשמרים בהם כל הערכים התזונתיים, ללא כל שימוש בחומרים משמרים.
סדרת הפירות הקפואים של סנפרוסט כוללת 7 סוגי פירות מובילים: אוכמניות, תערובת פירות יער, פטל שחור, אננס, מנגו, תות שדה ודובדבן חמוץ ומתוק, לצד סדרת סמודיס, תערובת פירות קפואים להכנת קלה של שייקים.
ניתן להשיג בנקודות המכירה וברשתות השיווק.
מקור מתכון : שפית ליטל ארזי \ צילום : שפית ליטל ארזי
רכיבים
מצרכים ל-8 מנות אישיות:
5 כוסות דובדבנים טריים או קפואים סנפרוסט
5 כפות סוכר דמררה
1 כף קורנפלור
גרידה מ-1 תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
30 גרם חמאת "תנובה"
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
90 גרם חמאת "תנובה"
1/2 כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
1/4 כוס שמנת חמוצה 15% "תנובה"
אופן הכנה
1. מערבבים בקערה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור, גרידת ומיץ התפוז. מחלקים ל- 8 קעריות חסינות חום בקוטר 8 ס"מ ובגובה 4 ס"מ. 2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים באופן שווה בין הקעריות.
הכנת הבצק:
1. מערבבים במעבד מזון את החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כל עיגול מעל תערובת הדובדבנים.
2. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהבצק תופח מעט ומזהיב.
• מומלץ להגיש חמים, אפשר להוסיף כדור גלידת וניל מעל.