היקבים הגדולים ויקבי הבוטיק מקבלים את פסח ביינות חדשים – דגמנו כמה יינות מומלצים לקראת פסח
יקב אדיר שיראז 2012 – מיוצר מ-100 אחוז ענבי שיראז . ליין אף עשיר בפרי שחור מרוכז עם נגיעות של פירות יער שחורים, טבק וסיגארים,מגוון תבלינים רחב,מעט ירקרקות טרייה, גוף מלא ועץ דומיננטי אך לא משתלט. מתיקות נעימה וסיומת ארוכה.
שם היין:שיראז כרם בן זמרה2012
בציר: 2012
הרכב זנים: 100 אחוז שיראז
כרם: חלקת הפלטו מנטיעת 2004 .
גובה הכרם: 870 מטר
תאריך בציר: 16.9.12
זמן וטמפ' תסיסה: בציר ידני,בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה,דריכה קלה ואי סחיטת הענבים הובילה למיטב הנוזל חופשי, משם תסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים כל זאת בתסיסה קרה ואיטית,בשילוב רמונטאז'ים תכופים וניקיון עילאי הביאו למיצוי פרי מלא ולמימוש הפוטנציאל
המרבי בפרי ועד אלכוהול גבוהה המשתלב בפרי.
השתבחות בעץ: 372 יום בחבית.
תאריך בקבוק: 2.12.13
מספר בקבוקים: 2,000
אלכוהול: 14 אחוז
משקל סגולי: 0.993
חומצה כללית: 6.6 גר'/ל'
pH: 3.45
סוכר שיורי: 2 גר'/ל'
מחיר מומלץ לצרכן: 90 שקל
יינן : אבי רוזנברג
יקב אדיר – A 2011 – מיוצר מ- 65 אחוז מענבי שיראז, 25 אחוז קברנה סוביניון, ו-10 אחוז קברנה פרנק. בפתיחה התפרצות של פרות אדומים ושחורים, תבלינים ירוקים,פלפל שחור,ציפורן טרי. בהמשך ריחות של נקניק מעושן,אספרסו,סיגרים וטבק. חומציות טובה, גוף בינוני עד מלא ועץ דומיננטי אך לא משתלט. מתיקות נעימה וסיומת מתמשכת.
בציר:2011
הרכב זנים: 65 אחוז שיראז, 25 אחוז קברנה סוביניון, 10 אחוז קברנה פרנק.
כרם:חלקת הפלטו – שירז מנטיעת 2004, קברנה סובניון נטיעת 98, קברנה פרנק נטיעת 2005.
גובה הכרם: 870 מטר
תאריך בציר:שירז – 28.10.11 ,קברנה סובניון 30.10.11, קברנה פרנק 2.10.11
זמן וטמפ' תסיסה: בציר ידני,בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה,דריכה קלה ואי סחיטת הענבים הובילה למיטב הנוזל חופשי, משם תסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים כל זאת בתסיסה קרה ואיטית,בשילוב רמונטאז'ים תכופים וניקיון עילאי הביאו למיצוי פרי מלא ולמימוש הפוטנציאל
המרבי בפרי ועד אלכוהול גבוהה המשתלב בפרי.
השתבחות בעץ:548 יום בחבית.
תאריך בקבוק: 29.9.13
מספר בקבוקים: 21,000
אלכוהול: 14.5%
משקל סגולי: 0.992
חומצה כללית: 6.1 גר'/ל'
pH: 3.5
סוכר שיורי: 2 גר'/ל'
מחיר מומלץ לצרכן:120 שקל
יינן : אבי רוזנברג
יקב טוליפ – White Franc 2013
White Franc 2013 הינו בלנד מקורי ויצירתי, המשלב 75% מענבי הזן האדום קברנה פרנק, אשר נסחטו בעדינות מרבית על מנת למצות רק מיץ טרי ופירותי, בתוספת 25 אחוז סוביניון בלאן רענן וחמצמץ.
מקור ענבי הקרבנה פרנק הוא מכרם ניר שבמושב מטע (גובה 700 מטר). הענבים נבצרו באופן ידני ברמת הבשלה הדומה ליין אדום, על מנת שלא להתפשר על הפירותיות והמורכבות שהזן מציע בהיותו בשל. הענבים נסחטו באופן שרק מיץ בהיר, רענן ועדין הופק מהענבים. התירוש הותסס בטמפרטורה נמוכה, על ידי שמרים המותאמים לזנים לבנים, ותסיסתו הופסקה ע"י קירור עמוק של המיכל.
ענבי הסוביניון בלאן נבצרו בפלאטו של כרם בן זמרה (גובה 750 מטר), ועובדו ביקב בצורה עדינה ואיכותית לקבלת יין לבן רענן וירקרק.
בתום תקופת הצללה של שני היינות, נקבע הבלנד הסופי.
White Franc 2013 הוא יין לבן חצי יבש בעל גוון מהפנט של ברונזה, ארומה של תותי שדה, תפוחים, ופריחת הדרים. בפה היין מתקתק ורענן, בעל מוגזות עדינה, אשר מקורה בתסיסה הקרה, וניתן ליהנות ממנו כאפריטיף או לליווי מנות מגוונות מן המטבח הים תיכוני.
אלכוהול: 12.5 אחוז
מועד הבציר: אוגוסט – ספטמבר 2013.
מועד ביקבוק: ינואר 2014.
מחיר היין לצרכן: 79 שקל
כשר
יינן: דוד בר אילן
יקב טוליפ – מוסטלי קברנה פרנק 2011
הרכב זנים: 85 אחוז קברנה פרנק, 15 אחוז מרלו. הכרם: כרם ניר- מושב מטע.
הענבים נבצרו בכרם ניר שבמושב מטע בבציר ידני וסלקטיבי.
עם הגעת הענבים ליקב הם עברו מיון קפדני על מנת שרק הענבים המשובחים ביותר יכנסו למכל התסיסה, שלאחריו התבצע תהליך הפרדה וריסוק. לאחר ההפרדה והריסוק היין עבר תהליך שנקרא "סנייה" או "בלידינג", במסגרתו הוצאה כ- 20% מכמות המיץ ובכך שונה היחס שבין אחוז הקליפות ואחוז המיץ. תהליך זה מרכז מאוד את טעמי היין ומאפייני הזן. לאחר הבלידנג הענבים נכנסו למכל, להשריה קרה בת 5 ימים.
לאחר תסיסה איטית ומבוקרת בת 14 יום, היין עבר סחיטה קלה ביותר והמשיך לתהליך התסיסה השנייה.
יישון: 12 חודשים. 80 אחוז עץ צרפתי, 20 אחוז עץ אמריקאי.
השנה בשונה משנים קודמות החלטנו להבליט יותר את הפרי ולהוריד במעט בכבדות היין, ולכן הורדנו את תקופת היישון ב-3 חודשים, ל- 12 חודשים.
הערות היינן: יין זה הוא קברנה פרנק אופייני ומרשים, בעל גוון בורדו עמוק מאוד עם שוליים רימוניים.
היין בעל גוף מלא, ארומה חגיגית של פרחים סגולים, עשב, פלפל ירוק, פירות אדומים ושחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי.
בעל טאנינים עדינים ופיקנטיים ובעל סיומת ארוכה ונהדרת.
אלכוהול: 13 אחוז בנפח
מועד בציר: ספטמבר 2011
מועד בקבוק: פברואר 2012
כשר
מחיר לצרכן: 85 שקל
יינן: דוד בר אילן
יקב תשבי אסטייט ויונייה 2013
יין לבן יבש פירותי עסיסי ורענן, בניחוח קרמבולה, אפרסק לבן, תפוח עץ ומלון.
יין זה מורכב מ-100 אחוז ענבי ויונייה. יין לבן יבש, המאופיין בטעם פירותי עסיסי ורענן, בניחוח קרמבולה, אפרסק לבן, תפוח עץ ומלון, מכיל 12% אלכוהול.
אזור הגידול והכרמים: הרי יהודה – הכרמים באזור זה נטועים בגובה של 800-900 מ' מעל פני הים.
באזור, שטחים פתוחים הפונים לכיוון מערב ורוחות אחר הצהריים מאפשרות בציר מאוחר בין אמצע לסוף אוקטובר. האדמה סלעית שחורה ובסביבה צומחים עשבי פרא בניחוחות מנטה וזעתר. הענבים מאזור הרי יהודה בעלי ליבה מאוד דחוסה של טעמים המקנה עוצמה מרוכזת ליין ופוטנציאל יישון.
מומלץ להגיש עם גבינות כגון צפתית רכה וקממבר בשלה, קיש ירקות, דגים לבנים בתנור או פיצה תפוחי אדמה. רצוי לצנן לפני הגשה.
מחיר מומלץ לצרכן: 55 שקל להשיג ביקב תשבי ובחנויות היין המובחרות.
היינות כשרים בהשגחת בד"צ בית יוסף, OU ורבנות זיכרון יעקב.
יקב תשבי ספיישל רזרב 2010 הרי יהודה
יין אדום יבש 100 אחוז קברנה סוביניון, עשיר מורכב ומיוחד מסדרת הדגל של משפחת תשבי
יין זה מורכב מ-100 אחוז ענבי קברנה סוביניון. יין הדגל של משפחת תשבי. יין אדום יבש, המאופיין בטעם עשיר מורכב ומיוחד, מכיל 14 אחוז אלכוהול. ענבי יין זה נבצרו בבציר ידני. היין הופק מהמיץ הראשוני של הענבים, שהה במשך כ- 24 חודשים בחביות עץ אלון. ישביח לאורך שנים רבות בתנאים טובים.
אזור הגידול והכרמים: הרי יהודה– הכרמים באזור זה נטועים בגובה של 800-900 מטר מעל פני הים. באזור שטחים פתוחים הפונים לכיוון מערב ורוחות אחר הצהריים מאפשרות בציר מאוחר בין אמצע לסוף אוקטובר. האדמה סלעית שחורה ובסביבה צומחים עשבי פרא בניחוחות מנטה וזעתר. הענבים מאזור הרי יהודה בעלי ליבה מאוד דחוסה של טעמים המקנה עוצמה מרוכזת ליין ופוטנציאל יישון.
תהליך הייצור: בציר הענבים נעשה עם עלות השחר באזורים המיוחדים של הרי יהודה. היין עבר תסיסה לאורך 3 שבועות והמשך יישון בחביות עץ אלון במשך 24 חודשים. היין בוקבק והתיישן במשך שנים נוספות בתנאי אחסון נאותים. יין מיוחד זה הוכן מהענבים המשובחים ביותר שנבצרו בשנת 2010. הבציר, התסיסה הארוכה, היישון והביקבוק נעשו על מנת ליצור יין יחיד ומיוחד.מחיר מומלץ לצרכן: 250 שקל להשיג ביקב תשבי ובחנויות היין המובחרות.
היינות כשרים בהשגחת בד"צ בית יוסף, OU ורבנות זיכרון יעקב.
יקב יתיר – יתיר מרלו/שיראז/קברנה סוביניון 2010
יתיר מרלו/שיראז/קברנה סוביניון 2010 הוא יין הבסיס של יקב יתיר.
כרמי יקב יתיר נטועים על גבי מדרונות בלב יער יתיר המתנשא לגובה של עד 900 מטר מעל פני הים וממוקם דקות נסיעה מהיקב. היער ניטע על ידי קרן הקיימת לישראל בשנת 1964 והוא היער הנטוע הגדול בישראל. זני הענבים הנטועים נהנים מתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין.
יתיר מרלו/שיראז/קברנה סוביניון 2010 – היין מורכב מ-27 אחוז מרלו, 39 אחוז שיראז, 23 אחוז קברנה סוביניון ו-11 אחוז מלבק, ממספר חלקות כרמים ביער יתיר בגובה 650 עד 900 מטר.
הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי ה'יתירי' ומיוחדות האזור וכרמיו.
היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הממסך הסופי. היין בוקבק בחודש אפריל 2012 והושאר ביקב עוד שנה להתבגרות בבקבוק.
רשמי טעימה: צבע היין ארגמני, ניחן בבשומת המזכירה שזיף בשל, מעט עשן ותבלינים.
טעמו פירותי, בשל, בעל גוף בינוני. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש שנים ויותר.
התאמה לאוכל: ילווה היטב מנות בשר, אומצות ופסטות עם רוטב בשר.
מחיר מומלץ לצרכן: 110 שקל
בציר 2010 בכרמי יתיר וערד – כמות המשקעים הייתה רגילה לאזור, עיקר הגשם ירד בסוף החורף ותחילת האביב. הלבלוב והפריחה היו מוקדמים, אולם גל חום בחודש אוגוסט עקב את ההבשלה. בציר הזנים האדומים הסתיים בסוף ספטמבר.
יקב תבור – סופה בציר 2010
סופה הוא יין מרהיב ובועט המציע חוויה חושית שמותירה רושם למשך זמן רב.
סופה הופק משילוב של ענבי פטיט סירה מכרם רמת סירין השוכן בקרבת הר תבור וענבי קברנה סוביניון מובחרים שגדלו על אדמת הבזלת העשירה של כרם תבור במלכיה שבגליל העליון. היינות נעשו באופן יחידני במסירות וקפדנות והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך 12 חודשים, בסיומם הורכב ממסך ייחודי, בעל גוף מלא וצבע ארגמן, אשר משלב את התכונות הייחודיות של שני זני הענבים.
מחיר לצרכן: 95 שקל
יקב תבור – קשת בציר 2010
קשת הוא יין שמכיל גוונים רבים שיש לטבע להציע. רבדים רבים של צבע וטעם, שמרגשים כל פעם מחדש.
קשת הופק משילוב של ענבי קברנה פרנק וקברנה סוביניון שגדלו על אדמת טרה רוסה עשירה במינרלים בחלקות כרם שכנות בגובה של 700 מטר על הר מלכיה. היינות טופלו באופן יחידני בעדינות ובמסירות והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים, בסיומם הורכב
מחיר לצרכן: 95 שקל
יקב תבור – רעם בציר 2010
רעם הוא יין בעל נוכחות מרשימה המתרככת עם כל לגימה ומאפשר לטועם לעצור ולהתרגש מעוצמתו האדירה.
רעם הופק משילוב של ענבי שיראז וקברנה סוביניון שגדלו על אדמת טרה רוסה עשירה במינרלים בחלקות כרם שכנות בגובה של 700 מטר על הר מלכיה. היינות טופלו באופן יחידני בעדינות ובמסירות והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 12 חודשים, בסיומם הורכב בלנד שופע בטעמים של פטל שחור וסיגליות המבטא את אופי זני הענבים וחלקות הכרם.
מחיר לצרכן: 95 שקל
יקב תבור – להבה בציר 2010
להבה הוא יין עשיר שמציע טעמים חמים ועשירים בעלי עסיסיות מפתה ושובת לב.
להבה הופק משילוב של שני זני ענבים אצילים: מרלו מכרם תבור בעמק קדש שבגליל העליון ופטיט ורדו מכרם רמת סירין שבקרבת הר תבור. היינות טופלו באופן יחידני בעדינות ובמסירות והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים, בסיומם הורכב בלנד בעל אופי חם, עשיר בפרי ומאוזן בגוף מלא.
מחירלצרכן: 95 שקל
יקב תבור – טללים בציר 2012
טללים הוא יין לבן מרגש ומהפנט שעוטף אותך ברעננות נעימה וצלולה של טעמים מעודנים ומורכבים.
טללים הופק מענבי שרדונה מובחרים במיוחד שגדלו על אדמת בזלת בכרם היקב ברמת סירין. טללים הוא יין הרמוני, המשלב טעמי פירות קיץ לבנים והדרים עם רמזים לעץ קלוי וחמאה. ליין צבע זהוב בהיר, גוף עשיר וקרמי וחמיצות מינראלית עדינה המובילים לסיומת מפתה ושופעת. היין עבר תסיסה שנייה על השמרים בחביות עץ אלון צרפתיות בהן הוא יושן למשך 4 חודשים.
מחיר לצרכן: 75 שקל