פסח הוא החג של היקבים. ארבע כוסות יין בליל הסדר מתורגמות למכירה משמעותית של יינות לקראת החג. היקבים השונים יוצאים לקראת פסח עם יינות חדשים ומעניינים שיכולים לספק ארבע כוסות של יין ישראלי איכותי
Mostly Shiraz 2010 – יקב טוליפ
מוסטלי שיראז 2010 של יקב טוליפ הופק מ- 85 אחוז ענבי שיראז מכרם גלעד שבכפר יובל, בתוספת 15 אחוז קברנה סוביניון מכרם צבעון. עם הגעת ענבי השיראז ליקב הם רוסקו והתירוש קורר מיידית ל °14 על מנת לבצע השרייה קרה. ההשריה ארכה 3 ימים, במהלכם התאפשר לאנזימים טבעיים לפרק חומרי ארומה וצבע חזקים במיוחד. לאחר שלושת ימי ההשריה הוספו לתירוש שמרים, המתאימים במיוחד להפקת ארומות הפרי החזקות והמיוחדות של ענבי השיראז.
התירוש תסס 12 ימים ולאחר סחיטה עדינה בלבד הועבר היין לתסיסה מלולקטית במיכל נירוסטה. ענבי הקברנה סוביניון הותססו ויושנו בחביות בנפרד. לאחר שהייה בת 6 חודשים בחביות וייצוב טעמם של היינות, נקבע הבלנד הסופי לקבלת מורכבות והרמוניה. לאחר יצירת הבלנד, הוחזר היין לחביות להתיישנות של 9 חודשים נוספים. היין יושן בחביות עץ אלון, מחציתן צרפתיות ומחציתן אמריקאיות. לפני הביקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו, ולאחר הביקבוק הבקבוקים הונחו בחדר היישון למספר חודשים.
"זהו שיראז עוצמתי בעל גוון בורדו כהה עם שוליים סגולים. ליין גוף מלא ועגול, ארומה של תותי עץ שחורים, אקליפטוס, מנטה, עץ קלוי ופירות אדומים בשלים. היין בעל טעם מאסיבי וצפוף, מרוכז ומאוזן ובעל טאנין בשל ומתקתק. הסיומת ארוכה עם שפע טעמי פירות שחורים.", מסר דוד בר אילן, יינן יקב טוליפ.
אחוז אלכוהול: 15.5 אחוז
מועד הבציר: ספטמבר 2010, בציר ידני סלקטיבי עם אור ראשון.
מועד הביקבוק : אוגוסט 2012.
מספר בקבוקים שיוצרו: 7,500 בקבוקים.
מחיר היין לצרכן: 79 שקל
Mostly Cabernet Franc 2010 – יקב טוליפ
מוסטלי קברנה פרנק 2010 של יקב טוליפ הופק מ- 85 אחוז ענבי קברנה פרנק מכרם ניר שבמושב מטע בתוספת 15 אחוז ענבי מרלו מכרם צובה. עם הגעת הענבים ליקב הם רוסקו והתירוש קורר מיידית ל-°14 על מנת לבצע השרייה קרה. ההשריה ארכה 3 ימים, במהלכם התאפשר לאנזימים טבעיים לפרק חומרי ארומה וצבע חזקים במיוחד ובעלי יציבות לאורך זמן. לאחר שלושת ימי ההשריה הוספו לתירוש שמרים המתאימים במיוחד ליין המיועד ליישון.
התירוש תסס 10 ימים ולאחר סחיטה עדינה בלבד הועבר היין לתסיסה מלולקטית במכל נירוסטה. ענבי המרלו הותססו ויושנו בחביות בנפרד. לאחר שהייה בת 6 חודשים בחביות וייצוב טעמם של היינות, נקבע הבלנד הסופי לקבלת מורכבות והרמוניה.
לאחר יצירת הבלנד הסופי הוחזר היין לחביות להתיישנות של 9 חודשים נוספים. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי, בתוספת 20% אלון אמריקאי.
"יין זה הוא קברנה פרנק אופייני ומרשים בעל גוון בורדו עמוק מאוד עם שוליים רימוניים. היין בעל גוף מלא, ארומה חגיגית של פרחים סגולים, עשב, פלפל ירוק, פירות אדומים ושחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי בבת אחת. הטאנינים עדינים ופיקנטיים והוא בעל סיומת ארוכה ונהדרת.", מסר דוד בר-אילן, יינן יקב טוליפ.
אחוז אלכוהול: 14.5 אחוז
מועד הבציר: ספטמבר 2010. בציר ידני סלקטיבי עם אור ראשון.
מועד הביקבוק : יולי 2012
מספר בקבוקים שיוצרו: 13,500 בקבוקים.
מחיר לצרכן: 79 שקל
יער יתיר 2009 –יקב יתיר
היין מורכב מ- 49 אחוז ענבי קברנה סוביניון, 41 אחוז ענבי פטי וורדו, ו-10 אחוז ענבי מרלו. הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי 'היתירי' ומיוחדות האזור וכרמיו.
כרמי היקב נטועים על גבי מדרונות בלב יער יתיר המתנשא לגובה של עד 900 מטר מעל פני הים וממוקם דקות נסיעה מהיקב. היער ניטע על ידי קרן הקיימת לישראל בשנת 1964 והוא היער הנטוע הגדול בישראל. זני הענבים הנטועים נהנים מתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין. הענבים הגיעו ממספר חלקות ביער יתיר בגובה 650 עד 900 מטר, שהניבו את היינות האיכותיים ביותר בשנת בציר נתונה. היין התבגר 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מהן כשליש חדשות. היין בוקבק בחודש מרס 2011 והושאר ביקב עוד שנה להתבגרות בבקבוק. רשמי טעימה: מתאפיין בצבע ארגמני עמוק, בניחוח עשיר ובטעם המשלב עוצמה עם אלגנטיות ורעננות. מתאים להמשך יישון לטווח של עשר שנים ויותר.
מחיר מומלץ לצרכן: 260 שקלים
יתיר קברנה סוביניון 2009 – יקב יתיר
היין מורכב מ-85 אחוז קברנה סוביניון, 8 אחוז מלבק ו-7 אחוז קברנה פרנק, שנבצרו ממספר חלקות כרמים ביער יתיר הממוקמות בגובה 650 עד 900 מטר. היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה
לפני יצירת הממסך הסופי. היין בוקבק בחודש מרס 2011 והושאר ביקב עוד שנה להתבגרות בבקבוק. רשמי טעימה: צבע היין ארגמני, ניחן בבשומת המזכירה קאסיס, שזיף ופלפל ירוק. טעמו פירותי – חמצמץ עם מעט עפיצות נעימה. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים. התאמה לאוכל: ילווה יפה מנות בשר, קדרות בשר ואומצות.
מחיר מומלץ לצרכן: 135 שקלים
יתיר סירה 2009 – יקב יתיר
התאמה לאוכל: בשל טעמיו הקלויים היין יתאים לבשר מעושן, שרקוטרי, בשר על האש.מחיר מומלץ לצרכן: 140 שקלים
יתיר פטי ורדו 2009 – יקב יתיר
היין מורכב מ-34 אחוז מרלו, 44 אחוז שיראז, 22 אחוז קברנה סוביניון ממספר חלקות כרמים כרמים ביער יתיר בגובה 650 עד 900 מטר. הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי
הבציר במטרה להבליט את האופי ה'יתירי' ואת מיוחדות האזור וכרמיו.היין מורכב מ-85 אחוז פטי ורדו ו-15 אחוז מרלו שנבצרו ממספר חלקות ביער יתיר בגבהים של 680 – 700 מטר. היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הממסך הסופי. היין בוקבק בחודש מרס 2011 והושאר ביקב עוד כשנה להתבגרות בבקבוק. רשמי טעימה: צבע היין ארגמני עמוק, ניחן בבשומת המזכירה סיגליות, פטל שחור ומעט בשר מעושן. טעמו מזכיר דובדבנים שחורים בשלים, בעל גוף מלא וסיום מעט עפיץ.
מתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים.
התאמה לאוכל: היין ילווה יפה ארוחות בשר ופסטות ברוטב בשר.
מחיר מומלץ לצרכן: 140 שקלים
יתיר מרלו/שיראז/קברנה 2009 – יקב יתיר
היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הממסך הסופי. היין בוקבק בחודש אפריל 2011 והושאר ביקב עוד שנה להתבגרות בבקבוק
רשמי טעימה: צבע היין ארגמני, ניחן בבשומת המזכירה שזיף בשל, מעט עשן ותבלינים
טעמו פירותי, בשל, בעל גוף בינוני. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש שנים ויותר.
התאמה לאוכל: ילווה היטב מנות בשר, אומצות ופסטות עם רוטב בשר.
מחיר מומלץ לצרכן: 110 שקלים
ירדן גוורצטרמינר 2012
על היין: ירדן גוורצטרמינר 2012 עשוי כולו מענבי גוורצטרמינר הגדלים בצפון הקר של רמת הגולן, אזור שהוכח כאידיאלי לגידול גוורצטרמינר באיכות גבוהה. ירדן גוורצטרמינר 2012 מציג ניחוחות נהדרים של ליצ'י ופסיפלורה, לצד מאפיינים של פרחוניות, פרי הדר, אגס ירוק ותפוח ירוק, עם רמזים של תבלין אקזוטי. ליין מתיקות מרומזת, גוף בינוני ואופי זני מהנה. למרות שהיין מוכן לשתייה כעת, היין הוא ימשיך להשתפר ולהתפתח במהלך 18 חודשים מהבציר וצפוי לשמור על איכותו עד כשלוש שנים ממועד הבציר.
היין מהנה לכשעצמו כאפריטיף, או לצד עוף תאילנדי חריף, פיצה דקה עם גבינת גרוייר ומעט מנגו מיובש קצוץ מעל, או עם קארי הודי משובח.
את ירדן גוורצטרמינר 2012 שיצא רק לאחרונה לשוק, ניתן לרכוש בחנויות היין הנבחרות ברחבי הארץ ובחנות היקב שבמרכז המבקרים בקצרין. מחירו המומלץ לצרכן כ- 66 שקל, ולקראת הפסח ניתן למוצאו תחת תגי מחיר אטרקטיביים בחנויות יין נבחרות, חנויות מתמחות ובחנות היקב.
גמלא "השמורה" טמפרניו 2010
על היין: גמלא "השמורה" טמפרניו 2010 מתאפיין בניחוחות פרי של שזיף, דובדבן ותות-עץ, עם רמזים לפרחים, תבלין ואלון צרפתי. זהו יין שמשלב מורכבות מהנה וגוף בינוני.
בעוד שהיין מהנה לשתייה כעת, גמלא "השמורה" טמפרניו יישאר מהנה לשתייה עד שבע שנים משנת הבציר, ואף יותר. נסו את היין עם שוק טלה צלויה, תבשיל בקר עשיר, וגם לצד מבחר טאפאס.
גמלא "השמורה" טמפרניו 2010, נוצר כולו מענבים אשר גודלו בכרם עינות יונתן בגובה של 700 מטר מעל פני הים. את הזן הזה, אשר ממנו מייצרים את היינות הגדולים ביותר של ספרד, נטענו בשנת 2007. היין התיישן למשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
את גמלא "השמורה" טמפרניו 2010, שיצא רק לאחרונה לשוק, ניתן לרכוש בחנויות היין הנבחרות ברחבי הארץ ובחנות היקב שבמרכז המבקרים בקצרין. מחירו המומלץ לצרכן כ-82 שקל, ולקראת הפסח ניתן למוצאו תחת תגי מחיר אטרקטיביים בחנויות יין נבחרות ובחנות היקב.
ירדן קצרין שרדונה 2011
על היין: ירדן קצרין שרדונה 2011 מציג ניחוחות ארומאטיים ועוצמתיים של אגס בשל, אננס ופרחים, עם רמזים של מינראליות ותבלין, כשברקע נוכחות עץ אלון צרפתי אלגנטי. זהו יין שרדונה עשיר אך נגיש, בעל גוף מלא ומרקם קרמי, הניחן בסיומת ארוכה ומענגת.
ירדן קצרין שרדונה 2011 יוצר כולו מענבים שגודלו בחלקות השרדונה הטובות ביותר שלנו, הממוקמות בצפון רמת הגולן בגבהים של מעל 900 מטר מעל פני הים. היין תסס והתיישן על השמרים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות.
בעוד שהיין מהנה לשתייה כעת, ירדן קצרין שרדונה 2011 ימשיך להשתפר בבקבוק במשך שנים נוספות ויישמר במיטבו עד כשמונה שנים מהבציר. נסו את היין עם דג הליבוט מאודה במעטפת נייר פרגמנט (en papillote) עם פטריות שיטאקי, עוף צלוי בשרדונה, או צלחת חגיגית של קונפי ברווז.
את ירדן קצרין שרדונה 2011, ניתן לרכוש ברשתות השיווק ובחנויות היין הנבחרות ברחבי הארץ ובחנות היקב שבמרכז המבקרים בקצרין. מחירו המומלץ לצרכן כ-109 שקל, ולקראת הפסח ניתן למוצאו תחת תגי מחיר אטרקטיביים בחנויות יין נבחרות, חנויות מתמחות ובחנות היקב.
יינות Sutter Home מקליפורניה
חברת שקד משיקה בארץ את היינות הזניים של יקב סאטר הום מעמק נאפה בקליפורניה. היקב המשפחתי הוא השני בגודלו בארה"ב והוא מזוהה ביצירת יינות איכותיים במחירים שווים לכל נפש. לסאטר הום יש היסטוריה שמגיעה עד לשלהי המאה ה-19, אז הוקם על ידי מהגר מגרמניה בשם ג'ון ת'ומן. ימים קשים עברו על היקב ועל הכרמים עד אשר הוקם מחדש על ידי משפחת טרינצ'רו בשנת 1948. המשפחה שמחזיקה ביקב עד היום מאמינה שהיינות המוצלחים מגיעים בזכות האמונה שלהם בעבודה קשה ובערכי המשפחה, בעזרת כושר המצאה, ענווה ויושרה. סאטר הום ידוע בזכות המצאת אחד היינות האהובים והנמכרים ביותר בארה"ב – הזינפנדל הלבן.
Sutter Home Gewurztraminer
אזור גידול: קליפורניה
זן ענבים: גווירצטרמינר
תהליך ייצור: היין תסס ושהה במכלי נירוסטה לשימור הרעננות
על היין: יין המאזן מתיקות קלה עם חמיצות רעננה בצורה מקסימה
Sutter Home Zinfandel
אזור גידול: קליפורניה
זן ענבים: זינפנדל
תהליך ייצור: חלק מהיין התיישן עם עץ אלון
על היין: זינפנדל מתובלן ופירותי המציג ניחוחות גרגרי יער עם נגיעות אלון
להשיג ברשתות השיווק נבחרות ובחנויות היין. לא כשר.
מחיר מומלץ לצרכן 40 שקל
BIN שרדונה 2012 – יקבי בנימינה
ביצירת BIN שרדונה, השתמשו ביקבי בנימינה בענבים משילוב של מספר כרמי שרדונה.
שילוב שלאזורי הגידול, שיטות ניהול הכרמים והקלון המיוחד (טיפוס הזן), הביאו ליצירת יין ארומטי-פרחוני, רענן מאוד ונקי.
זן הענבים:100 אחוז שרדונה
אופי היין: היין לבן חד וארומטי. בגלל איכותו תסס רק במכלי נירוסטה, ללא מגע עץ, על מנת לשמר את ארומות הזן האופייניות, בעיקר תפוח עץ ירוק ואשכולית. היין יבש בעל חמיצות מרעננת ונעימה.
התאמה לאוכל: יתאים ללוות מנות ראשונות כמו סביצ'ה דג-ים וכן למנות פסטה, עוף בגריל ודגים אפויים.
כוהל: 13 אחוז
מחיר מומלץ לצרכן: 53 שקל
יסמין אדום קברנה – מרלו 2012 – יקבי רקאנטי
רקנאטי יסמין אדום נעשה משילוב של ענבי קברנה סוביניון ומרלו מכרמי היקב בגליל ובשפלת יהודה. היין עשיר בטעמים פירותיים ובארומות שזיף שחור, תבלינים וניחוחות עץ אלון, ולו גוף מעודן וחמיצות מאוזנת המאפשרים ליהנות ממנו בעודו צעיר.
יסמין אדום הינו בן לוויה נהדר לבשר "על האש", מתאים לכל סוגי הגבינות, מאכלים איטלקיים וסלטים, וישתלב נהדר בכל סעודה ואירוע.
מחיר מומלץ לצרכן: 42 שקל
יסמין לבן שרדונה – סוביניון בלאן 2012 – יקבי רקאנטי
רקנאטי יסמין לבן 2012 נעשה משילוב של ענבי שרדונה וסוביניון בלאן מכרמי היקב בגליל ובשפלת יהודה. היין מרענן מאוד ולו ארומה של פירות לבנים, מלון ופרי טרופי.
יסמין לבן מומלץ כאפריטיף או בשילוב עם מנות עוף, דג, סלטים, ומאכלים איטלקיים. יש לקרר היטב לפני השתייה ולאחסן בשכיבה במקום קריר ואפל.
מחיר מומלץ לצרכן: 42 שקל
קברנה סוביניון כרם בן זמרה 2011 – יקב אדיר
בציר:2011
הרכב זנים: 100 אחוז קברנה סוביניון
כרם: חלקת הפלטו מנטיעת 1998 .
גובה הכרם: 870 מטר
תאריך בציר:30.10.11
זמן וטמפ' תסיסה: בציר ידני,בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה,דריכה קלה ואי סחיטת הענבים הובילה למיטב הנוזל חופשי, משם תסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים כל זאת בתסיסה קרה ואיטית,בשילוב רמונטאז'ים תכופים וניקיון עילאי הביאו למיצוי פרי מלא ולמימוש הפוטנציאל
המרבי בפרי ועד אלכוהול גבוהה המשתלב בפרי.
השתבחות בעץ: 371 יום בחביות, 80 אחוז מעץ אלון צרפתי ו 20 אחוז מעץ אלון אמריקאי.
תאריך בקבוק: 24.12.12
מספר בקבוקים: 54,000
אלכוהול: 14 אחוז
רשמי טעימה: הגוון הינו אדום סגול כהה ואטום. ליין אף עשיר בפירות אדומים ושחורים, בשלים , שזיף שחור,פטל אדום, דשא קצוץ,ציפורן ובוקה מאוזן של קפה וקקאו,יין חומצי עם טנינים עוצמתיים אך רכים, סיומת נעימה ומתמשכת. יין אלגנטי בעל יכולת השתבחות של 5 שנים. רשמי הטעימה הם מטעם היקב
מחיר מומלץ לצרכן:90 שקל
יינן : אבי רוזנברג
קברנה סובניון 2009- יקב בן חיים
מורכב מ- 85 אחוז קברנה, מעט שירז ומעט מרלו
התיישן 13 חודשים בחביות עץ אלון מובחרות.
יין עשיר בטעמים וריחות.
זוכה ב-2 מדליות: אשכול הזהב- מדלית כסף ובטרה וינו – מדלית זהב
מחיר: 85 שקל
שירז 2009 – יקב בן חיים
83 אחוז שירז והיתרה מרלו. הענבים טופחו בכרמי היקב על הר מירון. התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון – יקב
יין פירותי,ארומטי וקטיפתי על רקע טעמי עץ אלון איכותי.
זוכה 2 מדליות זהב: תחרות best value ובתחרות טרה וינו
מחיר : 85 שקל
מרלו 2006 – יקב בן חיים
85 אחוז מרלו, מעט קברנה פרנק ומעט פטיט סירה. התיישן 23 חודשים בחביות עץ אלון מובחרות. מסדרת Reserve של היקב.
יין מרשים המפגין עוצמות של טעם וריח, מתובל בטאנינטים רכים ובסיומת ארוכה- יהפוך כל ארוחה – לסעודה.
מחיר 150 שקל.
גוורצטרמינר גליל עליון אזורית 2012 – יקבי כרמל
יקבי כרמל משיקים יין לבן ראשון מהסדרה 'אזורית' מבציר 2012, גוורצטרמינר גליל עליון אזורית 2012. היין הופק מענבי גוורצטרמינר מהגליל העליון, אזור גבוה וקר, שנבצרו בבציר לילי.
גוורצטרמינר גליל עליון אזורית 2012 הינו יין לבן חצי יבש, שהופק מענבי גוורצטרמינר מכרמי שעל וקאיומי שנבצרו בבציר לילי. התירוש תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במיכלי נירוסטה. אלכוהול – 13.5 אחוז.
אזורי הגידול גבוהים וקרים, הכרמים נטועים בגבהים שבין 780 ל–850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד.
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2012 היו קרים באופן ניכר מהממוצע, כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת מלאה ואחידה בכרמים. השילוב בין סתיו וחורף קרים וגשומים לאביב וקיץ חמים, הביאו להקדמה בהתפתחות הפרי ולהקדמה במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
רשמי טעימה: היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בשומת של ליצ'י, ורדים ורחת לקום. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל: היין ילווה היטב גבינת צ'דר מיושנת, שוקרוט ועוף בחלב קוקוס וקארי.
יינן ראשי: ליאור לקסר
מחיר מומלץ: 45 שקל
את היין ניתן להשיג בחנויות היין, המסעדות ובבתי המלון המובחרים
{loadposition google02}