לקראת חג שבועות, יהונתן גלעדי, השף של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם, מציע מתכון לשולחן החג: מאפין גבינות מפתיע. מאפה מלוח קל להכנה, מרשים בהגשה.
מאפין גבינות – למתכון נדרש מגש מאפין 12 או 9. אם אין מגש מאפין ניתן להשתמש במנג'טים חד פעמיים
מצרכים
1.5 כוסות קמח לבן או כוסמין
1 כף אבקת אפייה
כפית שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
2 פילה אנשובי (אופציונלי)
1 כוס צ'דר כתום אירי מגורד
1 כוס צ'דר אנגלי פארמר'ס צ'יז מגורד
1 כוס אמנטל שוויצרי
1 כוס חלב
1 ביצה לארג'
רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה
לחמם תנור ל180 מעלות או טורבו 160
לערבב את כל המרכיבים למסה אחידה בקערה בעזרת כף עץ
למלא את התבנית 4\3 גובה
לאפות כ 25 דקות עד להזהבה
עדיף להגיש חמים