חברת אחוה רכשה קו ייצור חדש לחלוה בהשקעה של 8.5 מיליון שקל

חברת אחוה רכשה קו ייצור חדש לחלוה, בהשקעה כספית של 8.5 מיליון שקל. קו הייצור הינו פרי פיתוח של חברת "אחוה" בשיתוף מומחים בינלאומיים ומומחי אקדמיה, מהבודדים כיום בעולם, וביכולתו לייצר כ- 800 ק"ג חלוה בשעהahva16512

קו הייצור החדש פועל 24 שעות ביממה ומייצר כ- 20 אלף ק"ג חלוה מסוגים שונים ביממה, בעיקר על מנת לעמוד בדרישות ההולכות וגוברות למוצרי החלוה של החברה. קו הייצור החדש הותקן במפעל "אחוה" בברקן, המתפרס על פני שטח של כ- 2,500 מ"ר, ומאפשר ייצור חלוה במספר שלבים בהם, לישת החלוה, רידודה וחיתוכה על פי גדלים וצורות. בשלב הבא עוברת החלוה לצינון על גבי מסועים ולבסוף לאריזה. קו הייצור נחשב לחדיש ולמתקדם ביותר בתחום ייצור הממתקים וקיים אצל יצרניות הממתקים המובילות בעולם בלבד. המיכון החדש הותאם לדרישות יצרנית החלוה הישראלית, שביקשה לשמור על המרקם, הטקסטורה והטעם של החלוה מתוצרתה.

המיכון המתקדם נרכש בהון עצמי של "אחוה", על פי המדיניות הפיננסית השמרנית של המפעל. מאז הקמת המפעל, לפני קרוב ל- 80 שנה, מממן המפעל מהונו העצמי את רכישות המיכון והנדל"ן, ללא מינוף בנקאי או הלוואות אחרות. לפני כשנתיים רכשה אחוה קווי ייצור חדישים למפעל מאפים חדש שנבנה באריאל, שנבנה בשטח של כ- 18,000 מ"ר ובהשקעה כספית של 20 מיליון שקל. ציוד חדש למפעל המאפים נרכש בכ- 9 מיליון שקל וביכולתו לייצר מעל ל- 35 אלף עוגות ביום.

חברת "אחוה" הוותיקה החלה לייצר חלוה בשנת 1929 בדרום תל-אביב ומאז מרחיבה מידי שנה את מגוון המוצרים בתחום. בין מוצרי החלוה האיכותיים שמייצרת אחוה: חלוה וניל, חלוה בציפוי שוקולד, חלוה עם פיסטוקים, חלוה ללא סוכר וסדרת מוצרים של חלוה אורגנית. החלוה מיוצרת מטחינה גולמית איכותית, המיוצרת במפעל לפי מסורת עתיקת שנים ונשמרת בקפידה. את שנת 2011 סיכמה אחוה עם מחזור מכירות של 120 מיליון שקל, גידול של 8 אחוז ביחס לשנת 2010. כ- 20 אחוז מתוצרת המפעל מיוצרת לייצוא למדינות רבות באירופה, קנדה, ארה"ב, אוסטרליה ודרום אפריקה.

לדברי מנכ"ל חברת "אחוה", יעקב מלאך: "קו הייצור החדש מאפשר לנו לעמוד בדרישות הולכות וגוברות מצד רשתות המזון למוצרי החלוה. הצרכן הישראלי, שמעולם לא הפסיק לצרוך חלוה, אף מגלה את יתרונותיה הבריאותיים ובשנים האחרונות אנחנו עדים למגמה בה מעפילה החלוה ומחליפה את הממתקים השונים, בקרב מבוגרים וילדים כאחד. סוג המיכון שהותקן במפעל משמש כיום לייצור חטיפי דגנים וממתקים מובילים בעולם, ואנו שמחים להיות החברה הישראלית היחידה שהכניסה מכונה כזו לשימוש עבור ייצור חלוה".

צילום: אריה ויסמין צלמים

{loadposition google02}