פיצה ביתית עם קצוות תפוחים

לכבוד יום הפיצה הבינלאומי, שמתקיים בכל שנה ב-9 בפברואר, אין דרך טובה יותר לחגוג מאשר להכין פיצה ביתית עם קצוות תפוחים. מתכון הפיצה המוגש באדיבות המותג הוסטס, מבוצע בתבנית אפייה חד-פעמית מאלומיניום המבטיח אפיה אחידה ושמירה על צורת הפיצה.

פיצה ביתית עם קצוות תפוחים באדיבות הוסטס, יחצ
פיצה ביתית עם קצוות תפוחים באדיבות הוסטס, יחצ

מצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ)

לבצק

 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן מנופה

1  כף שמרים יבשים (או חצי קוביית שמרים טריים)

1  כפית סוכר

1  כפית מלח

3/4   כוס (180 מ"ל) מים חמימים

2  כפות שמן זית

לרוטב

4  כפות רסק עגבניות איכותי

1  שן שום כתושה (אופציונלי)

1  כף שמן זית

 1/2 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

לתוספות

150  גרם גבינת מוצרלה מגוררת

עגבניות שרי פרוסות דק

עלי בזיליקום טריים

מלח גס ופלפל שחור גרוס לקישוט

שמן זית להזלפה בסוף

אופן ההכנה לבצק

בקערה גדולה, מערבבים את השמרים עם הסוכר והמים החמימים. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.

מוסיפים את הקמח, המלח ושמן הזית, ולשים במשך 5-7 דקות עד שהבצק רך וגמיש.

מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במקום חמים למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנה לרוטב

בקערה קטנה, מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, השום הכתוש, האורגנו, מלח ופלפל.

הרכבת הפיצה

מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס (חום עליון ותחתון).

משמנים קלות תבנית אפייה חד-פעמית מאלומיניום בקוטר 20 ס"מ.

מרדדים את הבצק לגודל התבנית ומשאירים שוליים עבים יותר בקצוות לקבלת מראה תפוח

מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות על הבצק, מפזרים את גבינת המוצרלה ומסדרים מעל את פרוסות עגבניות השרי.

אפייה והגשה

מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 12-15 דקות או עד שהבצק מזהיב, הגבינה מבעבעת והקצוות מקבלים גוון זהוב ותפוח.

לאחר ההוצאה מהתנור, מפזרים עלי בזיליקום טריים ומזליפים מעט שמן זית מעל.

מוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

המתכון באדיבות המותג הוסטס, המתמחה במוצרי בישול ואפיה, כלים חד פעמיים ואביזרי ניקיון והיגיינה. www.Intersun.co.il