מרק עגבניות צלויות

Beko – מותג מוצרי החשמל הבינלאומי, מציע מתכון להכנת מרק עגבניות צלויות בניחוח בזיליקום טבעוני פשוט להכנה.

מרק עגבניות צלויות צילום יחצ BEKO
מרק עגבניות צלויות צילום יחצ BEKO

מצרכים

5 עגבניות טריות בגודל בינוני

4 שיני שום

4 עלי בזיליקום טריים

חצי בצל בגודל בינוני

קורט אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

חוצים את העגבניות ומניחים אותן בתבנית עם שיני השום.

מזלפים לתבנית שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל, וצולים בתנור על 200 מעלות צלזיוס למשך 12 דקות.

3מבשלים את הבצל הפרוס בסיר עם שמן זית על חום בינוני, ומערבבים כל 5-10 דקות עד שהוא מתרכך.

לאחר הצלייה של העגבניות והשום, מצננים את התבנית למשך 10 דקות.

מעבירים את העגבניות והשום לסיר עם הבצל ומועכים אותם בעזרת מוט בלנדר עד להגעת מרקם חלק.

מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים שוב.

מבשלים על חום נמוך ומוסיפים את האורגנו, המלח והפלפל לפי הטעם.