מתכון להכנת סלט תפוחי אדמה עם חרדל באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
מרכיבים
500 גרם תפוחי אדמה אדומים
צרור אספרגוס
1 בצל ירוק
2 אוזן תירס
עשבי תיבול טריים
גרידת לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה
רוטב תמרים וחרדל
150 מ"ל שמן זית
מיץ לימון
2 כפיות חרדל
2 תמרים מג'הול ללא גרעינים
הוראות הכנה
שוטפים את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה עד שהם אפויים.
קוצצים אספרגוס ומכניסים אותו ל-30 שניות במים רותחים.
לאחר 30 שניות תצננו את האספרגוס והניחו בצד.
מרתיחים את התירס לכמה דקות במים רותחים, מסננים ושומרים להמשך.
חותכים את תפוחי האדמה לחצאים או לרבעים. חשוב שהחתיכות יהיו בגודל זהה.
מחממים שתי כפות שמן בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה עד להזהבה, ומניחים בצלחת.
מטגנים את הפלחי תירס ומניחים על נייר סופג.
חותכים את הבצל האביבי לרצועות, לוקחים את גרעיני התירס ומוסיפים לצלחת תפוחי האדמה.
מוסיפים מלח ופלפל, קוצצים את עשבי תיבול הטריים ומוסיפים את גרידת הלימון.
מרסקים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הצלחת.
מערבבים היטב יחד עם כל המרכיבים. אפשר להגיש את הסלט חם או קר.