רשת נעמן בשיתוף הבלוגרית מיס פטל (שרית נובק), מגישים לכם מתכון להכנת לחם חלב. אם עדיין לא יצא לכם לאפות לחם חלב רך ואוורירי ובמרקם נימוח, זו הזדמנות נהדרת. מדובר באחד הלחמים הטעימים ביותר שתכינו. מושלם לפרוסה עם חמאה וריבה או כטוסט, והוא יעלם לפני שתספיקו לשים לב.
המצרכים
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח לחם
10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים
30 גרם (½2 כפות) סוכר
360 גרם (½1 כוסות) חלב
25 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
5 גרם (1 כפית) מלח
להברשה
2 כפות חלב
אופן ההכנה
מכניסים קמח ושמרים לקערת המיקסר ומערבבים.
מוסיפים סוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים את שאר המצרכים: חמאה, חלב ומלח, ולשים במהירות בינונית כ-10-15 דקות לקבלת בצק רך.
מכסים את הקערה בניילון או במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כ-45-60 דקות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מרדדים ומגלגלים כל חלק לקבלת 3 גלילים.
מניחים את הגלילים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת, כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בחלב, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות.
מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומניחים לצינון.