מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל מציעה מתכון להכנת עוגת טריקולד מושחתת מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
חומרים לשכבת הבסיס
20 גרם שקדים
40 גרם שיבולת שועל עבה
60 גרם קמח
55 גרם חמאת בוטנים
1 כפית קינמון טחון
30 גרם דבש
50 גרם חמאה מומסת
חומרים לשכבת השוקולד המריר
200 מ"ל חלב
10 גרם אבקת יוגורט
150 גרם שוקולד מריר 80%
200 מ"ל שמנת באחוז שומן גבוה
חומרים לשכבת שוקולד חלב
200 מ"ל חלב
10 גרם אבקת יוגורט
150 גרם שוקולד חלב
200 מ"ל שמנת באחוז שומן גבוה
חומרים לשכבת שוקולד לבן
200 מ"ל חלב
10 גרם אבקת יוגורט
150 גרם שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת באחוז שומן גבוה
חומרים לקישוט
אבקת קקאו
קישוטי שוקולד
הוראות הכנה לבסיס העוגה
קוצצים את האגוזים בסכין ומערבבים אותם עם שאר המרכיבים בקערה, למעט הדבש והחמאה המומסת.
את הקראמבל שנוצר מחממים במיקרוגל במשך 3.5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים דבש וחמאה מומסת, ומערבבים עד לאיחוד.
משטחים את הקראמבל על התחתית של תבנית קפיצית עגולה המרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד לצינון.
הוראות הכנה עבור השכבות
בסיר, יוצקים חלב קר ומוסיפים את אבקת היוגורט. מביאים לרתיחה ומערבבים את התערובת מדי פעם.
בסיר אחר, ממיסים שוקולד.
כשהחלב מסמיך, מנמיכים את האש, מוסיפים את השמנת ולאחר מכן את השוקולד וטורפים.
כשבסיס העוגה כבר קר, יוצקים את השכבה הראשונה של השוקולד המריר מעל הבסיס ושומרים במקרר עד שהשכבה מתמצקת, בכדי למנוע ערבוב שלה עם השכבה הבאה.
חוזרים על אותם שלבים עם שאר שכבות השוקולד: שוקולד חלב ושוקולד לבן.
לפני ההגשה, מקשטים באבקת קקאו וקישוטי שוקולד.