מתכון להכנת כרובית מאודה ברוטב בשמל וקארי באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
רכיבים
תרגום לעברית.
1 ראש כרובית
מלח
פלפל
שמן זית
90 גרם חמאה
1 כפית אבקת קארי
90 גר' קמח
ליטר חלב
גבינת פרמזן מגוררת
גבינת אמנטל מגוררת
עשבי תיבול טריים
הוראות הכנה
חותכים את הכרובית לפרחים לאחר שטיפה במים, ומאדים את הפרחים על המגשים המחוררים ב-100 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות (או יותר במידה והם גדולים).
ממיסים חמאה בסיר.
מוסיפים קארי ומערבבים.
מוסיפים קמח ומערבבים היטב ומבשלים זמן מה.
יוצקים את החלב לאט לאט לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב במטרפה עד שמתקבל בשמל.
מוסיפים מלח, פלפל וקארי לפי הטעם.
לאחר מכן, מוסיפים את גבינת הפרמזן ומביאים לרתיחה, ואז מבשלים במשך 5 דקות לכדי בישול יסודי של הקמח.
מניחים את הכרובית בתבנית אפייה, מכסים בבשמל ומפזרים מלמעלה גבינת אמנטל.
אופים בתנור האדים בתוכנית הייעודית לגראטן ב-190 מעלות, למשך 15- 20 דקות.
מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים.