פסטה ארבע גבינות

לאוהבי הפסטות, המותג האיטלקי ברילה מציע מתכון להכנת פסטה ארבע גבינות, המשלבת רוטב גבינות עשיר. התמהיל של הגבינות בהכנת Pasta ai quattro formaggi יכול להתגמש כל עוד משאירים בו מעט גבינה כחולה ולא מוותרים על פיקנטיות של פרמז'ן וגרוייר או אמנטל.

פסטה רוטב ארבע גבינות צלם נמרוד סנדרס
פסטה רוטב ארבע גבינות צלם נמרוד סנדרס

חומרים ל-4 מנות Pasta ai quattro formaggi

1 חבילה (500 גרם) ברילה טליאטלה פלייה א-פיאנו

לרוטב

2 כפות חמאה

2 גבעולי תימין

3 כפות וודקה (לא חובה)

1 מכל (250 מ״ל) שמנת 38%

30 גרם גרוייר או אמנטל מגוררת

30 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

30 גרם גבינת פרמז'ן

30 גרם גבינת רוקפור

אופן ההכנה

מחממים חמאה ותימין במחבת גדולה ורחבה או סיר נמוך ורחב.

מוסיפים וודקה, מבשלים ומצמצמים את הנוזל לחצי.

מוסיפים את השמנת, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים 2-3 דקות, עם כף עץ, עד שהרוטב מתאחד ומסמיך מעט.

במקביל מרתיחים סיר עם מים לבישול הפסטה.

מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים, לפי הוראות, 6 דקות.

מסננים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב. מערבבים ומגישים חם.