כשיום העצמאות קרב ובא, כולנו מתכננים את חגיגות על האש בחוץ עם בני המשפחה וחברים. פריט מזון אחד מושלם לחגיגות הוא הפיתה. הלחם הכי ישראלי שיש. אז רגע לפני יום העצמאות, קבלו מתכון פיתה ביס ללא גלוטן, ללא סוכר, מניחים אותה על אש גלויה עד לחריכה ופריכות, או ממלאים בתוכה בכל מה שאתם אוהבים. המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.
מצרכים
1/4 כוס קמח קוקוס
1/2 כף קמח שקדים
2 כפות אבקת פסיליום
1 כוס מים חמים
1 כף שמן זית
1.5 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
הכנה
לחמם תנור ל-180C.
לערב ביחד יבשים.
להוסיף מים חמים ושמן זית, ולערבב ליצירת תערובת בצקית וללוש במשך כמה דקות.
לחלק בצק ל-4 חלקים.
לרדד את הכדורים ל-4 פיתות בקוטר של 9-10 ס״מ מקסימום כל אחת וגובה של לפחות 5-6 ס״מ (חשוב להשאיר גובה לבצק כדי שיהיה קל לפתוח את ה״כיס״ של הפיתה.
להעביר לתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל ולהכנית לתנור.
לאפות במשך 20-25 דקות עד להזהבה ואווריריות. מומלץ להפוך את הפיתות במהלך האפייה.
לעוד מתכונים היכנסו לאתר:https://www.hatafrit.co.il/