מתכון להכנת סינטה בזיגוג אפרסק ותפוז באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
סינטה בזיגוג אפרסק ותפוז
מרכיבים
1נתח סינטה
עירית טרייה
למרינדה:
2 כפות אבקת שום
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף אבקת צ'ילי
1 כפית תימין יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפיות מלח
1 כף סוכר חום
200 מל' שמן זית
לזיגוג
80 גרם ריבת אפרסק
80 מל' מיץ תפוזים
1 כף רוטב סויה
חצי כף חרדל דיז'ון
חצי כף סוכר חום
1 כפית תערובת קייג'ון
הכנה:
ערבבו את כל התבלינים ושימו בצד 2 כפות מהתערובת עבור הזיגוג.
הוסיפו לתערובת התבלינים שמן זית ומעט מהקייג'ון.
הניחו את הסינטה בכלי עמוק וצר, ומזגו מעל את תערובת המרינדה.
צננו במקרר ל-8 שעות לפחות לספיחת הטעמים.
כעבור 8 שעות, צרבו בגריל בחום גבוה את הסינטה כ-20 דקות או עד שמוכן לגמרי.
הכנת הזיגוג והגשה
במחבת חממו ערבבו את חומרי הזיגוג והוסיפו את 2 כפות התערובת ששמרתם בצד, צמצמו את הרוטב, פרסו את נתח הסינטה והברישו מעל את הזיגוג.
לפני ההגשה, פזרו עירית טרייה.