תמול שלשום נפתחה מחדש לאחר שנה וחודשיים

תמול שלשום, מוסד התרבות הירושלמי ובית הקפה הירושלמי המיתולוגי של דן גולדברג משיק תפריט ALL STARS – המשלב את מיטב המנות האהובות של כל הזמנים מ-27 שנות פעילותו, כולל המנות האהובות על דוד ארליך, בעלי המקום שנפטר במרץ 2020.  

בית הקפה/מסעדה תמול שלשום נחשב למוסד ירושלמי מיתולוגי, מאז היווסדו, לפני כ-27 שנים. המקום משלב תחת קורת גג אחת; בית קפה, מסעדה ומקום אולטימטיבי למפגש ושיח. לאחר פטירתו של אחד הבעלים, הסופר דוד ארליך, במרץ 2020, החליט שותפו, דן גולדברג לפתוח מחדש את המסעדה שהיתה סגורה כל התקופה מאז הקורונה ולהשיק תפריט כוכבים כמחווה לדוד ז"ל וללקוחות הנאמנים של המקום שלא עזבו את דן במהלך השנה האחרונה והפצירו בו לפתוח את המקום מחדש על אף כל הקשיים.

תמול שלשום צילום אתי נמיר

תמול שלשום מהווה מוסד ירושלמי מוכר המשלב בית קפה, תרבות, ומסעדה. מיקומו המיוחד במרכז המדרחוב של נחלת שבעה בבניין עתיק לשימור מהמאה ה-19, יחד עם האווירה הייחודית והרומנטית שלו, הפכו אותו לאחד המקומות המדוברים בעיר ובעל תהודה רחבה אף מחוצה לה.

כבר בערב פתיחתו הופיע בו המשורר יהודה עמיחי ומאז מתקיימים במקום ברציפות אירועי ספרות, הרצאות, תיאטרון, מוזיקה חיה ועוד, במתכונת קבועה של פעמיים בשבוע.

חלל המסעדה מהווה גם חנות ספרים- כך בין הקשתות והקירות העתיקים ישנם מדפים עמוסי ספרים, תערוכות ציורים ועבודות אומנות. המסעדה מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים- שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול.

כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמנטים" מאוירים באווירת המקום.

תפריט ארוחות בוקר, מוגשת עד השעה 12 (בימי שישי כל היום)

בוקר בסמטאות יחיד / זוגית – שתי ביצים (שתי תוספות לבחירה) סלט עלים ירוקים / עגבניות שרי ומלפפון עם גבינת פטה, גבינת שמנת, לבנה, פסטו, קרם חציל וטחינה, לחם דגנים וקונפיטורה ביתית עם שתייה קלה וחמה לבחירה (יחיד 64 שקלים / זוגית 114 שקלים)

סמטאות זוגית משודרגת – ארוחת הבוקר הזוגית בתוספת צלוחית פאבה (קרם אפונה צהובה) עם פוקצ'ה שמן זית ומלח אטלנטי, טרייה מהתנור ושתי קעריות מוזלי אישיות עם שתייה קלה וחמה לבחירה (129 שקלים).

בוקר על מחבתית – לבחירה, שקשוקה קלאסית / שקשוקה איטלקית בתוספת מוצרלה ופסטו /  שקשוקה ים תיכונית בתוספת פטה וחציל / שקשוקה טבעונית בתוספת טופו, קונפי עגבניות, שום, בצל וזיתים (64 שקלים).

בוקר בריאות – סלט קינואה, יוגורט פירות וגרנולה בצד, מטבלים, ממרח עגבניות מיובשות, טחינה, פסטו כוסברה עם שתייה קלה וחמה (45 שקלים).

כריכים מגיעים בלחם פרנה – כריך סביח עם חומוס, חציל מטוגן, תפו"א בתנור, פסטו כוסברה, טחינה, ביצה, עמבה. כריך אנטיפסטי עם שמנת חמוצה, פסטו כוסברה. כריך חמאה וסלמון עם שמנת, ממרח עגבניות מיובשות, ביצת עין וסלמון כבוש עגבנייה ועלה רוקט. הכריכים מוגשים לצד סלט עלים ירוקים, עגבניות שרי ומלפפון עם שתייה קרה או חמה לבחירה (39 שקלים).

ראשונות:

קולורבי בתנור על מצע טחינה – צילום – אתי נמיר

חציל בטחינה עם גרגירי חומוס, שמן זית, סלסת עגבניות ועשבים, מוגש לצד לחם הבית (39 שקלים)

אנטיפסטי – ירקות אפויים בתנור על מצע של שמנת חמוצה, מוגש עם פוקצ'ה ומטבלים (38 שקלים)

קולורבי בתנור מוגש עם טחינה (19 שקלים)

חם מהתנור

פוקצ'ת אגסים וגבינת רוקפור – צילום – אתי נמיר

פוקצ'ה שמן זית ומלח אטלנטי עם עלי טימין טריים ושני מטבלי הבית (25 שקלים)

אלול בעין כרם – פוקצ'ה אגסים וגבינת רוקפור (43 שקלים)

פוקצ'ה מוצרלה – עגבניות מיובשות, קרעי גבינת מוצרלה טרייה, עלי בזיליקום ונגיעה של בלסמי (39 שקלים)

פיצה  מרגריטה מתנור אבן ברוטב עגבניות טרי ומוצרלה (49 שקלים)

פיצה שוק – פסטו, תרד טרי, קונפי של עגבניות, שום, בצלים וזיתים, מוצרלה וביצת עין (53 שקלים)

פיצה ביאנקה פטריות – רוטב אלפרדו, פטריות טריות ופרמז'ן, מוצרלה וממרח כמהין (56 שקלים)

מלכת היופי של ירושלים: השקשוקה המפורסמת שמדריך הטיולים Lonely Planet הכריז כ"אחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם" חוזרת לתפריט המסעדה.

שקשוקה קלאסית (54 שקלים),

שקשוקה איטלקית – קרעי מוצרלה טרייה ופסטו (61 שקלים)

שקשוקה ים תיכונית – חציל על האש, גבינת פטה מפוררת (61 שקלים)

שקשוקה טבעונית– עם טופו וירקות (61 שקלים). השקשוקות מוגשות עם לחמניית דגנים וסלט עלים, עגבניות שרי ומלפפון.

סלטים

זורבה היווני – סלט עגבניות בשלות ומלפפונים חתוכים גס יחד עם בצל סגול עם גבינת פטה טרייה (52 שקלים)

גינת בר – סלט עגבניות ומוצרלה עם בצל סגול,  שמן זית, חומץ וסירופ בלסמי, קרעי מוצרלה רכה ועלים ירוקים (52 שקלים)

סלט המאהב – תפוחים, אפרסקים, עלים ירוקים ובצל סגול עם גבינת רוקפור ברוטב ויניגרט פסיפלורה (55 שקלים)

סלט קינואה עם שקדים וחמוציות, קוביות תפוחים, עשבי תיבול וסלרי על מצע של יוגורט וטחינה גולמית (56 שקלים)

בגן מוקסם – סלט סלק צלוי על עלים ירוקים, בצל סגול, שקדים, פטה, בזיליקום, ונענע (52 שקלים)

מאיטליה באהבה

פפרדלה לימון- צילום – אתי נמיר

דני  האדום – ניוקי סלק בעבודת יד ממולא גבינות ופיסטוקים ברוטב שמנת, פרמזן ועלי תרד  טריים (63 שקלים)

רביולי בטטה ברוטב חמאה לימונית, פסטו, תרד ועגבניות שרי, שמנת ופרמזן (56 שקלים)

רביולי גבינות ברוטב חמאת מרווה, תרד וערמונים מוקפצים (56 שקלים)

קפלטי תרד וריקוטה – כיסוני פסטה ממולאים, קונפי של עגבניות, שום, בצלים וזיתים עם נגיעת שמנת ציר ירקות  וסלסה ורדה (63 שקלים)

פפרדלה לימון – פסטה פפרדלה מוקפצת עם ירקות ירוקים, ארטישוק, חמאה לימונית, צ'ילי ושום, מוגש עם שמנת חמוצה מעל (58 שקלים).

העלילה

הזקן והים – פורל שלם בתנור אבן מוגש עם ירקות מוקפצים ברוטב שמן זית, בזיליקום ונענע, לצד פירה חמאה (104 שקלים)

דג הזהב – פילה סלמון טרי מוגש עם ירקות מוקפצים ברוטב שמן זית, בזיליקום ונענע, לצד תפוח אדמה בתנור עם פרמזן וחמאה (63 שקלים),

ריזוטו / ריזוטו טבעוני (62 שקלים).

אחרית דבר, קינוח

עוגת גבינה אפויה, על מצע עוגיות חמאה בציפוי שמנת מתוקה (37 שקלים)

פאי עפרי  פס של עוגת שוקולד פאדג', קרם נוטלה, קרמל מלוח, וקרם שוקולד מריר עם גבישי זהב (37 שקלים)

עץ הדעת פאי תפוחים בשילוב קינמון וצימוקים ללא תוספת סוכר (36 שקלים)

צ'ארלי בממלכת השוקולד – עוגת שוקולד בלגי לצד גלידת ווניל בן וג'ריס (39 שקלים)

פאי נבו – קראק פאי ממכר של שיבולת שועל, מילוי עשיר בחמאה וקרמל לצד גלידת ווניל בן וג'ריס (39 שקלים).

קצת על תמול שלשום:

תמול שלשום – רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה, טלפון: 02-6232758

כשרות- רבנות ירושלים חלבי ירקות מהדרין, חלב ישראל עם משגיח.

שעות פתיחה: א'-ה' 8:30-23:00, ו' 8:30 עד כשעה לפני שבת.

www.tmol-shilshom.co.il

תמונת בית קפה: צילום אתי נמיר