פילי, המקום ששם לעצמו למטרה להמציא את הלאפה מחדש נפתח השבוע, עם מילויים של מנות כמו שפונדרה בקר, ביצה עם חזה אווז וקציצות בקר אשר מוגשות בווריאציה של אוכל רחוב טרי
פילי הוא לחם קראנצ'י המוגש בצורת כוס גבוהה. הלחם נאפה במקום בתנור מיוחד שפותח במיוחד וניתן למלא אותו במגוון מנות.
הפילי מאפשר נוחות לאכילה בעמידה, בישיבה או תוך כדי הליכה וזאת מבלי לוותר על האסתטיות וכמובן על הטעם של המנה. תפריט המנות בפילי מתחלף ארבע פעמים ביום: בוקר, צהריים, ערב ולילה והשילוב של הפילי עם המילויים היצירתיים כמו עוף בקארי, פאד- קפאו, צ'וריסו על הפלנצ'ה, קציצות בקר ועוד ועוד יוצרים אוכל רחוב חדש.
מאחורי הרעיון של כוס הלחם הזו, שתוך זמן קצר כולם יקראו לו פשוט "פילי", עומד השף- קונדיטור שימי סרן. סרן הצליח לפתח בצק מתערובת קמחים איכותית אשר הופכת בפחות משתי דקות לכוס לחם קראנצ'ית וטעימה שיכולה להכיל בתוכה מגוון רב של מנות בצורה נוחה ואסטטית. על הייעוץ הקולינארי חתומים השפים יאיר פיינברג ואלי קישוני.
ומה בתפריט? את הבוקר ניתן להתחיל עם מקושקשת מעושנת, פריטטה ירקות, או לקנח עם פירות טריים עם קרם מסקרפונה (13 -19 שקל למנה ובין 19-24 שקל לארוחה הכוללת שתייה חמה)
בצהריים ניתן לבחור בין פילי מיט בולס, רוסטביף חרדל ודבש, חזה עוף בקארי ירוק, שווארמה הודו עם טחינה או מנה צמחונית של טופו וירקות על הפלנצ'ה (26-36 שקל)
בערב: צ'וריסו על הפלנצ'ה עם תפוחי אדמה וצ'ילי מתוק 36 שקל, פאד-קפאו בשר טחון על הפלנצ'ה עם הרבה עשבי תיבול עגבניות, בצל וצ'ילי 32 שקל אסאדו עם פלפלים ורוטב ברבקיו 36 שקל, מנה צמחונית 24 שקל או פירות עם שמנת 18 שקל . תפריט הלילה מציע מנות מתפריט הערב בפילי קון יותר ובמחירים מוזלים ( 20-29 שקל).
ארוחת פילי מציעה את המנות עם תה קר (אפרסק או ירוק) במילוי חופשי בתוספת של 6 שקל למחיר המנה. בנוסף במהלך כל היום מציעים בפילי טובורג מהחבית ב- 12 שקל.
המקום עצמו מזכיר בר אוכל ניו יורקי, המעוצב בצבעים עזים שמוסיפים לחוויה. כל המנות כמו גם הפילי עצמו נעשות ברגע ההזמנה מחומרי גלם מקומיים וטריים. במקום אופציה של ישיבה על הדלפק, אכילה בעמידה ומספר קטן של שולחנות בחוץ.
FEELI
בימים א'- ו' בין השעות: 08:00-01:00
רח' נחלת בנימין 59 תל אביב, טל' 03-6443144