הצנועים יכולים להסתפק בארוחה מתוקה שלא תעלה יותר מ-100 שקלים במקס ברנר בעוד שמי שרוצה להתפרע יכול להוציא כמעט 1600 שקלים בעבור ארוחה זוגית בוינו סוקה בהרצליה. הכתבה תתעדכן במהלך הימים הקרובים עם הצעות נוספות שיתקבלו. מסעדות מוזמנות לשלוח הצעות למייל: news@eati.co.il
טאיזו
מסעדת הקונספט המדוברת ביצירתו של השף יובל בן נריה, שקטפה לאחרונה, זאת השנה השלישית את תואר המסעדה הטובה ביותר בטקס פרסי האוכל של מגזין "טיים אאוט", תקיים בערב הסילבסטר שלושה סבבים בהם תציע המסעדה את מנות הדגל שלה. מחיר לסועד 269 שקלים (לא כולל שתייה וקינוחים). הסבב הראשון יחל ב-18:30 ויעניק 15% הנחה על תפריט האוכל – עד 20:00. די.ג'יי ינעים את זמנם של האורחים. מנות לדוגמא (בהתאם לסבבים): בלק טייגר שרימפס עם אבקת שומשום שחור, חזרת לבנה וחומץ אורז שחור / דפי קולורבי מוחמצים, לחמניות מאודות ומטבל צ'אטני עגבניות / ירקות סיניים: פטריות אויסטר, פאק צ'וי , למון גראס, שי מג'י, רוטב פטריות / שרימפס ומולים קריסטל, קרם קשיו וכורכום טרי, זרעי חרדל, תמרינדי וצ'ילי
טאיזו (www.taizu.co.il) דרך מנחם בגין 23, ת"א 03-522-5005
יפו-תל אביב
מסעדת השף של חיים כהן מציעה שני סבבי ארוחת טעימות בת שלוש מנות לבחירה (פתיח/ראשונה/עיקרית), וקינוחים משותפים לשולחן. הסבב הראשון יתקיים ב19:00-21:00 ומחירו 270 שקל לסועד. הסבב השני יחל ב-21:00 ומחירו 350 שקלים לסועד. בחצות תתקיים הרמת כוסית חגיגית.
בין המנות לבחירה (לשני הסבבים): ריזוטו חיטה ירוקה / בשר בכבישה עדינה וקצרה במלח ותבלינים / בורקס סרטנים לפי המתכון מימי מסעדת קרן / פסטה קרועה עם סופריטו קלמרי
יפו-תל אביב (www.yaffotelaviv.com) יגאל אלון 98, ת"א 03-6249249
Aria
ביום חמישי 31 בדצמבר מסעדת השף ARIA (אריא) תחגוג את ערב השנה החדשה עם תפריט מיוחד וסגור אותו הרכיב השף גיא גמזו, הכולל מנות בסגנון אירופאי עם טוויסט לוקאלי ומתוכו ניתן לבחור את המנות בקטגוריות השונות, לפי הטעם האישי (מנה ראשונה, עיקרית וקינוח זוגי). לצד האוכל, האורחים ייהנו מכוס שמפנייה MOET מרעננת להרמת כוסית ראשונה לכבוד השנה החדשה. החגיגות יתקיימו בשלושה סבבים, כאשר הראשון יחל בין השעות 19:00-21:30 במחיר של 350 שקלים לסועד, סבב שני בין השעות 21:30-23:30 במחיר של 450 שקלים לסועד וסבב שלישי החל מהשעה 23:00 ועד לבוקר 2016, במחיר של 450 שקלים לסועד. בין המנות המוצעות בתפריט ערב השנה החדשה: מנות ראשונות: דגים ופירות ים על הקרח (מנה זוגית) פרוסות של סלמון וטונה אדומה / שרימפס קריסטל חלוט במי-ים ואויסטר ג׳ילארדו / טונה אדומה סשימי טונה אדומה עם ויניגרט תפוז, שמן שומשום וצ׳ילי אדום / טאטקי סלמון צרוב בצד אחד על ויניגרט תמרהינדי, למון גראס וקשיו מקורמל מעל / סלט שרימפס ויאטנמי, שרימפס קריסטל עם פלחי פומלה עסיסית, עלים ארומטיים בויניגרט של חלב קוקוס חריף מנות עיקריות The codfather פילה קוד שחור מהים הצפוני במיסו לבן עם פירה סגול / חצי לובסטר צלוי בתנור עם חמאה מזוקקת וטימין לימוני, לצד פטוצ׳יני בציר לובסטר וחלמון שליו / T-bone טלה, 3 יחידות של T-bone טלה על הפלאנצ׳ה עם פירה תפוח אדמה וכמהין שחורות על ירקות שורש מזוגגים בציר טלה / פורטר האוס (זוגי), 900 גרם של סינטה ופילה על העצם עם ירקות שורש, חרדל צרפתי, פירה ראטה וסלט עלים. ניתן להזמין מקומות גם בקומת הבר וליהנות מתפריט זהה לזה המוגש בקומת המסעדה, לצד כוס MOET באותן שעות ובאותם מחירים, לרקע צלילי דיג'יי תומר אדטו.
מסעדת ARIA, נחלת בנימין 66, ת"א 03-5296054, https://www.ariatlv.co.il
דלידה
החמארה האירופאית של שוק לוינסקי בהובלת שף דן זוארץ, מציעה בסילבסטר להנות מהתפריט השוטף, אך לצד זה, מובטח פינוקי אלכוהול עדלאידע לכל סועד. בין המנות לבחירה: ברולה פלפלים חריפים ופטה / תבשיל פריקי וחובזה עם לבנה, טחינה גולמית וחומץ עשבי שום / סרטנים בתנור בסחוג ועארק / רביולי שרימפס וסרטנים – ציר סרטנים ופסטיס, ירוקים כלשהם וחלמון כבוש
דלידה (dalidatlv.co.il.www) שוק לוינסקי, זבולון 7, 03-5369627
הרברט סמואל תל אביב
בהרברט סמואל מזמינים אתכם לחגוג את פתיחת השנה האזרחית החדשה עם תפריט שכולו להיטים קולינריים מהשנה שמסתיימת ומנות חדשות שהכין השף אדיר כהן במיוחד לערב זה.
בתפריט : 4 מנות לבחירתכם – ראשונה, ביניים, עיקרית וקינוח. ראשונה: טונה אדומה – אבוקדו וואסבי / סרטנים כחולים Dumpling / כבד אווז – טרין (תוספת 15 שקלים) / סלט עלים – גבינת תום עיזים. ביניים: קפלטי גבינות – עגבניות ובזיליקום / ארטישוק ירושלמי – מרק ערמונים וכמהין / שקדי טלה- טורטליני בצל שרוף וריקוטה ביתית עיקריות: בר-ים – ראייטה אדומה, כוסברה / צלעות טלה – ארטישוק ירושלמי ופורצ'יני טריות מאיטליה / ביף וולינגטון – "הרברט סמואל" (מנה זוגית) (תוספת 50 שקלים) / ניוקי ערמונים קינוחים: ברולה סמי פרדו / Broken Coconut – מוס קוקוס ורוטב דולצ'ה / קרמו קרמל. מחיר לסועד – 280 שקלים להושבה ראשונה, 330 שקלים להושבה שנייה החל מ-21:15. תפריט הסילבסטר יוגש בערב הסילבסטר בלבד, 31.12.2015. מומלץ לתאם הזמנה מראש במסעדה.
מסעדת 'הרברט סמואל' תל אביב, טלפון: 03-5162236, כתובת: קויפמן 6 תל אביב
וינו סוקה
מסעדת 'וינו סוקה' בהרצליה ממשיכה את המסורת של חגיגת סילבסטר באווירה ייחודית. השנה בארוחה מחכים לסועדים מבחר קוקטיילים, ארוחת גורמה מלאה בניצוחו של השף ליאור משה ובחצות תוגש שמפניה לכל האורחים. את הארוחה כולה ילווה מופע אינטימי של הזמר והיוצר ברנרד עידן. מסעדת השף וינו סוקה מציעה תפריט כשר המשלב מטבח אירופאי עם נגיעות ים תיכוניות, תוך הקפדה ברורה על טיב חומרי הגלם וטריותם, המשקפים את יוקרתיות המסעדה. הארוחה תוגש ב-2 סבבים: סבב ראשון מהשעה 19:00 עד 21:30 מחיר : 590 שקלים לסועד וסבב שני מהשעה 21:45 ועד סוף הערב. מחיר : 790 שקלים לסועד. תפריט הסילבסטר: מנות ראשונות: קרפצ'ו לוקוס. זרעי עגבניה, שאלוט, צנונית, צ'ילי, נבטי אפונה, שמן פיקואל, ליים ואבקת הדרים טורטליני בשר טלה. דמי גלאס, גזרים ושאלוט מזוגגים ביין עם טורטליני עבודת יד ממולא בבשר טלה. שקדי עגל צרובים. קרם חציל לימוני, רוטב שרי תמר, קרם שום, אספרגוס לבן ואבקת פיח בצלים כבד אווז בעישון עשבים. כבד אווז על הפלנצ'ה , בריוש קלוי ומרמלדת חבושים בעישון עשבים . מנות עיקריות: פילה קוד שחור. טורטליני פטריות חורש, קרם תירס, זוקיני, אספרגוס לבן, קריספי סלק ואבקת אפונה קונפי שוק אווז. שוק אווז בבישול ארוך עם תבלינים ארומטים, תבשיל פריקי עם בהרט, עשבי גינה ובצלצלי שאלוט בציר. "אוסובוקו" טלה. אוסובוקו טלה בבישול יפני מסורתי, קרם תפוח אדמה, כמהין ובוקצ'וי פילה בקר ופירה ערמונים. קרם ארטישוק, דמי גלאס, ארטישוק א-לה רומנה ופום פריט קינוחים: בר שוקולד-מוס שוקולד אגוזים, גלייז קקאו, טוויל נוגטין, קרמבל קקאו, שברי מרנג וטרפלס. קרמו סיטרו-פאי לימון, תחתית בצק תבלינים פריך, קרמבל תבלינים, קולי תות, מרנג שוויצרי ומקרון פטל.
וינו סוקה, רחוב גלגלי הפלדה 7, הרצליה פיתוח 09-9585779, https://www.vinosocca.co.il
Roof Top
מסעדת רופטופ הכשרה על גג מלון ממילא ירושלים בניצוחו של שף המלון קובי בכר, תחגוג סילבסטר עם הנוף מרהיב של חומות העיר העתיקה ותציע בערב הסילבסטר יוצע תפריט מיוחד, כשהמחיר לסועד הינו 420 שקל וכולל גם כוס קאוה. בין המנות לבחירה: קפוצ'ינו ערמונים / כבד אווז, ליצ'י ופקאן / שקדי עגל במסבחה דלעת / בר ים קונפי בשמן הדרים / צלע טלה, קינואה שחורה וארטישוק ירושלמי
מסעדת הרופטופ על גג מלון ממילא (www.rooftop-rest.co.il) רחוב שלמה המלך 11, ירושלים , 02-5482230
אובן קובן
מסעדות Oban Koban (אובן קובן) יחגגו את ערב השנה האזרחית החדשה עם תפריט ספיישלים המציע מגוון מאכלי רחוב יפניים, לצד תפריט קוקטיילים אסייתי מיוחד. השף של מסעדות Oban Koban, ציון ברנץ, הרכיב תפריט עשיר ומציע אינטרפרטציה מודרנית למאכלי הרחוב היפניים. השראותיו ביצירת התפריט נלקחו ממסעותיו בעולם ובאסיה בפרט, שם התוודע למגוון הרחב של מאכלי הרחוב היפניים, שכמעט ולא היו מוכרים בארץ, בראשם למנת הראמן שהפכה לאחת המנות הפופולאריות בישראל ובעולם כולו. בין הספיישלים שיוגשו בערב השנה החדשה: שינג'וקו ראמן מיסו ראמן, אטריות, צ'אסו, צוואר חזיר, פטריות, ביצה, אצות ונבטים (86 שקלים) / סלט מגורו סובה אטריות סובה, קוביות טונה אדומה, טוביקו, פולי אדה ממה, מלפפון, צנון, גזר, בצל ירוק ובזיליקום (58 שקלים) / צ'אנג מאי קארי קארי תאילנדי ירוק חריף, חלב קוקוס, סקלופ, שרימפס, קלמארי, מולים וירקות שורש (88 שקלים) / סופאריבו אומה ספייריבס ברוטב שזיפים, דבש וסויה (98 שקלים).
Oban Koban, הארבעה 16 ת"א, 03-677-6888 / הברזל 4 רמת החייל, 03-6030903
טיבי'ס
המסעדה של שף חיים טיבי ושותפו רועי כהן, הממוקמת בחוות ורד הגליל, בסמוך לחוות הסוסים המפורסמת, מזמינה אניני טעם, חובבי בשר ואת הקהל הרחב, ביום חמישי, 31 בדצמבר 2015 החל מהשעה 18:30, לארוחה חגיגית לשנה האזרחית החדשה. מסעדת 'טיבי'ס', מציעה לערב זה, מבחר מנות מיוחדות ותפריט מגוון ועשיר בניצוחו של שף חיים טיבי, הכולל: לחם תמרים ותבלינים וקפוצ'ינו דלעת ערמונים, מבחר מנות פתיחה: טונה טוקיו ודואט קוויאר, ארטישוק יהודי ופרחי זוקיני ממולאים, מבחר מנות ראשונות: רביולי מוח טלה, ניוקי בחמאת מורל ופורצ'יני, סלט ברווז קונפי בצ'ילי מתוק, מבחר מנות עיקריות: טריו טלה צלוי בקרמל בצלי פנינה, פילה עגל וכבד אווז בקוניאק הנסי, פילה דג בר ים בקראסט עשבי תבלין ושקדים, קלסונס כנעני בחמאת זעתר ומרווה, לקינוח- "לו ולה": "לו"- קוביות שורטברד, קרמו שוקולד, קרמו אספרסו, קצפת פרנג'ליקו מוגש עם ביסקוטי צנוברים דק, "לה"- קרם יוגורט, תות שדה טרי, שברי טויל, גל פטל ונשיקות קמפרי מוגש עם קונסומה תותים. הארוחה החגיגית תלווה בשתי כוסות שמפניה Moët & Chandon וכוללת כוסית קוניאק Hennessy. בנוסף, בערב זה תתקיים
מחיר – 300 שקלים לסועד.
יש להזמין מקומות מראש.
למידע והזמנות – מסעדת 'טיביס' – 04-6330885
טאפאס 1 העם
לכבוד תחילת השנה החדשה מסעדת טאפאס 1 העם חוגגת עם תפריט טאפאס ופינצ'וס של מנות מוכרות ואהובות לצד מנות חדשות ומרגשות. הרבה אלכוהול ומוסיקה. תפריט סילבסטר לבחירתכם מכל מחלקות התפריט: 3 פינצ'וס – מנה זוגית / 3 טאפאס / קינוח. מחיר לאורח : 220 שקלים, הושבה ראשונה 18:30 – 21:00 – 15% הנחה. פינצ'וס: לחם שלנו וסלסה – עגבניות , זיתים, שום / זיתים – מתובלים / טולום – עגבניות , זיתים, שום קונפי/ אנשובי אורטיז – צ'ילי מטוגן, סלסה עגבניות / גוואקמולה מכתש אבן – נאצ'וס צ'יפס / פדרו'ס – מטוגנים VEG: לבבות ארטישוק – ממרח לבנה ועשבים / פרח כרובית – מונח על יוגורטחינה / פאטאטס בראווס / צ'ילי ריינוס – פדרון'ס, ממולאים גבינה, עם או בלי בייקון / קסדייה – זוקיני, מנצ'גו, הלפניו בשר: טרטר בקר – על טוסטדה / שיפוד כבד עוף ואננס מעושן – סלסה / פילה בקר – ריזוטו ירוקים / סטייק דקה – קיוסק אוניברסל / טאקו אל פויו – עוף , סלסה וורדה / BUFALLO WINGS – בגרסה ממכרת / ספריבס – רוטב ברביקיו דגים ופירות ים טרטר סלמון – טוסטדה, הלפניו ליים / סביצ'ה פרואני / סובה ספייסי טונה / טרידיטו – טונה אדומה, מלון, הבנרו יוזו / פיש & צ'יפס – דניס, איולי לימון / Calamari Cajun style – טיגון עמוק, איולי קייג'ון / פאייה – פירות ים, זעפרן סנדוויצ'ים ברוסקטה רוסביף – חרדל, מלפפון כבוש, איולי / המבורגסה – רוטב מעושן, קריספס / שרימפבורגר – איולי צ'ילי, קריספס סלט: עגבניות – פטה תורכית, אורגנו / CESAR – לב חסה, קרם קיסר / קינוחים: גלידה / מוס שוקולד – 2 ביסים , מדויק. תפריט הסילבסטר יוגש בערב הסילבסטר בלבד, 31.12.2015, יום ה'
לפרטים ולהזמנות: 'טאפאס אחד העם', אחד העם 27 תל אביב, 03-5666966 או באתר המסעדה: www.tapas1haam.co.il
רשת מוזס
לכבוד חגיגות הסילבסטר, מציעה רשת מוזס את הדרך הטובה ביותר לפתוח את השנה החדשה- ארוחה בשרית מפנקת במחיר משתלם במיוחד, לצד תפריט אלכוהולי במחירי לייט נייט. ארוחת הסילבסטר של מוזס כוללת: המבורגר 200 גרם עשוי מ- 100% בשר בקר בלחמניית שמרים, מיונז, גבינת צ'דר, בצל מטוגן בוויסקי וחזה אווז / בייקון + תוספת לבחירה ב-75 שקלים. ארוחת סילבסטר במסעדות מוזס הכשרות (ירושלים, פתח תקווה ואשדוד): המבורגר 200 גרם מ- 100% בשר בקר בלחמניית שמרים פריכה, מיונז, בצל מטוגן בוויסקי וחזה אווז + תוספת לבחירה ב-75 שקלים. בנוסף לארוחת הסילבסטר, יוגש אלכוהול במחירי לייט נייט לאורך כל הערב: הקוקטיילים של מוזס ב- 26 שקלים, צ'ייסרים (אבסולוט, בלנטיינס ועראק) 16 שקלים 1/3 גולדסטאר ב- 18 שקלים
www.mosesrest.co.il *9449
דלי אסיאתי
מסעדת דלי אסייתי בהוד השרון חוגגת את כניסת השנה האזרחית החדשה עם תפריט ספיישלים ייחודי שיצר השף אלי אדרי. בין המנות שיוגשו: "פו פאד פונג קארי" מנה תאילנדית קלאסית של קוקטייל סרטנים ושרימפס בקארי צהוב וצ'ילי על בסיס שמנת מוגש עם אורז לבן מאודה ולדברי השף אחת המנות האהובות מהמטבח התאילנדי. ספיישלים נוספים: סלט פטריות תאילנדי ברוטב חמאת בוטניםהמורכב מ-2 סוגי פטריות, תערובת חסות וגזר ברוטב על בסיס חמאת בוטנים; "פיצה טונה"- טורטייה עם סשימי טונה, פלפל חלפניו, זיתי קלמטה, בצל סגול ורוטב איולי אנשובי; ספיישל קומבינציה: פוטו ספייסי טונה בטמפורה, סלמון טמפורה רול, אצבעות אונגי בטמפורה ברוטב סלק וואסאבי. בפינת המתוקים – מוס שוקולד אוורירי, מוגש עם קצפת וניל ותותים טריים.
דלי אסייתי, רחוב הבנים מס' 15, הוד השרון, טלפון: 09-8992555
שיין אנד שארפ
לכבוד השנה האזרחית החדשה בנו במסעדה תפריט הכולל מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, קינוח סילבסטר זוגי וקוקטייל סילבסטר/ קאווה לנשיקת חצות ב-250 שקלים לסועד. בין המנות הראשונות ניתן לבחור: כבד אווז – עוגת בסבוסה, זביון קוקוס, קרמבל כוסברה וסוכריות קופצות; טרין כבד אווז – מוס פיסטוק, קציפת אספרסו וטונקה, קוויאר וניל; סשימי אינטיאס – קציפת לאבנה, סלרי, גזר צבעוני, פומלה, צנונית, עלים של בייבי שומר או סלט שרימפס קריסטל – אורוגולה צעירה, תותים, גזר צבעוני, כוסברה, צנונית, קוויאר פטל, ויניגרט אננס. לעיקריות ניתן לבחור מבין נתחי הבשר המשובחים של 'שיין אנד שארפ': פורטרהאוס 700 גרם (מנה זוגית); פריים ריב 700 גרם (מנה זוגית); סינטה וכבד אווז – קרם בטטה לבנה, קינואה אדומה, ציר בקר ודובדבני אמרנה; צלעות טלה בקראסט פיסטוקים – ירקות שורש מזוגגים, קרם נענע, ציר טלה; פילה לברק ושרימפס קריסטל – ארטישוק, פורטבלו, ברוקולי, קונקסה עגבניות, טימין, תרד, קציפת שום קונפי.
מסעדת Shine & Sharp, רחוב יגאל אלון 65, תל אביב, טלפון 03-5364755
ביתא קפה
ביתא קפה צמרות חוגגים את ערב השנה האזרחית החדשה עם תפריט חגיגי של השפית איילת לטוביץ'. ביום חמישי, 31.12 החל מהשעה 19:30 תציע איילת מנות מגוונות על בסיס ירקות, דגים ובשרים משובחים שיוגשו לצד תפריט יין מיוחד שנבנה עבור האירוע, כשברקע מוזיקה משמחת שנבחרה במיוחד. בין המנות הראשונות: טרטר בקר, חזרת, עסיס עגבניות וצ׳יפס ארטישוק ירושלמי; אצבעות דג מטוגן, תרד תורכי, לימון כבוש ביתי, מחית פלפל קלוי; שעועית לימה על רושטי של תפוח אדמה ותירס. פסטו רשאד; קרפצ׳יו אינטיאס, סלט אגסים, כוסברה, פירורי שקדים בלימון, שמן זית; סינטה טלה אדמדמה, סלט עגבניות חם עם זעתר, טחינה אדומה (40-70 שקלים למנה). מנות עיקריות: צלעות טלה על חבושים ושומר; קדירת פירות ים (מולים, קלמרי, שרימפס טרי) תפוחי אדמה ראטה מדורה, בוק צ׳וי; בורגר סלמון ובזיליקום על פרנץ׳ טוסט מלוח, בצל כבוש ופלפלים קלויים. סלט מלפפונים בחומץ וסוכר; שניצל חזיר, כרוב אדום ביין, פירה שורשים (90-160 שקלים למנה).
ולקינוח: דואט שקדים, עוגת נמסיס ופטל טרי, או פבלובה אפרסמונים.יש להזמין מקומות מראש.
ביתא קפה. צמרות 2, הרצליה 1-700-700-937
ג'אסיה
במסעדת ג'אסיה האסייתית, כבר ניתן לחוש באווירת חג המולד. בחזית המסעדה הממוקמת במבנה השייך לקהילה האורתודוקסית היוונית ביפו העתיקה, ניצב עץ אשוח גדול עטור בקישוטי החג המנצנצים, נורות צבעוניות משתלשלות מקירות האבן הגבוהים וכובעי סנטה מחפים את הבר. את הסילבסטר הראשון יחגגו בג'אסיה עם תפריט קוקטיילים חדש ועוד הפתעות נעימות לקראת השנה האזרחית החדשה.
לחימום האווירה ניתן למצוא קוקטיילים חמים כמו: סנגריה הדרים – יין אדום, ג'ין היימנס, לימון, תפוזים, רוטן פסיפלורה (38 שקלים) או יגר ספייס חם עם מיץ תפוחים ומקל קינמון (38 שקלים) לצד קוקטיילים קרים ומרעננים כמו: ג'ינגה – שרטרז צהוב ג'ין היימנס, לימון, אשכוליות, רוטן ג'ינג'ר (43 שקל); חורף טרופי – מידורי, מיץ אננס, לימונים (42 שקל); קיץ ירוק – סטולי לימוןף רוטן האלדלפלוואר, ג'ינג'ר ביר, כוסברה (40 שקלים).
ג'אסיה. לואי פסטר 7, יפו. טלפון: 03-9323222
קפה ביסטרו גרציא
הקפה בקיבוץ העוגן שבעמק חפר עורך מסיבת סילבסטר חגיגית, הכוללת הופעה חיה של הרכב מוזיקלי עליז ושמח. מחיר לכרטיס כניסה, כולל כוס קאווה בחצות: 85 שקלים. תפריט הסילבסטר כולל מבחר מנות ספיישל ומנות מהתפריט הקבוע: קרם פולנטה עם שרימפס מוקפצים במחבת בחמאת תבלינים עם שרי ואפונים- מחיר: 42 שקלים / סלט שומר חי מתובל בלימון סחוט טרי, עם שרימפסים בחמאת עשבי תיבול, פלחי אבוקדו, פילטים של תפוז, צנונית ורוקט-מחיר: 49 שקלים / סביצ'ה דניס עם תותים וכוסברה- מחיר: 39 שקלים / קרפצו' בקר עם רוקט, בלסמי ופרמזן. מחיר: 41 שקלים / בייבי ריזוטו דלעת וערמונים. מחיר: 39 שקלים / קפלוטי במילוי סלק ברוטב יוגורט חם: מחיר: 42 שקלים / סלמון כבוש בסלק סגול ופלחי תפוז. מחיר: 39 שקלים / כריך סינטה- ג'בטה לבנה עם איולי פלפלים, ובתוכה נתחי סינטה שהוקפצו על מחבת עם פלפלים ומעל גבינת גאודה מותכת, מוגש עם פוטטוס בצד. מחיר: 62 שקלים / מיני המבורגר- 2 לחמניות שומשום, שבכל אחת מונח המבורגר במשקל 100 גרם, איולי צ'ילי, עגבניה, בצל וחסה. מוגש עם צ'יפס בצד. מחיר: 62 שקלים / חמישיית טאפאסים המשתנים בהתאם לעונה ולמצב הרוח. מחיר: 44 שקלים.
גרציא, קיבוץ העוגן, להזמנת מקום מראש, טלפון: 09-8943942
סילו
לרגל פתיחת השנה האזרחית החדשה, תקיים מסעדת "סילו מדיטליאנו" בחולון, ארוחה חגיגית בניצוחו של השף רובי פורטנוי. הארוחה תתקיים ב31/12/15 בשני סבבים: סבב ראשון- עד השעה 22:00, מחיר: 350 שקלים לזוג. סבב שני- יחל בשעה 22:00 וכולל תפריט חגיגי במיוחד, מחיר: 400 שקלים לזוג. הארוחה כוללת פתיח מטאבון המסעדה, מנות ראשונות המוגשות למרכז השולחן. מנת פסטה כמנת ביניים, עיקריות לבחירה, קינוח ספיישל זוגי וכוס יין לכל סועד. בחצות יחולק יין מבעבע לחוגגים.
סילו, מתחם "לה פארק" חולון, 03-5733315
אדלינה
ארוחת סילבסטר במסעדת השף אדלינה בקיבוץ כברי שבגליל המערבי. מחיר לסועד: 190 שקלים. הארוחה תלווה בקוקטיילים ויינות מבעבעים שיוצעו במחירים אטרקטיביים.
מסעדת אדלינה, טלפון ליצירת קשר והזמנת מקום: 04-9523707, אתר אינטרנט: https://www.adelina.org.il
יאניביצ'י
ארוחת ערב סילבסטר במסעדת יאניביצ'י בבוסתן הגליל: תפריט אלכוהול וקוקטיילים עדכניים לחורף, פונ'ץ חם יחולק ללקוחות כל הערב. את המסיבה ילווה די.ג'יי עם מוסיקה משובחת. תפריט קיים + תפריט מיוחד לסילבסטר ממיטב התוצרת הגלילית המקומית. מנות סילבסטר מיוחדות – שקדי עגל מוגשים על קרפ ארטישוק, עגבנית גריל גליליות, חציל בלאדי, טורטילני לוקוס, סאשימי אינטיאס, תבשיל מוח, ברבוניות לצד ציזיקי. ארוחת טעימות זוגית- כוללת 3 מנות ראשונות, 3 עיקריות, קינוח, 2 כוסות יין-עלות הארוחה 289 שקלים לזוג. הטבה מיוחדת לאורחים שיגיעו ויזדהו כאורחי אוצרות הגליל.
לפרטים נוספים www.ozrothagalil.org.il או בטלפון 077-9964666
הצוק- ראש הנקרה
בנקודה הצפונית היפה ביותר בגליל המערבי, על צוק ראש הנקרה, אל מול הנוף של הים וההר שף מאור מלכה ושף אריק דניארו ממסעדת "הצוק" מזמינים אתכם לארוחת טעימות לחגוג את תחילתה של השנה האזרחית. תפריט טעימות של 7 מנות ממיטב התוצרת הגלילית המקומית: מרקים, קרפצ'ו, טרטר דג ים, ספריבס טלה, יקיטורי סינטה, חזה אווז, קינוחים ועוד. 225 שקלים לסועד. המסעדה כשרה.
הטבה מיוחדת לאורחים שיגיעו ויזדהו כאורחי אוצרות הגליל.
לפרטים נוספים אתר אוצרות הגליל www.ozrothagalil.org.il או בטלפון 077-9964680
La Regence
דוד ביטון, שף מסעדת La Regence במלון "המלך דוד" ירושלים מציע ארוחת טעימות מיוחדת לערב השנה האזרחית החדשה. השף דוד ביטון יצר ארוחה ייחודית וחד פעמית במסגרתה יוצע תפריט טעימות של עם מגוון מנות מפתיעות אשר הופכות את הארוחה לחוויה קולינרית ישראלית עכשווית, משובחת וכשרה. בין המנות שיוצעו בתפריט: קרם כבד אווז ג'לי קונסומה בצל, פראלינה ובריוש שמן זית, שקדי עגל קונפי, פולים טריים צ'יפס בקר, קנלוני פטריות חורש במילוי לשון עגל מעושנת, מח עצם ותפו"א מדורה, מותן בקר צלוי, רביולי דלעת יפנית במילוי שוק בקר, אפונה טרייה וגזר לבן, תות שדה, זביון חם ושוקולד ושומר בר ועוד. הארוחה המיוחדת כוללת 8 מנות, קוקטייל ויין מבעבע לכל סועד. עלות הארוחה לסועד היא: 590 שקלים. הארוחה תוגש במסעדת La Regence במלון "המלך דוד" ירושלים ביום חמישי ה-31.12.15 בלבד החל מהשעה 19:00 בערב. לינק לאתר מסעדת La Regence במלון "המלך דוד : www.la-regence.co.il
La Regence, טלפון להזמנות: 02-6208795, כתובת: רח' דוד המלך 23, ירושלים (בתוך מלון "המלך דוד")
סוהו
החודש מציינת מסעדת הסוהו בראשון לציון 15 שנים להיווסדה. במסגרת החגיגות תיערך במתחם המסעדה מסיבה לרגל השנה האזרחית החדשה, הכוללת הופעה משותפת של שני ענקים: מוש בן ארי ואברהם טל. האירוע יתקיים ביום חמישי 31.12 בשעה 22:00 ועד השעות הקטנות של הלילה, במהלכו מופע מיוחד של מוש בן ארי ואברהם טל עם להיטי הענק של השניים. במהלך הערב ינגן די ג'יי טל טובי את מיטב הלהיטים, וסושי יחולק לקהל. לכבוד האירוע, אוהל ענק יוצב מחוץ למתחם המסעדה, באוהל ימוקם אף מתחם VIP מיוחד. חגיגות השנה האזרחית 31.12.15, פתיחת דלתות: 22:00,
מסעדת הסוהו, משה בקר 15 אזור התעשייה הישן ראשון לציון לרכישת כרטיסים: 054-3500501
אנגוס
המסעדה תלבש חג ותהיה מקושטת באווירת הסילבסטר, מוזיקה תנעים את האווירה, הפתעות ישולבו במהלך הערב, הסועדים יהנו מתפריט מיוחד שהרכיב השף נבות שלח.
התפריט כולל : 2 מנות פתיחה של אנגוס – אנגוסונים / מנה עיקרית לבחירה מהנתחים המובחרים של אנגוס על העצם: 650 גרם על העצם: סינטה ניו יורק קאט 300 שקלים לזוג
או 750 גרם על העצם : פורטרהאוס סטייק T-Bone – סינטה ופילה על העצם – 350 שקלים לזוג. המנות מוגשות עם תוספות. הארוחה כוללת יין אנגוס/ קאווה / בירה חופשי. הזמנת מקומות מראש. ארוחת הסילבסטר תקפה ביום חמישי 31.12.2015.
אנגוס דיר אל אסד. מתחם קניון דבאח (כביש 85) 04-9983647 / אנגוס חיפה. המגינים 27 בעיר התחתית 04-8626603 / אנגוס מגדל. צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90) 04-6950967 / ימים א'-ש' 11:00-23:00 / www.angus.co.il
מנטון
מסעדת השף מנטון תציין את ליל השנה החדשה בנשף חגיגי בסגנון הריביירה המפורסמת בעולם – הריביירה הצרפתית. בערב הסילבסטר, ה- 31.12.15, תציע מנטון תפריט בהשראת הריביירה, הנהנית מפירות-ים טריים, מבשרים מובחרים ומאהבה לחיים הטובים. את הסעודה החגיגית, מבית היוצר של שף מיכאל דרעי, ילוו שנסונים צרפתיים, שילכו ויתגברו ויהפכו למסיבת ריקודים. במקביל, תעוצב המסעדה בסגנון הקלאסי-יוקרתי של הריביירה, לצד דגלים ופריטים מיוחדים ממדינת הטריקולור. בין המנות שיוגשו: לפתיחה: מרק שורשים כמהין, מרק פירות ים, סלט אנסלדה עם לבנה טימין, ריזוטו סרטנים / עיקריות: פלטת בשרים פילה עגל עם כבד אווז, סינטה עגל על שקדי עגל, מולארד אווז, פלטת דגים פילה דניס בקראסט אגוזי לוז, פילה בורי ברוטב וורדה / מיוחדים: פלטת פסטות רביולי גבינת בושה ופלפלים קלויים ברוטב שמנת מעושנת, ניוקי תפוח אדמה על קרם בטטה ושקדים קלויים / מנה אחרונה: פלטת מתוקים ושתייה חמה. יינות מבעבעים וסנגריה חופשי יוגשו במהלך כל הערב. מחיר לסועד: 290 שקלים, בהזמנה מראש.
מנטון, היינה 1, מרכז הכרמל חיפה, טלפון: 052-5309944 | 04-8235236, אתר אינטרנט – https://www.menton.co.il
מסעדת הבוקרים
לקראת השנה החדשה, במסעדת הבוקרים הכשרה המתמחה בבשרים משובחים מעדרי הבקר הגדלים ברמת הגולן וממוקמת בקיבוץ מרום גולן 1,000 מטר מעל פני הים, מזמינים לארוחה בניצוחו של השף יפתח צפריר, יום חמישי, 31 בדצמבר, 2015. תפריט ארוחת השנה החדשה: כוס יין מבעבע לכל סועד / לפתיחה- לחם אפוי במקום מלווה במבחר מטבלים / מנות ראשונות- סביצ'ה סלמון טרי ופרושוטו סינטה בליווי תות שדה מקומי וצ'יסר וודקה / מרק לבחירה / מנה זוגית לבחירה- דואט ברווז מעושן ונתח אנטריקוט מקומי או דואט צלעות טלה ונתחי עגל חלב מהמעשנה בליווי סלט ירוק בוויניגרט ומניפת תפוחי אדמה ברוזמרין ושמן זית / לקינוח- חגיגה זוגית- טראפלס, ריבועי שוקולד עם אגוזים וצימוקים, מיני סופלה, מבחר סורבטים / שתייה חמה. מחיר לסועד: 280 שקלים. המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות והמועצה הדתית רמת-הגולן ברשות הרב ישי סמואל.
לפרטים והזמנות- מסעדת הבוקרים: 04-6960206, www.meromgolantourism.co.il
מרינדו עין גב
מסעדת מרינדו עין גב, הממוקמת מול קיבוץ עין גב, מזמינה אניני טעם, חובבי בשר ויין ואת הקהל הרחב, ביום חמישי, 31 בדצמבר 2015 החל מהשעה 20:00, לארוחת בשרים לשנה החדשה וליהנות ממופע שירים שקטים של אור כהן מקיבוץ מעגן בליווי גיטרה. המסעדה מציעה מבחר מנות מיוחדות לערב זה ותפריט מגוון ועשיר מבשר טלה ובקר, הכולל: מבחר מנות ראשונות למרכז השולחן- חציל קלוי על האש ברוטב פלפלים קלויים, פסטו טחינה וצנוברים, מוגש עם פרנה- לחם מרוקאי ביתי, כנפי עוף בצ'ילי מתוק, פטה כבד עוף מוגש עם ריבת בצל ביתית וטוסטונים, מבחר מנות עיקריות לזוג- מיקס בשרים המוגש על מחבת ברזל חמה וכולל נתחי אנטריקוט עגל, קבב מבשר טלה ועגל מתובל בצנובר ונענע עם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי, נקניקיות טלה ביתיות ונקניקיות עגל של מרינדו, חזה עוף מתובל בתערובת תבליני גריל. תוספות- תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בקייג'ון, שום ופטרוזיליה, סלט ירקות טריים ברוטב ויניגרט מתקתק, מנות צמחוניות- פטריות פורטובלו צלויות, לזניה גבינות וירק. לקינוח- קרם מלבי מקושט בקוקוס שיברי פיסטוק וסירופ רימונים או מיני קרם ברולה. בתחילת הערב תוגש לכל סועד כוס קאווה חינם. מחיר – 149 שקלים לסועד. מומלץ להזמין מקומות מראש.
להזמנות- מרינדו עין גב – 04-6658555, www.marinado.co.il
מלון מצפה הימים
מסעדת מוסקט, הצופה לנוף גלילי, מציעה ארוחה של חמש מנות וכוס יין מבעבע מתנה לכל סועד, ביום חמישי, 31 בדצמבר מהשעה 19:00. תפריט ארוחת הסילבסטר בניצוחו של שף רועי דקל, כולל: לשולחן- פוקאצ'ה טרייה תוצרת בית, בלווי מטבל עגבניות, שמן זית ובלסמי מיושן, ברוסקטה- מנגולד, אגוזי מלך וגבינות או סרדין כבוש, שומר מתובל וגרגיר נחלים מהגינה או פרוסות פילה בקר, אגסים, צנוברים ובלסמי מיושן בנוסף, יוכלו הסועדים לבחור מנה אחת מכל קטגוריה: מנות פתיחה- מרק קרם ערמונים- בצל ותפוח אדמה, בלווי קרוטון פרמזן, סלט פומלות וגרגיר נחלים- בצל סגול, שקדים קלויים וויניגרט קלאסי, טארין סלק וגבינה רכה- סלק מאודה, גבינה מחלב בקר, פירה בזיליקום ושמן אגוזי מלך, בלווי גבינת עיזים חרוכה, פורל מעושן- עישון ביתי, תפוחי אדמה, אגסים, סלרי ועירית בוויניגרט חזרת ושמנת חמוצה, פטה כבד אווז- צ'אטני חבושים מתובל, צנימי לחם שאור ועשבים, מנות ראשונות- סלט פאטוש ברווז- נתחי ברווז פריכים, קרעי פוקאצ'ה, מלפפון ירוק, עשבי תיבול ואריסה חריפה, ריזוטו ארטישוק- אורז ארבוריו ,חמאה, יין לבן, אספרגוס וביצה אורגנית עלומה, סיגר מרוקאי- במילוי קוביות לוקוס, עגבניות וכוסברה, בלווי איולי לימון ונענע, שרימפס על הגריל- קרם שורש סלרי ורוטב חמאה ופטרוזיליה, טורטליני בקר- בצק פסטה תוצרת בית במילוי בשר עגל בבישול ארוך, יין לבן וירקות שורש, מוגש במרק בשר ופטריות שימאג'י, מנות עיקריות- לזניה פתוחה של פטריות, תרד וגבינות- דפי פסטה תוצרת בית, מגוון פטריות צלויות, תרד מהגינה וגבינות תוצרת מחלבת המלון, פילה לוקוס בתנור בציפוי זרעי כוסברה וכמון, פירה חציל מעושן וסלסת זיתים, לימונים ופלפל חריף, צלעות טלה אורגני- טלה שגדל בחוות מצפה הימים, מרינדה של עשבי תיבול מהגינה בלווי שומר, תפוחי אדמה ותפוחים מקורמלים, אנטריקוט עצם- צלוי בגריל פחמים, יישון ביתי על העצם, עצם מח, שום קונפי בליווי גראטן תפוחי אדמה, פילה בקר בסגנון טורנדו רוסיני- צלוי על הגריל, מונח על בריוש, כבד אווז צרוב ורוטב יין מדירה, לקינוח- מוס שוקולד- מוס שוקולד אוורירי טוויל שוקולד לבן, פרי העונה- תות שדה, קרם פטיסייר ושטרוייזל שקדים, קינוח הפתעה, גבינת עזים עטופה בשערות קדאיף- פיסטוק מקורמל ומי קנה סוכר, צלחת גבינות תוצרת מחלבת המלון בליווי פרי ולחם צימוקים.
מחיר לאדם בארוחת סילבסטר – 300 שקלים (כולל כוס יין מבעבע) מחיר לאורחי המלון- 195 שקלים לאדם (כולל כוס יין מבעבע). מספר המקומות מוגבל. יש להזמין מקומות מראש.
לפרטים והזמנות – מסעדת מוסקט – 04-6994523, https://www.mizpe-hayamim.co.il/muscat-restaurant
בית שלום במטולה
לקראת השנה החדשה, מזמינים במסעדת בית שלום במטולה לארוחת רומנטית עם מנות מגוונות מתפריט החורף החדש, המבוססות על חומרי גלם טריים ומתבלינים המגיעים היישר מגינת התבלינים של המסעדה. הסועדים ביום חמישי, 31 בדצמבר, ייהנו מכוס שמפניה, על חשבון הבית. המנות בתפריט המסעדה החדש: בין המנות הראשונות: עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול מהגינה, באבא גנוש- סלט חצילים בלאדי מתובל בטחינה גולמית, יוגורט, רכז רימונים טבעי ופטרוזיליה, סלט השף- עלי חסות מסוגים שונים, פלחי תפוח עץ, חמוציות, אגוזי מלך וגבינת ברי, בתיבול ויניגרט הדרים ועוד / בין מנות הביניים: רביולי גבינות ותרד מוגש עם רוטב שמנת ומחית כמהין או עם רוטב עגבניות, זעתר ולאבנה עזים, קבבוני טלה על מצע תבשיל עגבניות וחציל לצד לחם קלוי, ארטישוק צלוי, טחינה וצנוברים ועוד. / בבין המנות העיקריות: אוסובוקו טלה ביין לבן וירקות שורש בליווי פריקי וצימוקים, קדרת בשר עגל טרי עם יין אדום ותבלינים, שעועית ואפונת גינה מוגש לצד אורז בר, סטייק אנטריקוט- בשר עגל טרי מיושן במקום לצד פלחי תפוחי אדמה וירק צלוי, פורל טרי מנחל הדן במילוי עגבניות מיובשות, ברוטב שמנת ועשבי תיבול מהגינה, פילה סלמון ברוטב קונפי שום ובצל ירוק, על מצע פירה תפוחי אדמה ועוד. בין הקינוחים: קרם ברולה, עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד הוד- על פי מתכון בן 100 שנה, עוגת גבינה אפויה מוגשת עם ריבת פירות יער, טריקולד ועוד.
לפרטים נוספים והזמנות: בית שלום במטולה – 04-6940767, https://beitshalom.co.il
אינדירה
מסעדת אינדירה תחגוג את ערב הסילבסטר עם ארוחה הודית קלאסית וחגיגית ב- 198 שקלים לסועד. בתפריט: מרק לבחירה: עדשים / עגבניות / תירס מנה ראשונה לבחירה מוגשת עם נאן/ נאן שום : מונדאל פקורי- כדורי ירקות מצופים בקמח חומוס, שומשום ותבלינים / פקורה ירקות- מבחר חטיפי ירקות מצופים בבלילת קמח עדשים / כנפי עוף טנדורי. מנה עיקרית: מיקס גריל טנדור: 5 סוגי בשרים צלויים ומעושנים על גחלים המוגשים על פלטה לוהטת. תוספות: תפוח אדמה קטמנדו- מוקפץ ברוטב הודי / אורז הודי-סיני. קינוח: פלטה של מבחר פרפה וגלידה תוצרת עצמית-חלבה / תות / פיסטוק / לימון / קוקוס / תפוז ועוד. לאורך כל הארוחה תוגש שמפנייה ללא הגבלה, צ'ייסרים ופינוקים נוספים. מומלץ להזמין מקום מראש. ניתן להזמין יין אדום / לבן ללא הגבלה בתוספת 20 שקלים.
"אינדירה"- שדרות שאול המלך 4 ת"א. 03-6954437
Pronto
ביום חמישי 31 בדצמבר, מסעדת השף pronto (פרונטו) בהובלת השף דיוויד פרנקל תחגוג את ראשיתה של השנה האזרחית החדשה בתפריט טעימות. לצד תפריט טעימת יינות בורגון. האורחים ייהנו מתפריט סגור במחיר קבוע שמתוכו יוצעו מגוון אפשרויות למנות פתיחה, מנות ביניים, עיקריות וקינוחים לבחירה, זאת לצד תפריט איכותי של יינות בורגון הכולל כוס יין מבעבע, כוס יין לבן ושתי כוסות יין אדום.
החגיגות יערכו בשני סבבים, כאשר הראשון יחל בין השעות 18:30-19:30 עד השעה 21:30 במחיר של 280 ש"ח לסועד, והסבב שני יחל משעה 22:00 עד השעות הקטנות של הלילה, במחיר של 350 שקלים לסועד. תפריט יינות הבורגון (הכולל 4 כוסות יינות) מוצע במחיר של 180 שקלים לסועד. בין המנות שיוצעו בערב השנה החדשה: טארין כבד אווז מוסטרדה תפוז סיני פלפל קמבודי ובריוש / ריזוטו סרטנים, לנגוסטין וסבידה דיו ושמן צ'ילי / טרטר שרימפס קריסטל קולי עגבניות מעושנות, אגוזי מקדמיה / ניוקי ארטישוקים ירוקים גבינת גאודה מעושנת.
pronto, הרצל 4, תל-אביב 03-5660915, www.pronto.co.il
ג'קו מאכלי ים
מסעדת ג'קו מאכלי ים בהובלתו של אפי אלאלוף, מתכוננת לחגיגות הסילבסטר המתקרב ובא. המסעדה תלבש חג ותהיה מקושטת באווירת הסילבסטר, מוזיקה יוונית תנעים את האווירה ותעשה שמח, ובדיוק בחצות תוגש לכל הסועדים שמפניה תוססת ע"ח הבית. הסועדים יוכלו להמשיך וליהנות מהתפריט הרגיל והמוכר. הזמנת מקומות מראש. מינימום הזמנה לסועד 150 שקלים. כמיטב המסורת יוגשו מבחר סלטים כגון קציפת חציל עם גבינת פטה כבשים, כרובית בטחינה, מטבוחה ועוד בתוספת לחם שחור . כנהוג ב"ג'קו", תפריט איכותי ומגוון של מאכלי ים ודגים. מנות דגים מגוונות, היצע רחב של פירות ים , כולל מנות תמנון ייחודיות וקינוחים תוצרת הבית. לצד תפריט אלכוהול עשיר. בין המנות המיוחדות: שרימפס בחרדל שמנת, מול מרינייה, מרק טום-יאם, קלמארי סגול מהפלאנצ'ה עם סלט, עשבים ושקדים, קרפצ'ו תמנון, מעורב פירות ים עם שרימפס, סרטנים ומולים בשום חמאה ויין לבן, ברבוניות, דגי ים טריים ריזוטו פירות ים – אורז ארבוריו עם ירקות שורש ושלל פירות ים מולים טריים עם פטריות ברוטב טום-יאם וחלב קוקוס בסבוסה – עוגת הסולת – שנאפית ב"ג'קו" כבר ארבעים שנה.
מסעדת ג'קו- מאכלי ים – אזור התעשייה רמת השרון,רחוב החרש ,8 טל- 03-566-1234
אלמרסא
בנמל הדייגים של העיר העתיקה בעכו, שוכנת לה מסעדת השף וביסטרו מקומי "אלמרסא" (המעגן בעברית), שמציעה במיוחד לערב הסילבסטר תפריט ספיישלים שנרקח במיוחד עבור ערב זה. לצד תפריט הספיישלים יוגש התפריט הרגיל והמוכר והסועדים יוכלו לבחור בנוסף את מגוון המנות המוצעות בו. השף והבעלים עלאא מוסא בוגר שלוש מסעדות עטורות כוכב משלן בשבדיה מעניק פרשנות משלו ואדפטציה חדשה לאוכל הערבי הגלילי האותנטי, ומוסיף למסורת הקולינרית רבת השנים, טוויסט חדש בניחוח בינלאומי. כיאה למסעדה שמתמחה בדגים ופירות ים מהדגה היומית הטרייה מרשת הדייגים בנמל, תפריט הספיישלים יתבסס על יצירתו של שף מוסא ויציע מנות 9 מנות בניחוח של ים. חמש מתוכן יהיו ראשונות וארבע מהן עיקריות. המקום יקושט באווירה מיוחדת ונוצצת, מוזיקה שמחה תבקע מהרמקולים וכל סועד יקבל כוס קאווה על חשבון הבית. מנות ראשונות: קפוצ'ינו ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין (12 שקלים); אויסטר גילרדו 26 שקלים); טרטר עגל, פלפל חריף, טחינה גולמית, צנוברים, ובורגול דק. (59 שקלים); תמנון מקומי תרד בר, ערק סאבאת, שומר ומיץ לימון.(62 שקלים); קרפצ׳ו קריסטל תבשיל עולש בר ובצל מקורמל.( 62 שקלים). עיקריות: ריזוטו פריקי שרימפס, ביבי קלמרי סרטנים ומולים (99 שקלים); תבשיל קלמרי עשבי בר טחינה היונה ולימון פיקנטי. (92 שקלים); פילה דג ים בחמאת מרווה מוקצפת קרם שעועית לימה ותרד שחור. ( 112 שקלים); פילה בקר קרם ארטישוק ירושלמי ורוטב ערמונים. (134 שקלים).
תפריט ספיישלים לערב הסילבסטר, יום ה', 31.12 החל מהשעה 19:00: מומלץ להזמין מקום מראש בטל': 04-9019281
מקס ברנר
תפריט ערב הסילבסטר של 'מקס ברנר' כולל 3 ארוחות שרינג במחירים מיוחדים: שרינג תותים זוגי – 94 שקלים מנת טעימות זוגית הכוללת: וופל תותי פרוטי – וופל בלגי יחיד עם קצפת טרייה, תותים טריים ושברי שוקולד לבן של מקס / מגדל שכבות פאדג' שוקולד- עם גנאש שוקולד לבן, תותים טריים וזילוף של שוקולד חלב / שאנטי תותים שוקולד לבן- מנה מתוקה בשכבות של שוקולד לבן עם שמנת ( גנאש), תותים טריים, קראמבל עוגיות , שברי שוקולד לבן וקצפת טרייה / כדור גלידה וניל עם תותים / מבחנה של שוקולד לבן חם FIRST FOOD THEN CHOCOLATE – ארוחה זוגית מלאה – 199 שקלים 2 מנות אוכל מכל תפריט הערב + מנה מתוקה זוגית מתפריט ה- SHARING לבחירה בין: פונדו שוקולד זוגי / CELEBRATION ( מנת וופלים בלגיים זוגית) / SHARING זוגי המסורתי / SHARING תותים החדש / 2 משקאות קאווה DESSERT FOR TWO – מנת טעימות לזוג + שתייה – 129 שקלים מנת SHARING תותים החדשה + 2 משקאות קאווה
מקס ברנר שוקולד בר – מתחם שרונה תל אביב / מקס ברנר שוקולד בר – השחם 30 פתח תקווה / מקס ברנר שוקולד בר – המנופים 8, הרצליה פיתוח / מקס ברנר שוקולד בר – שדרות רוטשילד 45, תל-אביב / מקס ברנר שוקולד בר – הברזל 23, רמת החייל, תל-אביב / מקס ברנר שוקולד בר – התערוכה 3, מתחם שפך הירקון הצפוני, נמל תל-אביב / מקס ברנר שוקולד בר – סחרוב 24, ראשון לציון / מקס ברנר שוקולד בר – גיבורי ישראל 17, איזור התעשייה פולג, נתניה
רשת המסעדות האיטלקיות 'פיאנו פיאנו'
בסילבסטר הקרוב נתן השף רועי חנין, השף הראשי של המסעדות האיטלקיות 'פיאנו פיאנו' אישור לשפים של הסניפים של הרשת (כפר סבא, יקנעם ונתניה) לבנות כל אחד תפריט ספישל שהוא רוצה לעשות במסעדה שלו לצד התפריט הרגיל. אם תיסעו לסניף כפר סבא תוכלו למצוא בתפריט של השף נמרוד מרום, לחם פטריות וחמאת כמהין, פילה מוסר צלוי בתנור על ניוקי תפוח אדמה ואגוזי מלך בקרם ברוקולי ונבטי אפונה, אצל השף דייב בגיו מסניף נתניה תוכלו למצוא שיפודי סלמון וחלומי צלויים ברוטב קרמל בלסמי מגיע עם סלט של עגבניות שרי, אורוגולה ובצל סגול ביוגורט עזים ולימון כבוש הודי ומנת קונקליוני במילוי שרימפס, קלמרי ומסקרפונה בציר סרטנים עם פרורי לחם ופרמזן . תושבי אזור הצפון יוכלו לאכול בסניף יקנעם מנה ראשונה את הברוסקטה קריספית עם חמאת שום, שרמפסים מוקפצים בציר תפוזים סרטנים עם עגבניות שרי, כוסברה ומחית צ'ילי ובמנות העיקריות ניתן למצוא את הפילה מוסר ים צלוי בתנור על ניוקי ערמונים וקרישה, מתוך התפריט המיוחד שבנה השף אופיר דדי. לא כשר
פיאנו פיאנו מתחם G כפר סבא – 09-7688778 , פיאנו פיאנו קניון G-6 יקנעם – 04-9121912, פיאנו פיאנו מתחם רוגובין נתניה – 09-9663663 .
ממבו– מטבח חלבי כשר
בסילבסטר הקרוב בנה השף דבח תפריט זוגי מיוחד שמורכב מנה ראשונה ועיקרית לכל סועד ומנת קינוח זוגית לצד כוס יין בעלות מיוחדת של 220 שקלים לזוג. בין המנות ניתן למצוא את מנות הדגל פילה סלומון צרוב בפלנצה עם יין לבן שום ותימין ומנת הסינייה – פילה אמנון אפוי בתנור עם עגבניות, חציל קלוי וטחינה מוגש עם לחם וסלט ירקות קצוץ בתפריט של המסעדה החלבית (כשר) שפועלת במקביל לקונדיטוריה, ניתן למצוא: מגוון ארוחות בוקר, פסטות, פיצות, דגים, סלטים, כריכים, מרקים ועוד . את המקום מנהל השף-קונדיטור ברוך דבח שמנהל שתי מחלקות במקביל – הפטיסרי והמטבח החלבי.
קונדיטוריה ומסעדה חלבית כשרה – צומת יקנעם . טלפון – 04-9938008 – כשר
מסעדת ללה
המסעדה האיטלקית היושבת בלב שדות עמק יזרעאל (צומת כפר ברוך) ממשיכה את המסורת הרומנטית שרק בנוף האמתי של עמק יזרעאל ניתן ליצור. המסעדה כולה תהיה מקושטת בקישוטי אהבה, צוות המלצרים יקבל את המין הנשי עם פרח וכוסות שמפנייה יחולקו לכלל הסועדים. בנוסף השף איתי קורנט מבעלי המסעדה, יכין הפתעות מתוקות במיוחד לכבוד ערב הסילבסטר לצד תפריט ספיישלים.
ללה – צומת כפר ברוך, עמק יזרעאל. טלפון – 04-644-4030 *לא כשר
תטה – פרדס חנה
במסעדת 'תטה' של השף ניר פרומר יקיימו בערב השנה החדשה ארוחה זוגית מלאה ומפנקת מיוחד, הכוללת מנת פתיחה זוגית , 2 מנות ראשונות, 2 מנות עיקריות, 2 מנות תוספות, קינוח זוגי , שתיה קרה לבחירה (לימונדה או בירה) ו2 שתיה חמה. בין המנות פרי ידיו של השף פרומר: שניצל העגל המפורסם, טורטליני צידים, ניוקי ערמונים והפטוש של תטה. המסעדה תהיה מקושטת כמיטב המסורת.
טלפון להזמנות – 04-6376401 תטה – כביש 650, פרדס חנה, מתחם דור-אלון. *לא כשר
מסעדת לואיז – טבעון
במסעדת לואיז בקריית טבעון היושבת בתוך חורש טבעי מצעים לתושבי האזור ארוחה זוגית המורכבת מ: 2 מנות ראשונות, 2 מנות עיקריות, 2 שתיה לבחירה (מיץ טבעי או קפה/תה) קינוח זוגי והכל בעלות של 220 שקלים לזוג. בין המנות ניתן למצוא: בראשונות, מרק הבית, חציל עדשים ופלאפל טריו עדשים. בעיקריות ניתן למצוא: ניוקי לואיז, קדאיף גבינות, פרגית ביין ופסטה בלקנית.
טלפון להזמנות – 04-8203969 לואיז טבעון – מתחם זייד קרית טבעון. *לא כשר.
אוליב ליף
מסעדת אוליב ליף הכשרה של השף צ'רלי פדידה במלון שרתון תל אביב מציעה תפריט מיוחד לשנה החדשה עם פתיחה של לחם ומטבלים, ראשונה לבחירה מבין אפשרויות כמו סשימי ים תיכוני, פטה כבד עוף או סלט כל טוב, עיקרית מבין האפשרויות של פרפר לברק, צלעות טלה או ורד הצלע וצלחת קינוחים כמו דים סאם מתוק או טארט דובדבנים. הסועד בוחר מנה ראשונה ועיקרית. בנוסף, הסועד מקבל לשולחנו, לחם ומטבלים וכן צלחת קינוחים, חצי בקבוק יין וכוס יין מבעבע בחצות. מחיר הארוחה – 300 שקלים לסועד. יש להזמין מקומות מראש. (אורחי המסעדה מקבלים שובר חנייה לחנייה בחניון המלון)
מסעדת אוליב ליף, מלון שרתון תל אביב, הירקון 115. טלפון – 03-5219300
אגאדיר
אגאדיר פותחת את השנה האזרחית החדשה עם תפריט סילבסטר זוגי חד פעמי במחיר מיוחד של לזוג 239 שקלים ו- 129 שקלים ליחיד. התפריט כולל את המנות האהובות לצד מנות חדשות המוצעות ברשת לערב אחד בלבד, לרגל החגיגות. הארוחה תפתח בכוס שמפנייה ALEXANDRE BONNET למשקה תתלווה ארוחה בת 3 מנות עם מספר אפשרויות לבחירה: במנה הראשונה ניתן יהיה לבחור ארטישוק יהודי, קרפציו פילה בקר עם פרמזן ובזיליקום או סיגרים מרוקאיים ביתיים עם צזיקי או טחינה. במנה העיקרית יוצע בפעם הראשונה באגאדיר ובמיוחד לרגל השנה החדשה סטייק אנטריקוט ברוטב שמנת ופטריות עם אגאדיר צ'יפס. אופציה נוספת היא המבורגר פטריות טבעוני 200 גר עם תוספת לסיום הארוחה ניתן יהיה לקנח עם מילפיי קרם ברולה – שכבות של בצק עלים, קרם ברולה ורוטב פירות יער או מלבי קוקוס – קרם קוקוס עשיר, אגוזי לוז מסוכרים שקדים וסירופ פטל. גם הטבעונים יוכלו להנות מן הארוחה בסילבסטר, עם תפריט הסילבסטר לטבעונים: ארטישוק יהודי למנה הראשונה, שלישיית בייבי טבעוני עם תוספות שונות גוואקמולה, בצל מטוגן ופטריות או המבורגר פטריות טבעוני 200 גר'. לקינוח מלבי קוקוס טבעוני עשיר עם אגוזי לוז מסוכרים שקדים וסירופ פטל. התפריט יוצע בין השעות בערב הסילבסטר עד ל02:00
תל אביב: נחלת בנימין 2 4442 510 03 * נמל תל אביב התערוכה 3 4045544 03 / אגאדיר אמבסי בן יהודה 120 טל. מסעדה: 7080 522 03 / הרצליה: המנופים 9 , טלפון- 6551 951 09 / ראשון לציון : לזרוב 33 טל. מסעדה: 6060 941 03 / הוד השרון : דרך רמתיים 51 טל. מסעדה: 8441 744 09 / אילת: קאמן 10 טל. מסעדה: 3777 633 08 / חיפה : דוד פינסקי 6 טל. מסעדה: 8666 837 04 / אבן יהודה: צומת בני דרור טל. מסעדה: 1887 771 09 / באר שבע: שד' בן גוריון 2, מרכז הספורט, האוניברסיטה טל. מסעדה: 1090 627 08
JAJO
מסעדת השף JAJO (ז'אז'ו) תחגוג ב-31 בדצמבר (יום חמישי) את ראשיתה של השנה האזרחית החדשה עם תפריט ספיישלים מיוחד לצד מגוון קוקטיילים, יינות איכותיים והופעה חיה של להקת BeatBand, אשר תציג רפרטואר מוזיקאלי עשיר של קאברים עם טוויסט ג'אזי ללהיטים עכשוויים.
על תפריט האוכל ב-JAJO מנצחת השפית עדי לוי, אשר הרכיבה תפריט ייחודי לערב השנה החדשה הבנוי מ-4 קטגוריות. בכל קטגוריה יוצעו 4 מנות, חלקן מנות דגל של המסעדה וחלקן ספיישלים שהורכבו במיוחד לערב השנה החדשה. כל סועד מתבקש לבחור מנה מכל קטגוריה, לפי טעמו האישי. בין מנות הספיישלים בתפריט: טרטר דג ואויסטר מעושן טרטר דג וטרטר אויסר עם פיאמנט דה אספולט, וטעם מעושן מוגש בתוך האויסטר / רבוניות מטוגנות רוטב לימון שחור, איולי חרדלי ובצל מוחמץ / טורטליני סרטנים מסקרפונה ברנייז מוקצף, תרד תפוחי אדמה וקרמבל בייקון בין מנות הדגל של JAJO בתפריט: טרושון כבד אווז פיסטוק, פטל שחור ובריוש / קרוסטיני מולים קרם שאלוט וכוסברה / קלמרי סלט לוביה, טבעות קמח חומוס ושום קונפי. בערב השנה החדשה תארח מסעדת השף JAJO שני סבבי אירוח, כאשר הראשון יחל בין השעות 18:00-19:00 במחיר מיוחד של 200 שקלים לסועד, והשני יתחיל בשעה 21:30 וימשיך אל תוך הלילה, במחיר של 350 שקלים לסועד.
מסעדת השף JAJO דוד אלעזר 27, תל-אביב (מתחם שרונה) 03-5225822 www.jajotlv.com