ניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז  

ניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז  – המתכון באדיבות Beko מותג מכשירי החשמל לבית

ניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז צילום יחצ Beko
ניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז צילום יחצ Beko

מצרכים לבצק ניוקי

500 גרם דלעת

150-200 גרם קמח מלא

1 ביצה

אגוז מוסקט

פלפל שחור

מלח

מצרכים לפסטו

200 גרם בזיליקום

שום

מלח

חופן אגוזי לוז

שמן זית

אופן ההכנה

נפרוס את הדלעת ונבשל במים רותחים עד התרככות. נוציא ונסנן.

נמעך את הדלעת ונוסיף את הקמח, הביצה והתבלינים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.

ניקח את בצק הניוקי, נפזר קמח עליו ועל משטח העבודה (קרש חיתוך או שיש המטבח), נחתוך את הבצק לצורת גלילים בינוניים ונחתוך לחתיכות ניוקי קטנות. נשמור במקרר להמשך העבודה.

נכין את הפסטו- נניח במעבד מזון מלח, שום, אגוזי לוז ואת הבזיליקום ונטחן עד שנקבל ממרח אחיד.

נוסיף למעבד המזון מעט שמן זית ונמשיך לערבב בתוך מעבד המזון.

נרתיח מים בסיר ונכניס בזהירות את חתיכות הבצק לסיר עם המים הרותחים.

נבשל על אש בינונית עד שהניוקי יצופו מעל פני המים. נשלוף את הניוקי מהמים ונשים לצנן.

נגיש את הניוקי בצלחת בתוספת ממרח הפסטו ובתיאבון.