ניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז – המתכון באדיבות Beko מותג מכשירי החשמל לבית
מצרכים לבצק ניוקי
500 גרם דלעת
150-200 גרם קמח מלא
1 ביצה
אגוז מוסקט
פלפל שחור
מלח
מצרכים לפסטו
200 גרם בזיליקום
שום
מלח
חופן אגוזי לוז
שמן זית
אופן ההכנה
נפרוס את הדלעת ונבשל במים רותחים עד התרככות. נוציא ונסנן.
נמעך את הדלעת ונוסיף את הקמח, הביצה והתבלינים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.
ניקח את בצק הניוקי, נפזר קמח עליו ועל משטח העבודה (קרש חיתוך או שיש המטבח), נחתוך את הבצק לצורת גלילים בינוניים ונחתוך לחתיכות ניוקי קטנות. נשמור במקרר להמשך העבודה.
נכין את הפסטו- נניח במעבד מזון מלח, שום, אגוזי לוז ואת הבזיליקום ונטחן עד שנקבל ממרח אחיד.
נוסיף למעבד המזון מעט שמן זית ונמשיך לערבב בתוך מעבד המזון.
נרתיח מים בסיר ונכניס בזהירות את חתיכות הבצק לסיר עם המים הרותחים.
נבשל על אש בינונית עד שהניוקי יצופו מעל פני המים. נשלוף את הניוקי מהמים ונשים לצנן.
נגיש את הניוקי בצלחת בתוספת ממרח הפסטו ובתיאבון.